Kedy ste dali svojim dievčatkám prepichnúť uši? Viacerí tvrdia že najlepšie je ešte v pôrodnici (to už je pre mňa neskoro), ostatnú že až po prvom očkovaní alebo až po pol roku? A ako ste sa o uško starali? Ďakujem za odpovedee
My sme dávali keď mala 2 roky. Sama si ich vypýtala a teší sa im 🙂
@domixlily ja mam 3 rocnu a este nema prepichnute uska 🤷🏼♀️ ak si bude chciet dat prepichnut zoberiem ju normalne do studia na to urceneho. Mne pride zbytocne malemu babatku hned pchat do usi nausnice, naco?
@domixlily mňa pôrod ešte len čaká, ale rozhodne chceme dať nastreliť náušničky už priamo v pôrodnici hlavne z praktického hľadiska, nevidím dôvod to odkladať a čakať na jej názor 🙈 keď ich neskôr nebude chcieť nebude ich nosiť, ja som mala tiež nastrelené hneď v nemocnici a nikto sa ma na to nepýtal, nechápem čo je to za novodobý trend teraz 😃
Keď mala mesiac, prepichli jej u dr
Hneď v pôrodnici jej prepichli
Ja v 6 rokoch ked sa dcerka vyjadrila, ze chce prepichnut usi. Dovtedy som nemala potrebu to riesit☺️
@dadis v pôrodnici kam sa chystám ja je taká možnosť, zrejme záleží od konkrétnej pôrodnice 🤷🏻♀️ samozrejme ak sú akékoľvek zdravotne komplikácie, jasné, že by som to neriešila, ale často sa stretávam s názormi matiek, ktoré nechávajú niektoré rozhodnutia na deťoch a dosť vo veľkom ako napr. teraz náušnice alebo vierovyznanie a pod. čiže skôr na to to bolo mierené ☺️
@t1nusa U nas to nebolo o trende, ale v porodnici aj u Dr. uska len prepichovali. A ja som chcela dat nastrelit. Nastrelovali vsak len v zlatnictve, ale az vacsim detom, nie takym malinkym. Tak sme to nechali tak. Ale ja si na toto nejako nepotrpim, takze ja som bola aj rada ze nic nema na usiach. Az potom ked mala 6r. sme jej dali nastreli, v zlatnictve.
Presne rovnaky postup ako @nicole003 (24 h nausnice v liehu, potom prepichla dr usi, dezinfikovala liehom a obcas posunula, aby nezrastli s rankami.
Akurat ze dcera mala niekolko dní, ked jej ich pediatricka prepichla.. stale bol vo mne pocit, ze cim mensia, tym si to bude menej pamatat..
V 4,5 rokoch, keď si vypýtala 🙂
@t1nusa mňa to vôbec nenapadlo riešiť a som myslela že sa skôr ani nemôže kvôli tomu že rastie a tak ale tiež by som preferovala v pôrodnici z praktického hľadiska rýchlejšie si na to zvykne a nieje vtedy akčná čiže si to nebude chytať/vytrhávať. Ale však novodobé matky za chvíľu budú protestovať aj za to aby nemali pohlavie na rodnom liste lebo oni sa sami rozhodnú čo budú v budúcnosti 😂
@domixlily Neviem preco mas potrebu urazat ine matky. Si sa pytala, dostala si odpovede take aj take. A ja sa medzi novodobe matky ani nepocitam, moje deti maju skoro 14 a 16 rokov. Mas nejaky komplex? Ved si sprav tak, ako uznas za vhodne, je to tvoja dcerka a chces jej najlepsie. Tak isto ako aj my sme chceli pre svoje dcerky ❤️.
prva dcera v 3 mesiacoch teraz ma 10 a uz ich nenosi od 5 rokov ,,,druha bude mat 3 a necham to na nu ked vidim ze starsia nosit nechce
@domixlily och extremne trapny komentar ty “novodoba matka” tak moja matka ma 55 rokov a ako detsko tiez nemala prepichnute usi, lebo sa to jej rodicom nepacilo, ja som prepichnute mala a moje dieta nema, lebo sa mi to na babatkach jednoduche nepaci :D takze ano ked bude chciet ona sama nech si ich prepichne 🤷🏼♀️ davat to do paralely so zmenou pohlavia je extremne ubohe.
@t1nusa Uz mam pocit, ze ludia sa necitlivi voci takymto vyjadreniam. V beznej debate o comkolvek musi padnut vyjadrenie k tomu, ako su ti ini sprosti, horsi a pod? A ano, mas pravdu, takmer v kazdej diskusii na MK sa to zacina objavovat, ja som dokonala a vsetci ostastni su drbnuti. To fakt su ludia taki zamindrakovani, ze sa potrebuju odbavovat na inych ludoch s inymi nazormi a postojmi? Len tomu nerozumiem..a potom sa cufujeme, ze cela soolocnost je polarizivna..je a vo vsetkom..este aj matky sa polarizuju 🙈🤦♀️
Ja zatiaľ dcérku nemám, ale nedávno som čítala tento článok a má to hlavu aj pätu, hlavne vysvetlenie, prečo je lepšie prepichnúť ako nastreliť. Píše sa tam aj o nasledovnej starostlivosti o ušká. Ale nech sa každý rozhodne podľa seba 🤷♀️
Prvej dcerke sme dali prepicnut, ked mala 9 tyzdnov. Jej sa stale zapalovali uska, nie dobre sa jej to hojilo, ale suviselo to a ekzemom, co sa jej robil za usnicami. Teraz ma 7 rokov a ma to ok, je rada, ze si to nepamata, hovorila mi to, lebo mame teraz dalsie dievcatko, ma 2 mesiace a doktorka uz nastreluje, tak som jej spominala, ze pojdeme jej dat nausnicky. A ona hned, ze joj, radsej teraz, nech si to nepamata ako ja, to isto boli 😊. No riesime teraz doma covid, tak pockame.
Sesternici sa narodila dcerka v decembri 2020, v porodnici neprepichovali, no a doktorka nenastrelovala, cely rok 2021 bol este v znameni karanten a tak, ked mala mala 11 mesiacov, tak dostali este vtedy deltu, mali strasny priebeh vsetci 4 soma, manzel jej skoro umrel, tak to vobec neriesila. Dala jej nastrelit teraz v 2 rokoch, mala krasne sedela, ani sa nemykla, nic. Dali jej zrkadielko a obzerala sa, aka je pekna.
Mne prepichli v porodnici pred 40 rokmi a mam.ich krivo. Jedna dierka super a druha prilis vysoko, kazda nausnica v lavom uchu mi stoji inak ako na tom pravom. Ale nikto cudzi to neriesi, len ja to vidim. Sestra si prepichovala aj sama usi, v puberte, takze na 1 uchu ma este jednu dierku trosku vyssie, mamu vtedy skoro vykotilo. Ani jej to nehnisalo, nic, prepichovala to ihlou na sitie. Mne bolo z toho vtedy zle 😅🤣.
Su viacere moznosti, spravte podla seba, ako vam vyhovuje. Ja som.za to, pockat trosku, ked sa vytvaruje usko, dorastie. Dame asi okolo 3 mesiacov. Nase deti vsetky maju take vacsie uska od narodenia, ale aj tak si neviem predstavit hned v porodnici to riesit. Maju aj tak dost odberov, hlavne deti, co maju nejaky zdravotny problem, niekedy staci aj taka zltacka...Takze za mna neskor, ale nie zas velmi neskoro, aby si to ruckami stale nechytala a nezavliekla tam nejaku infekciu.
@domixlily my sme dali az v 9.mesiaci a pohoda. Je to kazdeho preferencia, neviem o tom, ze by bol lepsi alebo menej lepsi cas zo zdravotneho hladiska. Urcite sme oddelili od ockovania s odstupom a v case, ked na to rychlo zabudne a nie je spln (na nasu to velmi vplyva). Uprimne zda sa mi jednoduchsia starostlivost kym este babo nie je tak pohybovo akcne. Napr. 6-7 mes. Akoze ale aj vtedy dokaze pri nastrelovani protestovat a vrtiet hlavkou. Do 3 mes.sa mi to zda skoro. Uz nasledna starostlivost u nas pozostavala z osetrovania liehom na palicke a pretaranie nausniciek v usku rukami aby dierky nezarastli. My sme mali ale relativne bezproblemovy priebeh. Ak sa stane, ze sa zapali a vytvori hrcka s hnisom, je fajn podat nurofen proti zapalu, nevyberat ich z uska a asap ist k pedi alebo priamo na chirurgiu. Ja osobne by som pretrela aj liehom a nedavala ziaden jod na to, moze este vzniknut skareda alergicka reakcia. To je ale osobna preferencia.