Ahojte maminy, mam 7 mesacnu dcerku, s chcela by som ju dat do vlastnej postele, nie hned, ale cim skor tym asi lepsie, mala sa stale toci, pretaca budi sa na nedostatok miesta v postielke, potom obvikle skonci v posteli s nami z vylozenymi nohami na hlave manzela a podobne, ved to urcite poznate, chcela by som jej kupit nizku valendu...len neviem ci by si mi mala na to zvykla...
Tiez si myslim,ze na vlastnu postielku je este malinka a pockala by som, kym bude sama chodit a bepecne liezt na postel aj z postele.. Nasa vlastne spala v postielke len asi prvy mesiac, odvtedy spi s nami v posteli 🙂) A teraz pre nu zhaname nejaku postel, chcem ju skusit davat spat uz do vlastnej postele. Ale to ma 17 mesiacov🙂
My sme syna dali do veľkej postele ako 3-ročného. Tiež v detskej postielke "cestoval" o dušu a tiež nakoniec skončil u nás v posteli a poriadne nás okopával, ale prežili sme to v pohode.
7 mesacna sa neprace do postielky?Moja skoro 3 rocna dcera este spi v postietlke a to uz ma skoro meter a mesti sa, ani si neviem predstavit dat take male dieta na valendu
@monyccka ahoj jasne, ze este pockame, a bez zabrany to asi urcite nepojde...chcem ju najprv naucit pekne zliezat...
@kinna dakujem ta sa mi paci 🙂
@snehulienka_mrazova ahoj no prave to nechceme aby sa naucila spat s nami, aj tak somnou spava, ked ma mm nocne, vtedy je pri mne, ale to nieje niako casto...a tuto noc si to tiez vybojovala...
@katkas1 aj nasa sa zmesti, len je jej tam tesno, casto ju najdem v polohe, ze je kolmo z nohami von z postielky a to tam ma ohradku dokonca dvojnasobnu aby ju mala skoro az po vrch a aj tak sa jej to podari...keby ta postielka bola o nieco sirsia aspon o polovicu tak by mala letisko a bolo by super :D
Ahoj. Moja spi do dnes v postielke (da sa pouzit, ako postel) a priestorovo jej to uplne vyhovuje. Bude mat 3 roky. Na narodeniny jej kupim postel, ale nie normalnu velkost, ale detsku velkost. Samozrejme so zabranou 🙂 Aku velkost postielky mate, ze jej to nestaci?
@nikolet_89 - ja ta chapem, ze jej miesto nestaci. moj ma 8 mesiacov a tiez mu nestaci 🙂 takze namiesto uspavaia vzdy ked sa otoci a narazi do steny postielky alebo si udrie hlavu, som si ho prelozila do mojej postele a odvtedy som v pohode vyspata. maly pan si okupuje skoro celu postel 🙂 co uz, zatial mi to nevadi
@nikolet_89 neviem ako ste na tom s miestom, ale neuvažovala si nad spojením dvoch postieľok? naša tak má... . 🙂
damy a ako potom naucite dietatko spat v normalnej postielke? Napriklad v skolke? Ked si zvykne na dve spojene postielky, tak ma leticko 120 na 120 cm...ako sa potom vprace do 60cm sirky? Tato faza tocenia a trcania z postielky je u deti uplne normalna a prirodzena, prejde nou kazde dieta a casom sa nauci spat normalne ako my dospely- na dlzku postele..
@monyccka budem dufat, ze mi ho naucia spat v skolke 🙂 ved nejak sa to urobi, urcite nebude cely zivot spat pri matke. so vsetkym sa strasi "ako sa potom nauci"... no ved okolnosti naucia ked bude treba. teraz som rada, ze ho kojim v noci zo svojej postele a nemusim nikam vstavat, vyberat dieta a davat ho spat dufajuc, ze sa nezobudi.
Moja dcera spavala somnou na velkej posteli ai od 8mesiacov,teraz ma 3 a pol,svoju malu postielku a nemala ziadny problem si v nej zvyknut.uplne z radostou tam spava,je to taky pocit,ze je to nieco len jej 🙂 v skolke tiez bez problemov,jednak je zvyknuta uz sama na svojej postielke a po druhe,tam corobia vsetky deti,robi aj to vase 😉 maly ma teraz 2 a pol mesiaca a spava s nami odnarodenia..v postielke bol par krat a plakaval tam..ked spi pri mne,zobudi sa az nad ranom,dam mu trochu mliecka a spime dalej.takto sa vyspim aj ja aj on 😵
@namarie no bohuzial byvame este u nasich, takze jedna izba 😒
@nikolet_89 to aj my, ale vojde sa tam manželská posteľ j tie zviazané postieľky, tak ja len či náhodou...
no my sme nasmu kupili takuto postel http://www.vikis.sk/product_info.php?cPath=400_... ked mal rok a pol. Ako babatko spaval v koliske a potom sme ho chceli dat do postielky, no iba chceli, bo on dostaval priam zachvaty v postielke. Tak zaspaval s nami, no a potom do jeho postielky a ked sa prebudil tak zase k nam. Da sa povedat, ze spaval s nami 🙂 a postielka ostala nevyuzita. Potom som nasla tieto postele, ze od 18 mesiacov, a tak sme kupili. Od vtedy je v jeho posteli a sem tam pride ku nam, no v podstate uz spava sam. Raz sa mi stalo, ze som ho nasla na zemi, no neviem ci nechcel nahodou zliest z postele a pritom zaspal, kedze bol prikryty perinou 🙂.
Deticky sa tocia a nesuvisi to s nedostatkom miesta, je to normalne..7 mesacne babo este nemoze mat malo miesta na postielke, je to skor nepokojny spanok alebo snaha dostat sa k vam.. Pocitaj s tym, ze valendu bez zabrany ti este nezvladne, ked sa v noci toci, bude z nej padat. Aj na valandu so zabranou je este podla mna velmi velmi malicka.. ja by som pockala, kym zacne bezpecne zliezat z postele a chodit a az potom prekladala.. Ved ked sa takyto drobec bude snazit dostat dole, moze si ublizit..
Nasa si na valende zvykla velmi rychlo, novy vacsi priestor jej velmi vyhovoval, ale to mala dva roky a vyskovo bola na tri..