Kedy ste dali novorodenca kočíkovať komukoľvek z rodiny?

30. máj 2023

Asi hlupa tema na diskusiu, mame 6 tyzdnov a nonstop manzelove sesternice, ci svokra, ze chcu kocikovat. Ale ja sa bojim ho este dat z dohladu az je sam bezomna. Mozno som blba ale ako ste to mali Vy?
Asi som len opatrna ale je to vymodlene babatko po 3 neuspesnych tehotenstvach. Nechcem ho drzat len pri mne ale pride mi na to byt sam odo mna este moc malicky.

viestta
30. máj 2023

Vsak chodte kocikovat spolu. Babka sa pochvali vnucatom, ty budes pri nom keby nieco bolo treba

loliki
30. máj 2023

Je to normálne. 🙂 Ale prehnané kvôli materstvu. Ja som bola strašne nepokojná, keď mi brali malého kočíkovať. A keď mne už tieklo mlieko a oni ktovie kde a chcela som kojiť, tak to som už mala nervy. Dohodni sa, na aký čas pôjdu preč a kedy majú byť naspäť.

autor
30. máj 2023

@viestta uf s nou to nedavam a ona vie, ze ja neznesiem sa v kazdom dvore zastavit az mi kazdy maleho oblapava 🙈

bolarazjedna
30. máj 2023

Však asi by aj tak zobrali len kým spinká a boli by iba v blízkosti, nie? Využi príležitosť na oddych ☺️

Možno ti to príde cudne len preto, že ešte ste nikdy neboli vzdialení od seba. U nás malý nemal ešte mesiac, keď sme mali krstiny, a predtým som bola u kadernícky na 3 hod, malého strážila moja mama, zvládli bez ujmy.

Vyskúšaj a uvidíš, ako to zvládnete.

autor
30. máj 2023

@loliki ved to, ze nie a nie vysvetlit, ze nema ani 2 mesiace 🙈

loliki
30. máj 2023

Ako, keď sa s tými osobami nedá dohodnúť, tak sa Ti ani nečudujem. Cítim, že máš nervy už len keď o nich píšeš. To je jedno, koľko má malý. Kočíkovať by mohli. Len tu ide o ten váš vzťah, ktorý je napätý. A neoddýchneš si, lebo budeš tŕpnuť, kde sú. Najprv daj takému, komu na 100% dôveruješ.

tanyag
30. máj 2023

nikdy nikomu....bezomňa 😁 a je mi jedno kto si čo myslel...je to moje dieťa a ja mám za to dieťa zodpovednosť...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
svetlonos
30. máj 2023

Autorka,
ani vlastnej mame! Je to neprirodzene. To male patri k mame a otcovi maximalne. Ja momentalne v idealnom pripade nemam v plane 3 mesiace po porode ziadne navstevy. Zlaty covid, vtedy som porodila prve dieta. Ziadne cestovanie, zvlast za hranice.
A je mi uplne jedno, ci som bola, som alebo budem za divnu! Kocikovat takeho nrnuska?? Sesterni e nech pockaju na vlastne a svokra s mamou nech sa spracu do koze! Oni si uz odkocikovali tak ked chcu pomoct, nechch donesu navarene medzi dvere a dovi dopo. Moja mama mala tendenciu vlozit sa pri nasom 2,5 mesacnom do role matky. A taku teda nehrali, nerodila som v 16tich aby ma niekto nahradzal. Nepochopila, kde je jej miesto a ajurat ma vytacala tych par ( dlhociznych) dni. A preto moje rozhodnutie - 3 mesiace mozu pozerat nax fotky a vybavene. Nepotrebujem premudrele rady, zbytocne sa rozculovat a riesit ich ega, jesitnost a uzkocitnost v postaveni obete.
Pre mna je to nadherny cas, ktory patri mame otcovi a v nasom pripade surodencom. Je to cas pre nas, spoznat sa adaptovat na novu situaciu hlavne so starsim synom. A uzit si tie momenty co najlepsie a najkrajsie. Nieto este riesit pocity a ukryvdenost druhych. A mozu aj kankan na hlave skakat. Nech pomahaju v obdobi vzdoru a s respektujucim postojom k dietatu. Chcem vidiet ako sa vtedy budu hlasit byt s dietatom 🤪.
Takze vobec nie si divna, mala som fajn tehu a ziadne potraty. Jasne im vsetkym povedz, ze im ho este dlhsiu dobu nedas. Kto sa urazi je blb a aspon ho vyselektujes zo svojho zivota. A aby mi ho este kde kto oblapaval? Tak to uz vobec! Ked nemaju chochmesu poviem svoje a vybavene. To je male babo a nie cirkusova opica! Nech si kupia plysaka a hladkaju do nemoty.

whatever1
30. máj 2023

Nauc sa byt asertivna. Je uplne normalne ze nechces spustit novorodenca z dohladu. Jednoducha odpoved “ Prepac ale maleho nikomu nedavam” Mna by nenapadlo pytat si niekoho babatko bez pritomnosti rodica. Ked tak by som sa max ponukla, ze ak bude niekedy treba tak rada pomozem aj postrazim.

mircalla
30. máj 2023

Opat inteligentna otazka.

lienka.7
30. máj 2023

@autorka naozaj v dobrom ti radím to tak neprezivat... A co sa tyka tvojej otázky, prvú dcéru kocikovala moja mama uz z pôrodnice, druhú hneď na druhý deň od doktorky. A uprimne? Bola som rada ze si môžem oddýchnuť, lebo som vedela, že mamu sa môžem 100% spoľahnúť. Co sa tyka ostatných, vzdialenejších príbuzných, povedala som im, že to nie je malé mača, a nebudú si ju podávať z rúk do rúk... všetci to rešpektovali, kým som im sama malu ja na ruky nepodala.

mandarinka555
30. máj 2023

@svetlonos "Si zabila" 👎 Kam už len táto doba speje...

mandarinka555
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aaadkaaa
31. máj 2023

Posli ich ku mne, ja by som dala oblicku za to, aby mi niekto dieta pokocikoval a ja som mohla co to porobit, nebodaj si oddychnut....zial, moje dieta ziadnu starku nema... teraz tebou lomcuju hormony, je to normalne, pokial to tak zatial necitis, tak normalne vysvetli, ze zatial nie, ze si musite na seba zvyknut atd. Ale neodhanaj ich uplne, jedneho dna to uvitas ako sol....a mozno nie, mozno ja som krkavcia mater, ako to tu tak citam😃😃

vkatush
31. máj 2023

Môj má 5 mesiacov a okrem mňa a muža je malý ak treba s mojou mamou alebo sestrou. Nikomu inému nedôverujem bez mojej alebo mužovej prítomnosti.

Napr aj pri svokrovcoch musíme byť jeden z nás v miestnosti, neviem si ani len predstaviť, nechať ho samého alebo aby mi zobrali malého kočíkovať bezo mňa. Nič si z toho nerob, jednoducho povedz, že bez teba nie a hotovo. Tvoje dieťa, tvoja výchova, tvoje pravidlá.

Ono to (možno) príde potom, keď budú deti staršie.

drobcek26l
31. máj 2023

Tak malému bábätku je úplne šumafuk či mu kočík na prechádzke drží mama alebo ujo z 20teho kolena...
Ak im ho nedaš teraz potom si už nepokočíkuju pretože čím je bábo staršie tým tú mamu vyhľadáva viac a už s nimi nebude chcieť byť v kočíku. Poviem ti len tak. Nič horšie pre teba nemôže byť ako byť takáto uzkostlivá matka. Aby sa to raz neobrátilo proti tebe. Raz budeš od nich potrebovať pomoc a povedia ti nie. Veď ti ho predsa nezjedia.
Mne deti vozili od prvého týždňa súrodenci aj starý rodičia. Rovnako ja teraz vozievam sestre keď chce. Všetci sme živí, zdraví, spokojní a máme super rodinné vzťahy!

henka123123
31. máj 2023

Nedavaala som nikomu ani jedno dieta kocikovat

lula3108
31. máj 2023

Boze ja len pozeram ake maju niektore zeny vztahy v rodinach. Ze tri mesiace aby nevideli nazivo vnucatko? Ved je to ich krv, tiez sa z toho chcu tesit a podporovat a budovat si vztah. Ja viem ze sa na moji rodinu a dokonca aj sesternice a tety a svokru mozem spolahnut a nikdy by nic zle babatku neurobili a tak isto ani mne. Tesim sa ze budem mat podporu a moznost to prezivat aj s nimi, aj ked budu mozno otravni a davat nevyziadane rady a angazovat sa az velmi. Ked sa mi to pacit nebude, tak ich stopnem ale myslim ze kazdy z rodiny ma pravo na to, aby mal zazitky s novym clenom

julie19
31. máj 2023

Takto, to je podľa mňa o vzťahoch a o dôvere a nie o tom či je bábätko malé alebo veľké alebo neviem aké , to mini bábätko v tom kočíku absolútne nerieši či ho tlači mama, dedo, susedka alebo prateta z tretieho kolena 🤷‍♀️, horšie bude pustiť ich tomu neskôr keď už bábätko bude viac vnímať a bude naučené len na teba a pri nich ani nebude chcieť byt 🙏… ale k téme , ja som dávala obe deti kočíkovať hneď od príchodu domov, mojej mame, tete, svokre, sestre, jednoducho komukoľvek komu verim že ma natoľko rozumu že keď bude vrešťať na pol dediny tak sa s ňou otočia domov a prinesú mi ju 🙂 vždy sa dohodneme na čase dokedy ma byt doma aby stihla mliecko a vybavene 🙂 aktuálne ma 5 mesiacov a kocikovanie je jediná čas dňa kedy mám cca 2 hodiny čas na seba, domácnosť alebo na to čo treba urobiť 🤷‍♀️

mina17
31. máj 2023

Moja sestra išla prvýkrát kočikovať sama keď mal syn 2 roky 😂

svetlonos
31. máj 2023

@mandarinka555
nie nezabila, nepoznas suvislosti a preto si neporozumela. Keby so poznala situáciu a bola u nas, vedela by si presne o com pisem.
Sestra 6tyzdnove mame nechala na 3 hodiny. Potrebovala vybavit veci na urade a citila potrebu byt pri malom. Je to tak nastavene za normalnych okolnosti a je to spravne. Nejde o to, ze ta babka sa nepostara, vobec nie!
Ale dieta ma byt s rodicmi, je este malinke. Zvlast ked sa iny pasuje do role rodicov.
So sestrou by som napriklad problem nemala. Ale to by si pochopila len keby si to zazila.

cecilia29
31. máj 2023

Od pôrodnice. Nič sa mu v kočíku nemôže stať. Tieto veci som nijako nepreživala

divokykonik
31. máj 2023

Svokrovcov som nechala kočíkovať malého už od narodenia. Je to ich jediné vnúča od jediného dieťaťa, takže som im nebránila v túžbe kočíkovať. Malému sa nikdy nič nestalo, ani neplakal v kočíku, vždy spal a bolo by mu jedno, aj keby ho kočíkuje čert. 😀 Ja som si mohla zatiaľ požehliť, navariť, alebo si len tak oddýchnuť.

svetlonos
31. máj 2023

@lula3108
jaj takze nemas este deti teda ani ponatia. To sa samozrejme dobre pise. Kludne si ma mohla oznacit priamo 😏 a nie pisat omacky okolo!
Ako som sa uz zmienila, vobe nejde o to, ze by babetku chcel niekto ublizit pre Boha! Ale nezazijes nepochopis, tak neposudzuj.

letfenixa
31. máj 2023

Ak len kocikovat, tak hocikedy. Ale určite nie voziť ho ukazovať kde-komu.

ivik4
31. máj 2023

Hned ked niekto chcel
Nepotrebovala som mat maleho 24/7 na cecku a bola som rada ze od mimina si zvyka na vsetkych aj bezo mna

tramtada31
31. máj 2023

Nase deti nenávideli kocik, tak ani nikto ich nechcel chodit kocikovat. Dala by som ich hneď. Veď aj tak by dieťa malo spat, tak je to jedno

ls56
31. máj 2023

Nikto mi nikdy nebol kocikovat dieta.. max moja sestra-krstna mama dietata, inak nikto.. aj mali snahu ale ja som nemala za potreby, aby vytahovali tak male dieta z kocara keby zacalo plakat atd.. minule som isla po meste a babka kocikovala- dietatko mohlo mat cca mesiac dva a plakalo..davaj vytiahla ho z kocara a zacala nosit.. vonku fukalo a tak male dieta nebolo bohvie ako oblecene.. takze za mna nie.. maximalne vtedy ked budes s tym stotoznena ty sama!

unicornlady
31. máj 2023

Toto bude najmä o dôvere. Ak ti svokra behá s dieťaťom a nechá ho chytať inými ľuďmi, to by sa ani mne nepáčilo.
Inak ja som kočíkovávala hocikomu už od malinka, ale zase nie, že by som odišla s dieťaťom vyslovene ďaleko (závisí od okolností), veď stačí po ulici hore dole.. kým bábo zaspí.