Kedy sa vášmu dieťatku zmenil spánok len na raz za deň?

ingusa
29. mar 2012

Maminky kedy uz vase babo nechcelo spavat doobeda a davali ste spinkat az na obed?prvy syn sa zacal menin okolo roka ale druhy mi spava v poslednej dobe len 20-30 min a potom ide spat az okolo 14,00.Zda sa mi skoro v 9 mes.aby mal len jeden spanok..aku mate skusenost?vdaka za kazdu odpoved

aduliak
29. mar 2012

my mame skoro 17m. a este mame dni ako dnes, ze spi dva krat!

pepsyna
29. mar 2012

kazde dietatko je individualne-vzdy musis pozorovat jeho spravanie-ono najlepsie citi,kedy je unavene a kolko spanku mu staci-pokial je pocas dna spokojny a nie je mrzuty podla mna nie je dovod ho nutit na dva spanky 🙂 moja zacala tiez okolo 10 mesiacov uz len raz spinkat

pimpulienka
29. mar 2012

v 13 mesiaci už len jeden.Dôvodom bolo, že poobedny čoraz viac naťahovala na neskoršu hodninu a nevedela zaspinkat. Doobeda spala len 30 najviac 45 minut..

martaniana
29. mar 2012

no náš malý začal spávať už pred 1. rokom len raz do dňa.

kikatko
29. mar 2012

moja ako pol ročná prešla na jedn spánok cez deň a od 1O. mesiacov nespáva cez den vôbec. ale od narodenia spí od 21/ 22 hod. do 9 rána bezprerušenia

nanulik
29. mar 2012

my sme sa až teraz preorienovali na 1x denne, ale išlo to pomali. a ešte sa občas nájdu dni že by chcel spať 2x ale potom má pokazený režim.

ivetkab.
29. mar 2012

Keď mal môj syn dva roky, tak som ho prestala dávať spávať aj ráno. Obedný spánok sa mu posunul na neskôr, ale keď ho nechám aj teraz počas dopoludnia samého, tak si ľahne na gauč a zaspí. Jednoznačne mu ten spánok chýba, ale keďže máme aj sestričku, tak sa to nedalo skĺbiť aby sme stíhali aj chodiť vonku. A moja 7 a pol mesačná spáva 4x denne. Dopoludnia tak 2 hodinky, potom hodinka a pol vonku. Na obed hodinka a pol a popoludní zase hodinka a pol. Samozrejme ze to nie je pravidlo. Včera mi spinkala na obed tri a pol hodiny, takže už nestíhala ísť spinkať 4ty krát ... Je to u každého dieťaťa veľmi individuálne. Ty len rob to, čo chce bábo ... 🙂

mummy01
29. mar 2012

dcera zacala spavat len poobede ked mala 18m a syn ked mal 14m.Kazde dieta je ine.Poznam take co spavalo len poobede od 9m a od roka a pol nespalo vobec cez den 😉

nice202
29. mar 2012

asi 8 alebo 9 mesiacov, velmi velmi skoro

li_la
29. mar 2012

My sme to zmenili pred pár dňami, teda keď mal 13m. Máme stále režim, aj pred tým sme mali, ale už mi dával jasné signály, že je to veľa. Najskôr nechcel zaspať a trvalo mu aj 20 min. pokiaľ zaspal, veľakrát pri tom vymýšľal. Potom síce zaspával pekne, no budil sa ráno stále skôr a skôr, a keď sa budil 4:45 ráno, bolo mi jasné, že má veľa spánku. Teraz spí 1,5 - 2,5 hodiny, ako kedy, ešte to nie je ustálené a nočný spánok má od 20:00 do 7:00 a som maximálne spokojná.

zlatusik28
29. mar 2012

každé dieťa je iné, môj mladší, o dva mesiace bude mať 2 rôčky, spí ešte dvakrát na deň, ráno vstáva okolo šiestej - pol siedmej, cez deň spinká 2 x po hodinke, hodinke a pol a večer o siedmej ide spať a spinká celú noc 😉 Aj som ho skúšala dávať už iba raz na deň, ale bolo na ňom ešte vidieť, že potrebuje 2x do dňa spinkať... Musíš sama spozorovať, ako je malému.. či nie je nervozny, keď spinká len raz denne a podobne. 😉

vodnarky
29. mar 2012

ked sme mali asi 1,5 roka..uz od narodenia bola taky spachtosko.. 🙂

susy29
29. mar 2012

moja spí od 11 mesiacov raz denne 1,5 - 2 hodiny

love232
29. mar 2012

moj maly ma 9 mesiacov a spava furt kazde 2-3 hodinky taku hodinky polhodinku ako sa mu chce...ale ked idem snim von tak tam zalomi a vydrzi aj dve hodiny spat🙂 ja som to akurat minule tiez rozoberala ja som sa bala ci nieje chory alebo nieco ak stale spi... 🙂

inka04
29. mar 2012

od 10 mesiacov

k_a_j_k_a
29. mar 2012

Prva dcerka zacala spavat raz za den okolo roka, tak ako Tvoj starsi. No a mladsia uz od 8.-9.mesiaca spavala raz denne, tak ako Tvoj mladsi 😀 Ona bola od malicka slaby spac. V 4.mesiaci presla na dva spanky. Ak nechce, nenut ho. Mne potom ako zacali spavat raz denne, zacali i spavat celu noc, co bolo super.

petkave
29. mar 2012

Presne v roku. Dovtedy spával doobeda takú polhoďku doma v postieľke a poobede od 14.00 do 16.00.

A keď mal rok, zmenil si sám režim. Vstával okolo 5.00 a šiel spať už o 11.00, vydržal do 14.00 a potom večer zase chodil spať o 19.00. A takto je to vlastne doteraz.

jedina30
29. mar 2012

cauko..my to prave teraz prezivame..od pondelka sa mojej dcere zmenil spanok na jeden..cize od 16 mesiacov.. 😉 😉 zaspi vonku v kociku a potom ju prenesiem do postielky.. 😀 ..u syna to bolo asi od 14 mesiacov..

ivetka5
29. mar 2012

My sme prešli po 13 mes. na 1spánok, ale si vedel, aj vie pospať 3-4 hodiny, niekedy kratšie, ako kedy 😉