Maminy, chcem sa vas opytat - tie ktore ste v uplnom zaciatku mali vyvyseny matrac v postielke - kedy ste ho vratili naspat do rovnej polohy...moje 4 mesacne babo sa zacina v noci na nom smykat..len sa bojim, aby sa nieco nestalo ked dam matrac rovno...
no moj bol 2 tyzdne v nemocnici na vyvysenom..a doma sme ho uz dali na rovne..a v poho neboj nic sa nestane 😉
ahojte, my sme mali vyvyšeny matrac, len ked mala mala sopliky..potom som to dala hned späť.. 😉
včera 😀 a malé bude za 2 dny 10 týdnů. Ona ale vůbec neblinká, tak už jsem to dala pryč.
já až v roce 😉 pže když měl rýmu, tak mu pomáhala líp dýchat, a já neměla strach, že se mi udusí. Po roce jsme dali postýlku do vodorovné polohy, pže jsem usoudila, že už je dost starý na to, aby nezapoměl dýchat....
dakujem 🙂
jespera, pokiaľ nemá zdravotné problémy ako reflux alebo spomínané soplíky, tak nie je dôvod na vyvýšený matrac 😉
Verunko, ale právě nevyvýšenou matrací si může mimčo vypěstovat reflux i v půl roce. 😝 Bohužel, znám z okolí tento případ, takže my pořád. 😉
Ano? Tak to som ešte nepočula.. Ale to neznamená, že to nemôže byť, že? 😀
Ja som mala tak matrac so začiatku, neviem ako dlho..krátko, lebo v pôrodnici to tak bolo. Nevedela som kvôli čomu a doktorka potom povedala, že netreba, tak som dala narovno.
Minule som asi na týždeň nadvihla keď mal soplíky, fakt to pomáhalo 🙂
my zdvihame matrac oba ked ma sopliky aby sa lepsie dychalo inak spi narovnom
Nám doktorka říkala kvůli plínečce, nadzvedává to zadek a pak se mléko vrací. A to jsme za začátku dávali papírovky. 😀 😀 Dneska už to nemáme tolik, ale máme pořád. A fakt se to stalo. ☹
No tak my máme ten klín v postýlce, jenže Tomášek stejně leží napříč a pod tim klínem takže to je tam na 2 věci 😉 . položim ho jak má ležet a během 5 minut se stočí do příčky a tak se mu asi spí nejlíp, stejně spal i první syn 😀
Taky máme furt... Dáme dolů až bude ustupovat reflux, zatím teda i s příkrmama blije docela dost (i když míň než dřív)... 😉
My sme dali do vodorovnej polohy, az ked v noci prestal papat. Potom ale dost v spanku "cestoval" po postielke a budil sa na to, ze mal hlavicku vrazenu do rohu postielky a nemohol sa odtial vymanevrovat. Tak sme podlozili matrac zase, takym malym vankusom, takze je nakloneny tak 10 stupnov, a pomohlo mu to, spi omnoho lepsie. Pri soplikoch tiez musel mat vyvysene lezkanie.
aj my mame este reflux, takze az kym neprejde.
Chcela som sa opytat, "maly_prcek", kedze uz prikrmujete a my tiez, vypije menej mliecka na obed za prikrmom. 4 krat denne vypije tych 150-160 a na obed asi 80. A mame problem zo zapchami. Skusala som dat vodicku, ale odmieta a to malo co do neho dostanem vygrcka.Nemate s tym problem, alebo ako je to u vas? Veeelmi dakujem za kazdu radu.
😅 nikdy sme nemali vyvyseny matrac 😕
pink no sak sa pyta tych co mali 😉
Nasi mali sa narodili8 tyzdnov skor a vyvyseny matrac sme mali u maleho asi 2,5 mesiaca, ale on nemal reflux. Malicka mala reflux, ale po 4. mesiaci sme sa rozhodli aj jej dat matrac do roviny (stale nam cestovala po postielke...gravitacia...) a cuduj sa svete grcka menej🙂) Keby zabudli dychat mame monitory dychu, takze to vieme hned riesit, ale osobne si myslim, ze ak babo nema ziadny problem, tak nie je dovod na to, aby malo vyvyseny matrac.
My jsme to dali dolů asi ve 2,5 měsících, když se malý začal mlít a já ho pravidelně nacházela zkrouceného úplně dole 😖 I přes zavinku. Ta navíc zůstala zapnutá, jen se otevřel ten spodní cíp a malý měl hlavičku tam, kde by měl mít zadeček, takže zavinutou 😅
ahojte, ja sa len tak na okraj zapojim..som uzasnuta z tejto diskusie kedze osm nikdy nepocula o tom zeby dieta spalo na naklonenom matrace...ani z mojej rodiny okolia, doktorky ...proste abs by mi to ani nenapadlo...hm..zaujimave mozno to niekedy vyuzijem ked bude treba..... 😉
Malý taky cestuje i se zavinovačkou, ale prototže má furt reflux, ještě to tam necháme, ať zbytečně neteče mlíčko nahoru...
Jj, docela se doporučuje mít u malých mimi podloženou postýlku pár knížkama, ale to platí pro první týdny až měsíce (pokud není rýma, reflux). Po druhém, třetím měsíci podle mě není důvod to mít zvednuté.
U refluxu se postýlka zvedá o víc stupňů (kolem 30st., a nejen postýlka ale i kočárek, přebalovací pultík apod.) aby mlíčko teklo gravitací dolů a nevracelo se přes jícen do pusinky (je to natrávené, kyselé hnusné)...
zuzan11 :
zatím přikrmujem cca 14 dní (zeleninka na oběd) a sní zhruba těch 200ml což je plná dávka, takže dám jen vodičku (tu teda spíš plive, ale něco snad aj spolkne 😀) a už nedokojuju (je kojený, s příkrmama začínáme dřív prootže má 8kg). Mlíčko dám až za cca 2-3 hodinky.
Jinak papáme ráno kolem 6-7h, dopoledne kolem 9-10h, pak je ten oběd a odpoledne kolem 3h (to si ale jen tak cucne) a pak kolem 5h (většinou ale spí a to se pak kojí jen jednou ve 4h) a pak večer jí kolem půl osmé. V noci kojíme 1-2x.- takže taky asi 4x přes den... Ale vypije teda určitě víc, tipla bych kolem 180-200ml (ale je to MM).
Zácpu jsme měli asi první 4 dny, to mu to nešlo vytlačit, aj plakal, teď už dobré... Zezačátku to prý bývá, než si střeva zvyknou na jinou stravu...
A co dáváte za zeleninku? Prý mrkev způsobuje zácpu! Tak zkuste něco jiného (cuketu, dýni - ta je dobrý na kakání). A taky můžeš zkusit udělat ten příkrm řidší, aby měl víc tekutin. A taky se doporučuje šťávička ze švestek (po lžičkách), ta prohání.
Tak bohuzial maly je na UM, MM uz nemam.Davidko teda ine tekutiny okrem MM velmi nepotrebuje.Aspon to nemusis riesit. Ale ja ked dam viac ako 150-160mliecka vygcia velmi vela. cez noc mi spi a cez den tiez nepyta skor ako po 3 hod. jeme rano 6-7.h, potom okolo 10.h, obed 13,30-14.00, potom 17,00 a 20,00. Potom spinka az do rana.Radsej by som bola keby som dostala do neho vodu, lebo tiez sme mali uz pred3 tyzdnami 7,5 kg, tak si myslim ze mliecka ma dost.A kazdy den cakam ze reflux skonci.Hovoria ze do pol roka, hmmmm
A my máme pod nohama tenčí knížky doteď 🙂 Mám pocit, že se mu tak líp spí, když nemá polštář.
Ale je to o pocitu, nutné to je jen, když dítě ublinkává, řekla bych tak do 3. měs. 😉
u nas do roka
Karin a co myslis, zeby sa mohlo stat?
My sme mali chvilu vyvyseny matrac (koli refluxu), potom som normalne vybrala knizky spod noziciek a bol na rovnom. Vobec som to neriesila.