Kedy si dieťa ma samo vedieť utrieť zadoček?

2. mar 2024

Ahojte. Syn ma 6 r od septembra ide do prvej triedy, nechce, jednoducho nechce, aj som tam s nim stala pri ňom, že ho budem kontrolovať a nechce, je to riadny tvrdohlavec.. 100x mu opakujem, že v škole to už musí robit sám , že to bude hanba, ak by si ju neutrel vôbec, alebo niekto druhý, už to musí vedieť, ako ste to naučili vaše deti?

pribinak
2. mar 2024

Ako predskolak to uz robil sám.

Kúp mu vlhký toaletný papier aby sa mu to robilo jednoduchšie

janinah
2. mar 2024

Počítač zapnúť vie stavím sa...takže milé dieťa.kym si nebudeš utierať zadok zabudni na počítač.Je dosť veľký.uz pochopí systém niečo za niečo.

maris5
2. mar 2024

Deti maju problem, ze si zaspinia ruku. Ukaz mu ako si ma chytit papier, aby sa mu to nestalo. A ak sa aj stale, to nevadi, ruku utrie a potom umyje.
Nechaj ho sameho, nech to skusa a potom len skontrolujes. Aj v skolke ich skontroluku, nestoja nad nimi, ze ako to robia.

dusankomoj
2. mar 2024

Môj 6r si utiera zadok už cca rok( ale škrkátko nájdem občas na boxerkách🤣) a tiež odporúčam vlhčený toal.papier.

anjelicek26
2. mar 2024

Tak moji mali 2-3 roky vtedy,keď sa to učili.. ako škôlkari už boli samoobsluzny.. vlhčeny(splachovaci) papier, postaviť sa zo záchoda,cupnut si vedľa a utrieť. Inak im boli krátke ruky😅🤣 Dokonalosť nebola zo dňa na deň,ale relatívne rýchlo...

januska12323
2. mar 2024

V škôlke mu ešte utieraju zadok? Predškoláci to už majú vedieť.

1mina
2. mar 2024

Ako predskolaci to uz maju vediet, u nas v skolke to teda beru tak ze 5rocnym uz zadky neutieraju. Akoze priznam sa ze aj moja moc nechcela, niezeby bola leniva skor sa jej to protivy alebo co, ale proste musi, ale neni problem ze pani ucitelka a ja skontrolujeme iba ked uz je utreta a potom je spokojna. Nejakym dohavaranim, odmenami a pod ale musite, mne sa zdalo ze aj moja zacala.prineskoro ako nechcela, a aj to musela lebo by ju v skolke uz neutierali. Ale ona vie len proste ze ble 😂

ivik4
2. mar 2024

Ako predskolak

ivangeline
2. mar 2024

3r pod dohladom.. A postupne sami ale stale raz za cas skontrolujem. Ohladom wc vsetko robia same od 3r. Len treba namatkovu kontrolu...ci netahaju tonu toaletaku,nesedia tam 15min,lebo sa nechce do postele a napr. u nas aj jeden nemenovany olupuje stenu......... ;D

annm81
2. mar 2024

Máš pravdu, že v škole to už bude veľký problém. Umýva sa sám aspoň v sprche, vrátane zadku? Ak nie, treba začať tým. Dostať kúpiť také uteráčiky na umývanie v podobe maňušky - tam nehrozí že si zašpniní ruky. Súčasne mu presne vysvetli ako má postupovať po toalete, buď tam priamo pri ňom a na začiatku začnite pomocou vlhčených obrúskov (hádzať obrúsky do koša, nie toalety, aj keď na nich bude napísané, že sú splachovateľné). A samozrejme pozitívna motivácia - tu už ty musíš vedieť, čo naň najviac zaberá, či pochvala, či malá odmena, alebo niečo iné.

tehotna40
2. mar 2024

Syn mal 4 a dcérka má teraz 3 a uz len kontrolujem

tamta
2. mar 2024

Ja som citala, ze dieťatko by to malo vedieť zvládnuť vo veku 3 a pol roka, ze vtedy dieťatku dorastu ruky tak, aby si tam samo dociahlo 😃

zuzanna33
2. mar 2024

U nás 3r ale v škôlke musí pomôcť niekedy aj pani učiteľka a doma vždy dohliadam predsa len sa nemusí utrieť správne