Kedy skončili vašim deťom koliky?

evson1
18. apr 2020

Ahojte baby, tie ktorych babatka mali koliky, kedy skoncili a ustupovalo to postupne, ci zo dna na den.Moj maly ma koliky od narodenia hrozne, ma 3 a pol mesiaca a je to miernejsie, niekedy je 2-3 dni pokoj aj ked sa potrapi pri kakani ale potom pride den, ked je uplne rozladeny, uplakany, ma krce.Mate podobne skusenosti?

hdpe
18. apr 2020

U chlapcov sú koliky asi častejšie. Aj môj malý sa ako bábo vytrápil, začalo to vždy večer a plakával aj 2-3 hodiny v kuse. Masírovala som mu bruško, cvičila s nožičkami, od dok. kazala dávať probiotika, no z toho mal ešte väčšie kŕče ( sadli mu len tie od DrMax s tým medvedíkom- jedna kvapka). No najviac pomohlo, keď som ho nosila na rukách ( na hrudi) a hojdala. Skončilo sa to, keď sa malý začal viac hýbať. Asi v pol roku (nepamätám si to presne).

evson1
autor
18. apr 2020

@hdpe my sme skusili vsetko mozne uz, berie probiotika, tiez sme hladali tie prave, rektalna rurka, nastastie uz len max 3-4x do mesiaca a tiez masirujeme.A ty si kojila?kedy si zacala davat prikrm?nepomohlo to kusok?

hdpe
18. apr 2020

Ano kojila. dávala som potom aj veľký pozor čo jem, kým som prišla na to, čo všetko mu robí zle- vylúčila som mlieko, vajcia na tvrdo, všetko čo nadúva. Príkrmy začal až keď mal 5 mesiacov. Myslím, že v tom čase to už aj prestalo- ale začali zuby, takže furt dačo 🙂 .

evson1
autor
18. apr 2020

@hdpe uplne tak isto, citim sa ako na diete, ziadne mliecne vyrobky, vajcia, ryza, cestoviny, nic co nafukuje, sladkosti, ovocie a bohuzial mame stale tento problem, aj ked ako pisem, zlepsuje sa to.Trapili sme sa kazdy den, teraz je to kazdy 3.-4.den, len uz sa neviem dockat konca, tak chcem pocut skusenosti druhych.Dnes mal neskutocny zachvat placu, az lapal po dychu a 3 dni predtym uplne fajn.Ako na hojdacke

hdpe
18. apr 2020

Pamätám si, že som mu po lyžičke feniklového čajíku dávala, keď bolo najhoršie. Aj ja som ten čaj vždy po večeroch pila.

brigitka_12
19. apr 2020

@evson1 my sme skúsili všetko možné nič nezabralo doktorka nám povedala, že treba z toho iba vyrásť a v troch mesiacoch nám to zo dňa na deň prešlo.

sandazu
19. apr 2020

@evson1 tak my sme si kolíky užili a riadne. A to mám dvojičky....
Plakali každý jeden večer...skúšali sme všetko možné až nám niekto poradil espumisan L...kvapky
Môžem iba odporučiť...pekne postupne zabral a bolo...úplne vymenené deti 😃
Je bezpečný a nám naozaj pomohol.
Neviem presne ako dlho sme ho dávali, no potom sme skúšali postupne vysadiť a žiadny problém.

evson1
autor
19. apr 2020

@sandazu nám bohužiaľ nepomohol ani espumisan, ani sab simplex, babycalm, coliprev, infacol.Vyskúšali sme všetko.Už som sa zmierila s tým, že to musíme len vydržať a každý deň cvičíme a masírujeme bruško, len som chcela vedieť kedy to bábatkám zvykne skončiť

sandazu
19. apr 2020

@evson1 juj, tak to ste naozaj všeličo vyskúšali...v tomto prípade asi naozaj pomôže iba čas...nám to trvalo asi 3 mesiace ... držím Vám palce.. určite bude čoskoro dobre a vy si ani nespomeniete...

katpox
20. apr 2020

Ja som so synom prezivala peripetie. Do tretej aj niekedy do piatej RANA plakal, bol to kolotoc, plakal,ulava chvilu, hladny bol a zas plakal. .. Bola som hotova z toho,tieto noci fungovali tak spravila som si velku kavu,chlieb s rastlinym maslo,na telke film s titulkami a party mohla zacat.....nechcel prsnik,odsavala som sa do 6.t,potom som si zavolala laktacnu a ta nas naucila kojeniu
Stravu som obmedzila.ale nepomohlo,davali sme baby calm, espunisan, bio gaia a este nejake stvrte kvapky,nic nezabralo,potom som kupila pupik a rektal.trubicku ako tak nastala ulava a samozrejme som s nim cvicila aj protikolikove podla youtube,to trochu pomohlo, zacalo mi aj mlieko ubudat,potom sa chvala bohu rozbehlo,no a prikrmy az taky zazrak nerobili,postune sa to zlepsovalo.. Hlavne ked zacal byvat pohyblivy...,..bola to pre mna nocna mora,neuzivala som si to obdobie ,vobec, som sa nemala ani kedy umyt,v com som bola cez den.v tom aj cez noc, ....cez den ak mi zaspal v kocari v parku,bez hanbi som si dala deku pod hlavu a hybaj spat na lavicku. Ako nikto mi s tym nepomohol, svokra skusila...raz,vydrzalo jej to pol hodinu. O siedmej ho mala a o pol 8 ako vecer volala,ze strasne place,zadusa sa a nevie co s nim,pritom sama mala3och synov.,manzel to parkrat skusil tiez .hojdal ho, tancoval s nim a nic reval,mi ho potom dal,ze on nevie co s nim....maleho vedelo upokojit jak tak hojdanie na rukach,teda to boli take traslave pohupy, vykaslala.som sa na rady ako nepestuj ho,nehojdaj,len poloz, no ked vidite pritom dieta v placi,ze sa nevie nadychnut,zoberete ho na ruky svihom.. Teraz ma maly 10mes.je na mna moc naviazany.koliky prestali,zuby to bolo pre mna nic, maly nevie bezo mna sam spat. Celu noc sa tuli, mojka a hlada prsnik, ked ho dam do postielky chyta paniku,parkrat sa podari ,ze v noci v nej sam zvladne cca 2 hodky, takze budem raz predavat zanovnu postielku. .....

1975renca
20. apr 2020

Zdravím, naraz to začalo ked mala dcérka mesiac a presne o tri mesiace skončilo, vrieskala priam vzdy v rovnaku dobu kazdy večer okolo piatej cca pol hodinu, trošku pomohli teplé obklady na bruško, inak nič, zufali a priam bezmocní sme boli

evson1
autor
29. apr 2020

@sandazu ano pomaly to ustupuje, musime byt len trpezlivi asi, nic ine nam nezostava

evson1
autor
29. apr 2020

@katpox boze, tak to bolo este horsie ako mame my.Nas nastastie v noci spava od narodenia, len dni byvaju tazke, ale uz je to lepsie.Prve 3 mesiace sme si tiez velmi neuzili

katpox
1. máj 2020

@evson1 no u syna ale do 7 mes.kym to uplne preslo,teraz ma 10 m.

jozef_kaj
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jozef_kaj
28. máj 2020

Nas syncek plakal kazdy vecer cca od 19 do 21 hod uz od prvych tyzdnov. Priznaky mal ako pri kolikach. Ale nic nezaberalo. Ani masaze, ani cvicenie, feniklovy caj, rascovy ani uprava stravy ... Vysadili sme vigantol a stal sa zazrak. Hned prvy vecer nastalo vyrazne zlepsenie a za par dni sa jeho poobedna nervozita a vecerny bolestny plac uplne stratili. Mal vtedy asi 6 - 8 tyzdnov. Dovtedy som ho nikdy nevidel vecer sa usmievat. Plakal som od dojatia a asi aj od zlosti na lekarov... Potom sme este skusali dalsie dve znacky, Jamieson a Dvit, kedze "odbornici" trvali na svojom. Ale vysledok bol vzdy rovnaky. Este chcem dodat, ze tymto nechcem spochybnovat vyznam preventivneho uzivanie d vitaminu u novorodencov. Ale v niektorych pripadoch moze sposobovat velky problem, na ktory akosi lekari zabudaju rodicov upozornovat.

evson1
autor
31. máj 2020

@jozef_kaj ďakujem, koliky sa chvalabohu skončili a s vit D sme mali uplne ten isty problem, skusili sme niekolko druhov a mal obrovske krce, takze sme neuzivali.Teraz ma 5 mesiacov, pred tyzdnom som opat skusila Dcko a zazracne je s nim ok.Asi ten traviaci trakt dozrel a nesposobuje mu to krce

bakita24
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lujza123
20. aug 2020

Hneď ako som prestala piť mlieko a úplne vyradila všetky mliečne produkty.

evson1
autor
21. aug 2020

@lujza123 to my hned od zaciatku a nepomohlo.Chvalabohu je to za nami

somni
1. feb 2021

@evson1 ahoj a kedy to prešlo tvojmu dieťaťu?

evson1
autor
4. feb 2021

@somni ahoj, začatím 4.mesiaca a odvtedy zuby 😂