Neviem sa dockat 😀 😀 😀
v 11mes. 😅 ..ako partizan 😀
moja dcera sa začala platit v 10-tich mesiacoch a v 11-tich začala štvornožkovat. Ale každe dietatko je ine, este si spomenies na zlate stare časy ked ti Timejka ležala 😀
moja sa začala plaziť na konci 6 mesiaca, v 7. sa stavala popri nábytku a až v 10. mesiaci začala štvornožkovať 🙂
Jóóój a veru, kde sú len tie časy, keď iba tak ležala 😎
Ešte si tú nehybnosť pekne uži, lebo potom sa fakt už nezastavíš a v kuse budeš musieť striehnuť 😅
obaja zacali ako 7,5 mesacni 🙂 lukas ako partizan a jonas sa odraza ako nepodarena zaba - raz oboma rukami doprava raz dolava 😀 😀 😀
A moja sa neplazila, rovno začala štvornožkovať. V 10-tich mesiacoch, ked si bola istá, že to bude zvládať bez hanby (asi 😀 ) a chodiť začala potom skoro v 14-tich, tiež ked už si bola istá, že bez hanby a pádu prejde kam chce. Každé je iné 😉
v 6tom mesiaci starsi syn maldsi rovno stvornozkoval 🙂
Ahoj miskaaaa 🙂
ten moj chrust uz veru lozi o dusu, nieco po piatom mesiaci zacal (mozno 5,5) takze sa mas na co tesit 🙂 ale zienky maju pravdu, nespustim ho z oci! a co to bude ked bude stvornozkovat 😀 😀
moj synacik preskocil plazenie a stvornozkovat zacal v 4mes
tak a moj andre sa plazil cca v 5-6 mesiacoch, a pre mna to bolo najsuper obdobie 🙂
yasminka sa zacala plazit presne na 7 mesiacov 😉
my sme sa plazili od 6,5 mesiaca a o dva tyzdne uz normos po styroch
mne sa začal plazit teda skor tak posuvat pred po 7mes.štvornoškovat začal pred 9mes.premna to bola ulava.lebo ako ležiaci sa nevedl zahrat a len sa dožadoval nosenia.od kedy sa začal pohybovat a vedel prist kam chcel sa stal samostatnejši.
my laskujeme po 4roch od 7mes. a 3 tyz. 🙂
starší až ked chodil 🙂
a malí v 10 mesiacoch
moja simonka zacala stvornozkovat az v 11 mesiacoch. dovtedy sme ju uz vodili za rucicku,sama sa nepohla.
Veru, uzivaj si, baby maju pravdu 🙂 Nas ked lezal, chcela som aby sa plazil, ked sa zacal plazit (7 mes.) chcela som aby zacal chodit po styroch.....ale nezacal. Teraz sa priplazi ku gauci, klakne si a potom sa postavi, ale este sam nechodi. Kolkokrat si hovorim, ze kde su tie casy ked len lezal 😀 😀 Teraz si zase hovorim aby uz chodil sam, vypustim ho von a nech beha kade chce 🙂
plaziť sa začal v 8,5 mesiaci o mesiac na to sa sám postavil. Štvornožkuje len keď zdoláva prekážka, ináč uprednostňujem doteraz plazenie 🙂
*starsia sa plazila az v 8m, ale to sa zacala aj rovno stavat na nozky a stverat sa mi kade-tade na nabytok. Stvornozkovanie ju nejak neoslovilo 🙂
*mladsi sa plazi od cca 6m, cca dva tyzdne trenoval ako sa dostat pekne na 4 a teraz zacal skusat aj stvornozkovanie, ale este mu to moc nejde, zvycajne pristane na cumaciku 🙂
Faktom je, ze kazde dieta je ine.
mne sa plazi asi tyzden...no rataj minus 1.5mesiaca, o co sa narodila skor 😉
starsia sa vobec neplazila, ani poriadne nestvornozkovala, do 8 mesiacov lezala a kedze ja blba som ju davala sediet, i ked sa nevedela posadit, tak sa potom zo sedu rovno postavila a bolo po plazeni. 😒
Mladsia sa zacala plazit okolo 7. mesiaca, ale vedela sa pohybovat iba dozadu 😀 , vzdy skoncila niekde pod gaucom a museli sme ju vytahovat 😀 , a v 8 mesiacoch zacala stvornozkovat, najprv tiez dozadu, a o nejake dva tyzdne uz aj dopredu.
My od 7.mesiaca, no len chvilku, moc ho to nebavilo a potom hned zacal štvornožkovat.
moja ked mala cca 5mesiacov v 6tich uz stvornozkovala v 7mich sa postavila🙂
no moja dcera sa vobec neplazila a zacala stvornozkovat v 9 mesiacoch 😉
uzivaj si ze mala este lezi 😉
v 14tich mesiacoch a o 2 tyzdne na to krasne stvornozkovat 😉
v 9 mesiacoch, ale bavilo ju to asi tak 2 hodiny, potom zistila (kooonečne) že to ide aj po štyroch a odvtedy mame doma raketu 🙂 ale neskonale mi to pomohlo. už ju nemusím všade prenásat jak mačiatko, ide si sama kam chce a nie je už nervozna z toho, že musí len sediet na jednom mieste 😀
My sme v 5,5m zacali stvornozkovat, par tyzdnov predtym sa plazil ten nas supermobilny drobcek 😅 a v 6m sa zacal staviat na nozky 🙂 Som zvedava, kedy zacne sam chodit, lebo male krociky popri nabytku uz zvlada 😅 Odporucam ti uzivat si tieto lezkacie a prevalovacie pokojnejsie chvilky 😀
Záleží od váhy dieťatka a toho,ako má už silné svaly.
Napr.moja dcerka začala sedieť,ked mala 5,5 mesiaca.Ona chcela stále sedieť-stáť...Plaziť sa jej moc nechcelo,ani štvornožkovať.Plazila sa v 6 mesiaci,ale málo.Hned sa ťahala na nohy popri nábytku.Samostatne chodí od 9 mesiaca. 🙂
ja som sa tiez nevedela dockat a teraz uz by som to vratila nech len lezka a hra sa.... 😀 mala sa zacala plazit ked mala 7 mesiacov aj 2 tyzdne a o tri dni stvornozkovala a teraz sa nezastavim bo lezie ako chrobacik po celom byte jooj tie casy ked pri mne lezala a hrala sa a ja som len sedela 😀 aspon som schudla 😝