Kedy ste dali dievčatkám prepichnúť ušká?

joanina23
13. jan 2017

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať mamiciek, ktore maju dievcatka v ktorom mesiaci alebo kedy ste boli prepichovat uši? Ďakujem za vas nazor.

prevenar
13. jan 2017

mame dievcatko a nedali sme jej prepichnut usi ..kedze sme od nej nedokazali ziskat suhlas, na prepichnutie jej usi. neviem ci ti to k niecomu pomoze, ale toto bol nas nazor na celu vec 🙂

monika002
13. jan 2017

Ahoj, ja som dávala dcérke hneď v pôrodnici. Náušničky som mala už vopred pripavené.

bosoriak
13. jan 2017

@joanina23 Dala som dcere prepichnut usi, ked si to sama vyziadala (mala 4 roky). Mladsia to zatial nechce a najmladsia este nehovori 🙂

gala79
13. jan 2017

v 8 rokoch 😉 ked sama prisla s prosbou/ potrebou nosit nausnice...

dmband
13. jan 2017

My sme dali malej nastreliť náušnice v 5. mesiaci - dva týždne po prvom očkovaní, ako nám odporučila naša pediatrička, aby už mala vytvorené protilátky, keby niečo... Ja som si dala nastreliť spolu s ňou, lebo doteraz som nemala prepichnuté uši. Musím povedať, že som čakala menšiu bolesť, ale na druhej strane malá to znášala nad očakávanie dobre. Po nastrelení prvej náušnice plakala len pár sekúnd, po druhej trošku dlhšie, ale o chvíľu sa už smiala na sestričku, ktorá jej to "bobo" spravila. Potom sme 2-3-krát denne čistili okolie dierok liehom, otáčali náušnice a po 2 mesiacoch sme ich vymenili za klasické zlaté. Nijaký problém. Môj názor je, že čím je dieťa väčšie, tým viac sa bude báť a brániť.

germaniawerks
13. jan 2017

nikdy načo ešte nikdy som sa nevyspal so ženskou ktorej by som riešil alebo si všímal čo nosí v ušiach

zuzka0605
13. jan 2017

cim skor tym lepsie.v niekt. porodniciach prepichuju na 5.den, moja mala asi 2tyzdne

momoqui
13. jan 2017

@joanina23 ahoj ja som dala prepichnut pri odchode z nemocnice, takze cca ked mala tyzden 🙂

tenerifka
13. jan 2017

Dali sme nastrelit pri odchode z porodnice, t.j.na 3.deñ po narodeni

joanina23
autor
13. jan 2017

Ďakujem za vaše názory ☺

sykorkauhliarka
13. jan 2017

my dame nastrelit ked sama pride ze chce...v uskach su nervove zakoncenia

edn
13. jan 2017

my v porodnici druhy den po narodeni

fosilka
13. jan 2017

Ked mala cca 3-4 mesiace

miskamaj
13. jan 2017

nedala som dcerke prepichnut usi. Nevidim dovod, aby malicke babatko malo mat nausnice, v okoli som sa stretla len s kopou problemov. Hnisanie, bolesti, pichanie, roztrhnutie ucha pri hre. Rodinni prislusnici na mna vybehli, ze ci mi sibe, aby dcerka nenosila nausnice. Ked som sa ich spytala, nech mi povedia jediny dovod, preco by babatko malo mat nausnice, ich odpoved bola "lebo je to dievcatko, a robi sa to tak", celkovo tieto veci, ktore sa robia len preto, lebo "sa to tak robi" sa mi dost priecia. Prepichnut dam vtedy, ked tomu bude rozumiet a bude sama chciet.

momoqui
13. jan 2017

@miskamaj ja som dala prepichnut nie preto ze sa to tak robi ale pretoze sa mi to paci 🙂 mam nausnice aj ja od narodenia a nikdy mi nic nehnisalo. podla mna nech si kzdy spravi ako usudi za vhodne 🙂

sykorkauhliarka
13. jan 2017

uplne s tebou suhlasim ...je to iba zafixovane v spolocnosti ze dievca ma nausnice @miskamaj

dolcegucci
13. jan 2017

po prvom ockovani,teda v 4 mesiacoch

luba41
13. jan 2017

nedala..staršia dcera si dala až v 14tich..mladšia si dá-až ked tiež bude ona chcieť ..

ujanka
13. jan 2017

Ja som dala nastrelit ked mali obe okolo roka, uz si presne nepamatam. Nejako sme to v babatkovskom obdobi nestihli ale nechcela som cakat kym budu dost velke a budu velmi protestovat. Bol sice trochu plac, mladsia sa po tom so mnou asi hodinu nebavila 🙂 Ale prezili to v pohode. Kozmeticka ktora im to robila mi rozpravala historku ze tam mali 15rocne dievca ktore nemalo dierky a chcelo nosit nausnice, ale chuda sa velmi bala a nakoniec aj utiekla bez nausnic. Beriem to tak ze ak raz tie dierky nebudu chciet nechaju si ich zarast, ale je to pre ne mensi stres ked su male.

sykorkauhliarka
13. jan 2017

@ujanka nie vsetky 15 rocne dievcata su take poseroutky :D moja mama by mala radost kebyze mam z toho stres ta mi nadavala ze som si dalsi piercing prepichla :D

zooeynka
13. jan 2017

Nenapisem nic nove, ale tiez som nedala nausnice. Ked/ak bude chciet, potom ich dame prestrelit ale nech si to dievca rozhodne same...a ze si ju kvoli tomu pletu s chlapcom??? No tak na to sa mozem zvysoka...;)

mawka
13. jan 2017

v 5 mesiacoch cca. nosila do roka nausky, potom prisiel zapal stredneho ucha, odvtedy neznesie dotyk na ucho ani nic, co sa tyka usi, takze prestala nosit nausnice. a ked si ich da raz za pol roka, tak prehanam. ale aspon si tym prefukne tie dierky, aby jej nezarastli. samotne dierky jej nevadia. ja mam od narodenia pichnute, nosila som ako decko, potom som nausnice nechcela nosit a teraz len nausnice, ine sperky mi netreba. a vobec sa na nasich nehnevam. sak co je na tom. ako 17 rocna som si dala nastrelit druhu dierku, hnisala, zapalovala sa, nenosila som tam nic, zrastla mi tak, ze ano nebolo vidiet, ze som tam dierku niekedy mala. a teraz v lete som si ju dala strelit zase 🙂 pohodaaa

karamellka1
13. jan 2017

V den odchodu z porodnice

zeytin
13. jan 2017

Nám lekárka odporučila až po očkovaní v 3. mesiacoch... Detská lekárka nám ich krásne nastrelila, nebolelo, ani slzičiek veľa nebolo a teraz sú už 6 a 5 ročné slečky a dierky majú krásne v strede 🙂

vroni
13. jan 2017

V siestich mesiacoch. Mne rodicia nechali "slobodnu volbu", dala som si prepichnut usi sama v 16 a strasne mi liezlo na nervy, ze vsetky dievcata mohli nosit vselijake nausnice, len ja nic, lebo som nemala prepichnute usi. Takze moja dcera usi prepichnute ma. A dokonca aj obcas nosi nausnice 😀

tyelde
13. jan 2017

prepichnem keď sama bude chcieť, sociálka by ma tu zožrala za živa keby dám hneď po narodení ako sa robí na slovensku 🙂

mirro
14. jan 2017

Až keď sama chcela,mala vtedy asi 4 roky.

surriana
14. jan 2017

Ešte v pôrodnici....

nefertiti7
14. jan 2017

Moja dcéra bude mať 3 r a nemá prepichnuté uska. Keď povie ze chce aj ona. Dam..ja som ako dieťa trpela zapalmi stredného ucha aj mi hnisali uši od náušníc....toto riešiť nechcem teraz..

rajna
14. jan 2017

Nasa ma dva a pol. Ak ked sm3 chcelibdat na dva rokym neprepochli nam resp. Nemastrelili lebo ma male usne lalociky