Kedy si začnem užívať materskú dovolenku?

8. mar 2020

Ahojte baby, mam pol rocnu dceru a stale sa pytam, kedy pride obdobie, ze si materstvo zacnem uzivat!
Absolutne nic nestiiham, navarit, nejem, umyt sa, dat sa dokopy ked s nou chcem ist von, citim sa skareda, unavena, som neustale nervozna. Manzel sa mi snazi pomahat, ale proste s malou mu to nejde. On akoby nevedel co s nou ma robit, neviem ci ma niektora chapete. Mama, svokra robia, navyse mam mamu, ktora ma stale len uraza a rype do mna, ze zvladaju to vsetky, musim aj ja, ako mam fukat miesto kam si sada moj manzel, ked ju prosim o obed odpovie mi, ze treba si navarit.....by bola debata na dlho.
Kedy sa toto zlepsiii?

eliska13
8. mar 2020

Máš uplakané, nespiace bábo či prečo nestíhaš?popis ako vyzerá Váš bežný den.

heidy222
8. mar 2020

Pockaj, teraz tu zacnu pisat hrdinky ako oni vsetko zvladaju, na obed 3 chody a vstavaju pred svitanim a Este ich to aj bavi.

autor
8. mar 2020

@eliska13 prve dva mesiace sa moc nenaspala ani. Ez noc ani cez den, lebo bolelo brusko, potom treti a 4mesiac uz v noci chvalabohu spavala, ale cez den som stiihala maalinko, pretoze mala 20minutove spanky, teraz od 5mesiaca je neustaaaaaaaale nepokojna, cez den mi spi pol hodinku, viac nie. Zacala sa budit aj v noci, rano o 6 je uz vyspata. Zacala si vela vyzadovat moju pozornost. Asi pojdu zuby, alebo ja uz neviem co. Mam pocit, ze posledny mesiac je to uuuuuplne najhorsie.
Preto sa pyyytam, kedy toto skonciii a ja stihnem aspon navarit a najest sa.

ledgerka
8. mar 2020

Ved nech vari vecer muz. Navarit viac aj na 2 dni, popri tom zjes nejaky chlieb, alebo si rob smoothies a shaky co vypijes po ceste. Neporiadok neries. Uprata muz alebo cez vikend.

heidy222
8. mar 2020

Hrava sa na deke alebo pod hrazdickou? Treba vyskusat rozne hracky, moja mala rada q-ball to je Taka lahka plastova gulka, potom ja este mam lehatko, take vysoke, to si beriem do kupelne a babo sa pozera ako sa sprchujem, malujem a Tak. Plus este taky kolotoc nad postielku zaujme

autor
8. mar 2020

@ledgerka hah, by musel vediet varit. Tomu musim aj zoznam ceci napisat na papier ked ma ist nakupit, nehovoriac o tom, ze aj tak vzdy nieco zabudne. Prosteeee, s tymto som sa zmierila, noj cchlap okrem toho ist do roboty a zarobit peniaz nevie nic ine

heidy222
8. mar 2020

A musis varit? Moj muz je v praci, dcera v skolke a pre seba si odlozim z vikendoveho jedla a zvysne dni omeletu atd, niekedy si dam nieco v meste pocas prechadzky. Neni hanba nevarit ked netreba 😉

veronikaszabova
8. mar 2020

Myslim, ze ho dost podcenujes.
Ked nestihas varit, vyuzi donasku

autor
8. mar 2020

@heidy222 este do 4 mesiaca mi vydrzala sa hrat aj zo 40minut, vtedy som toho stihala najviac.
Teraz posledny mesiac ledva 5minut, hrazdicka, kolotoc, hracky.
Navyse neviem ci teraz nema aj separacnu uzkost, len co odidem z izby uz aj vrieska. Nieco robim a musi ma bud stale vidiet, alebo bohuzial musi aj plakat ked som na wecku alebo len mrnka a musim k nej 20krat odbehnut.

autor
8. mar 2020

@veronikaszabova hej hej, vyuzivame aj to.

blumie
8. mar 2020

Neviem, ja sa vzdy cudujem ked niekto povie ze sa nestiha pri dietati umyt 😳. To je prve co robime rano, umyjeme sa spolu, ked som si chcela dat sprchu dala som jej hracky na zem v kupelni, hadzala mi ich sice do vane ale v klude a bez stresu som sa osprchovala ci namalovala.
Varenie, no to je asi o sikovnosti, varim kazdy druhy den, niekedy aj kazdy ako mi vyjde, uplne jednoduche jedla gulas, segedin, perkelt, palacinky, pecene kura, dnes je panenka, k tomu nejaku polievku mozno kazde 2 - 3 dni. Kym mala nechodila (do 10mesiacov), co tvoja asi nechodi v 6m tak som ju dala do kresielka vibracneho a pozerala na mna ako varim pri jednoduchych jedlach sa to vari samo. Teraz chodim do prace a varim ako mi vyjde bud medzi tym ako zje mala veceru a ide sa kupat alebo az od 22.00. Skus si zmanazovat lepsie cas, maj malu pri sebe, nemusis s nou robit nonstop aktivity na rozvoj. Ja som s mojou aj upratovala 🙂. Ak ti dietatko velmi place, skus nosic, proste vzdy su nejake moznosti, skusaj co vam pasuje.

autor
8. mar 2020

@heidy222 no musi byt navarene, ked nechceme mi ut majland na jedla z restiky, nechceme jest len rychle obcerstvenie a manzel pride hladny z roboty.

veronikaszabova
8. mar 2020

Vecer daj dieta muzovi a navar na dalsie 2 dni. Fakt to chce viac zosuladit veci. Si predstav, ze budes mat 2 deti

zuzana_ilkova
8. mar 2020

Ahoj viem o com hovoris, ja mam doma 2mesacneho prcka ktory cez den spinka doobedu 20min vonku 2hodiny ked sa prechadzame a poobede tiez 20minut... taktiez som nestihala nic, ale povedala som si ze dieťa ma 2 rodicov... a preto maleho dam priatelovi na kolko potrebujem ( neboj casom pride na to ako na babatko), varime vecer 2xtxzdenne bud spolu alebo priatel ak nieco nevie opyta sa...a upratujeme v sobotu ked jeden z nas berie maleho na prechadzku...inak neporiadok neriesim...maleho mam cely den na rukach zavesenehi lebo nechce lezat max.na 10minut ho zaujmem a vtedy do seba hodim jogurt alebo co je poruke v chladnicke ...mam stastie ze priatel chodi domov o 2z prace takze obedujem ked je doma a hra sa s drobcom ...myslim si ze by si mala partnera postavit pred hotovu vec a dat mu na vyber bud sa bude venovar dieťatu alebo navari, uprace...

eliska13
8. mar 2020

Tak to máš veľmi zle.Kojis či dávaš umelé?mužovi dávaj malú co najviac nech Ťa odbremeni a ty sa pokus vecer navariť a aj si zamraziť z obchodu bežné veci rožky, chlieb nech nemusíš po obchodoch chodiť.Velmi malo Ti spi plače, má kŕče či sa zobudí a je pokojná?asi jej už pôjdu zuby z toho môže byť mrzuta.Len ju nenauc na nosenie a neustálu pozornosť skôr daj do lehátka a prihováraj sa, hračky...
Muž, keď ide ráno do roboty nech Ti spraví raňajky ty vstávaš asi neskor.Neries upratovanie a čo najviac si s malou polez, pospi, ak sa dá, chodievaj von možno na vzduchu Ti dlhšie pospi.
Muz nakúpiť podľa zoznamu musí zvládnuť😀tak snáď to budeš mať lepšie časom.Unavena a škaredá si pripadá každá nevyspata mama

zuzana_ilkova
8. mar 2020

Ver tomu ze niesi skarena, si len mama 🙂 myslim ze mnohe sa tak citime ale je to uplne jedno pretoze pre babatko si aj tak najkrasia a najdôlezitejsia na svete ;)

marion09
8. mar 2020

Pokoj,moja má 3,5r a až teraz sa pri nej stíham "obriadit" ja😆

pehavcek
8. mar 2020

Ahoj. Niekto ma pokojnejsie babo niekto nie. Kamoska tiez nechapala preco som furt vycerpana a nestiham az kym neporodila tretie. Povedala, ze je to obrovsky rozdiel pri tak nepokojnom babatku a ze uz chape. Ja som sa ukludnovala vetou, ze raz sa to zmeni. Ked mal rok tak to bolo o trosku lepsie a v dvoch sa to uplne zmenilo. Vysli mu posledne zuby, zacal konecne spat, vedel sa uz aj sam zahrat a posledny rok na materskej bol naozaj krasny. Prve dva vycerpavajuce.

fridi96
8. mar 2020

No to len vydržať tiež sme to mali 6mesiacov nonstop s malou som musela byt nič som nestíhala teraz ma 8m a už posedí v stoličke na kŕmenie a buď jej púšťam hudbu alebo keď niečo robím tak je som ňou v kuchyni a buď kuká čo robím dám pred ňu hračky a teraz už velmo ma rada aj choditko takze už behá po celom byte 🙂 to asi len vydržať

eliska13
8. mar 2020

@eliska13 muž má asi teplé jedlo na obed v robote večer môže jesť chlieb, omeletu niečo rýchle...on určite tiež na teba nemyslí, že si hladna😀 za chvíľu začneš pre malú variť príkrmy šetri co najviac čas a sily.v sobotu mu daj doobeda malú von navar čo najviac a zamraz si husté polievky, mäso na šťave....zemiak či chlieb si potom k tomu dáš...na niektoré dni môžeš z núdze kúpiť polotovar parené buchty, rybie prsty...čo najviac deleguj robotu na muža okúpať či uspať neviem či kojis môže aj on.Objednaj si domov Tesco, keď nevie nakupovať.Mala bude za chvilu loziť, stavať sa na nohy budeš musieť stále byť v strehu.mas obrázku?

eliska13
8. mar 2020

Ohradku som myslela😀môj najradšej spal vonku 3 hodiny poobede, tak som občas jedla hotdog zo stánku, alebo keksíky prvý polrok som pribrala 5 kg z takého jedenia nejedenia.potom bol boj naučiť ho spať doma nech môžem spať s ním a varila som väčšinou večer, keď muž prišiel.

autor
8. mar 2020

@eliska13 praveze nema ani v robote teple jedlo, ten by sa ani nenaranajkoval, keby som mu nepovedala. Ale ako som piisala, toho ja uz neriesim, nepouzitelny chlap, ohreje malej mlieko aj to sa ma este sem tam opyta ako dlho a kolko mlieka, nervy mi ide urvat, sle sak nevadii.
Tesco domov bohuzial u nas v meste nefunguje.

eliska13
8. mar 2020

Tak máš 2 deti je to tazke.Tak má gastrolístky a nech sa niekde naje prípadne nech kúpi aj tebe a máš na druhý deň obed pre seba.Aspon nákup nech rieši on.musi sa zmobilizovať aj on snáď si omeletu večer pre seba a teba vie spraviť.

bubuzu
11. máj 2021

Ahoj,mala som tom podobne,maly ako mesacny vedel spat tak 10 min. vkuse,cakala som,ze sa to zlepsi,ale ked to trvalo uz par dni a bol z toho uz rozbity,skusala som nech si pospi na hrudi,to dal tak hodinu max,aj to sa zo dvakrat zobudil,v kociku dal hodinu,ale iba pocas jazdy.A ver,ze som skusala ho iba uspat a nechat tam spat,zobudil sa a bolo.A teda,kedze sa budil v noci aj kazdu hodinu,ja som vobec nedavala varenie vecer,jednoducho som s nim odkvacla.A ak si nahodou pospal v kociku dlhsie,zarucene mi ho zobudil dedinsky rozhlas,kosiaci sused,vrtajuci sused,stekajuci pes,stekajuci sused....cize som ho chodila kocikovat za dedinu.
.zahrada,domacnost,verenie...spustlo.ale prezili sme.Bude lepsie.

mmoni89
11. máj 2021

Budeš,neboj,cca po roku pomaly, postupne 😊

zuvelyn
11. máj 2021

Dat dieťa mužovi. Že nevie? No a? naučí sa. Aj moj mal pokusy že nevie,moja odpoveď bola ze ani ja neviem, tiez sa učím za pochodu. Našťastie to bolo len raz a od vtedy je muz so synom stále po práci a ja mám voľno.

zuzuliennka1
11. máj 2021

no, taketo nestihacky sme zazili asi kazda, ale teda pri 6m dietati si si este stale nenasla nejaky rezim dna? aspon priblizny
kup si nosic, alebo ju daj na tu chvilu do hojdacieho kresla a ty sa najedz - nemusis varit ako v restike, rychle jedla, casto som si robievala napr. rizoto - uvaris ryzu, rozmrazis vo vriacej vode zeleninu, zmiesas,.. a maso som si napr. chystala v noci, aj narocnejsie jedla som varievala vzdy v noci
skus si uz teraz fakt najst aspon nejaky system, lebo za chvilu zacnes varit prikrmy aj pre nu a tiez bude aj ona pohyblivejsia a zacne ti lozit kadetade a to bude sranda
no a co najviac zapoj chlapa…