Co myslite, v akom veku by uz syn nemal vidiet mamu nahu v kupelni?
Netreba kupelnu zamykat, staci vysvetlit, ze ked je kupelna obsadena nechodi sa tam. A zas ked ta obcas nahu zahliadne, nic sa mu nestane. Nahota je prirodzena a netreba z nej robit tabu. Samozrejme nie je vhodne sa pretrcat, ale to je hadam kazdemu jasne. Pride cas, ked si sam zacne davat pozor na to aby ta ani nezahliadol.
Nemusíš sa zamykat, ale nauč ho rešpektovať, že keď je niekto v kúpeľni, tak tam nechodí
To sa mu zíde viac
@katuskamala1 viestta a pribinak to napisali spravne.
Nikdy sme toto doma neriesili.
Rodicia a deti...nie je problem.
Nemame s tym problem ani v dospelosti.
To ,ze sme toto velmi netabuizovali,mi velmi pomohlo pri kupani starej mamy,ci prebalovani starkinho brata...
Ano,aj taketo som uz zazila...
A je to prirodzene.
Samozrejme,ze naschval sa nikto pred nikym nepretrca a do kupelne ozaj nechodime,ked je obsadena.
Ale ak som vo vani a otec by si potreboval nieco vziat,prezijem to....neriesim.
@amelia1234 😅😅😅
@amelia1234 nemyslis vazne 🤣🙈
@amelia1234 podla mna uz pri dojceni treba zaviazat babatku oci, ak je to chlapec, nie? Ci?🙈🙈🙈
@katuskamala1 podľa mňa 6-rocny to ešte vôbec nerieši, teda moji v tom veku neriešili, mne minule omylom vošiel do kúpeľne 23-rocny syn, to bolo trochu trapas, ale prežili sme to 😂
@janickacrazy 🤣
Ano jasne, 6r este vôbec veru neriesi, len ja mam proste deti take lepidla, ze vsade za mnou, tak ma to dnes tak napadlo, ze kedy je ten cas.. Tiez nechcem tak deti viest ze nahota je tabu, ale som vdacna za dobry podnet, ze staci len respektovat sukromie v kupelni..
@katuskamala1 nikdy proste sa nikde nezamykame proste nahota je normálna ak sa hanbíš tak si daj uterák alebo sa otoc
@katuskamala1 keď mal syn 9 rokov, vtedy som odstavila od kojenia mladšieho a odvtedy ho na to upozorňujem keď sa prezliekam alebo sprchujem.
@katuskamala1 ja toto budem riešiť az keď budem cítiť, že teraz už nie, teraz už majú vek, že mi je to blbé pred nimi vybehnúť z kúpeľne holá... A je mi jedno, či sa niekto pred deťmi schováva keď majú 5, 10, 20 rokov alebo nikdy. Každá rodina má inú výchovu a iné vzťahy
Pri vek keď sa otočí na päte ak ta uvidi....
Stačí vysvetliť,že do kúpeľne sa chodí pokiaľ tam niekto je...
Inak mne sa min.tyzden stalo...som išla z kúpeľne v uteráku, že v izbe sa oblečiem atď...a v tom dcera vošla ked som sa natierala uz bez uteteraka ..ja jej otočená chrbtom a ona .."jezisi "a ušla 🤣
@amelia1234 pre boha, to je nazor 🤷 vysiel z mojich utrob, ale nahota je tabu? 😃 Nahota je uplne prirodzena vec, nahi sme na svet prisli. Nerozumiem, preco by clovek mal skryvat nahotu pred tymi najblizsimi...
Nikdy sa nezamykame v kupelni nikto, iba ked sme dvaja s muzom 😊 iba oznamim co idem robit
odhliadnuc od nahoty , ci nenahoty - my sa v kupelni nikdy nezamykame hlavne z dôvodu, ak by sa nahodou niekomu nieco stalo, tak stlacit klucku na dverach je jednoduchsie ako vyborit dvere.
Neboj pride do veku kedy zacne odvracat zrak aj ked ta uvidi v podprde.
Nezamykam sa v kúpeľni. Pred chalanmi sa nepretrcam, no nerobim vedú, keď dôjdu do kúpeľne, keď sa sprchujem. Starší má 10 a sem tam musí cikať alebo neviem čo a nerobím z toho halo. Tak ako ani moji rodičia...
u nás doma to neriešime, syn má,14 r. a stane sa, že ma zahliadne nahú, tak ako aj ja jeho. no panik.
v kúpeľni sa nezamykáme.
@katuskamala1 Môj má 6 rokov a doteraz sme sa spolu sprchovali, nevšímal si má neriešil. Jasne že sa pýtal prečo ja nemam pindika a tak ale vysvetlilo sa a neriešil. Teraz keď som otehotnela a mení sa mi telo začalo ho to viac zaujímať takze sme to stopli.
Ja sa zamykám aj v kúpeľni aj na záchode...ale nie preto, že by som mala dieťa vo veku, kedy by mu už mohlo byť nepríjemné, že ma zahliadne nahú ,ale preto, že mám dieťa vo veku kedy mu je jedno , že ma vidí nahú 😂 môžem vysvetľovať do aleluja, že čas v kúpeľni a na záchode má každý tráviť o samote ,on bude so mnou na ten záchod chodiť konverzovať . Poslednú dobu je veľmi kontaktný a dokáže sa na mňa zavesiť ešte aj v sprche. Takže ak chcem kľud musím sa zamknúť.
U nas tuto temu riesime tak, ze chodime na saunovanie pre deti - co je pochopitelne Bez plaviek. Takze dcera od mala vie, ako biologicky vyzera chlapcek, chlapec, muz, dievcatko, dievca, Zena ... Vysledkom je, ze ked zistime, ze dosiel rucnik, tak si kludne na nahato pon prejdeme aj cez cely byt a vsetkym to je jedno. Ale zase dcera ma 11, tak kludne sa to moze zmenit. Takze za man je toto oblast, kde clovek musi byt pripraveny empaticky reagovat, ak vyciti, ze dospievajuce dievca/chlapec sa neciti uz kompfortne tam, kde to bolo doteraz uplne ok 🙂
v styroch sme mu vysvetlili ze ked sa kupem nemoze tam len tak behat a od vtedy ked chce ist za mnou do kupelky opyta sa …dcera ma 2,5 roka a uz to tiez odkukala a opyta sa ci moze ..proste potrebujem v kupelni sukromie