Ahojte, kazdy den si vravim ze mozno posledny den co sa vyspim nakolko vsetci vravia ze nocny spanok sa zhorsi casom u babatka 😀 Vasim drobcom sa kedy zhorsil spanok ?
@surama a to stale odvtedy mu akoze idu zuby ???
Tak od cca 3-4mesiaca, kedy uz zacal viac vnimat, vedel sa otacat. Uz ho zobudi hocijaky zvuk. Alebo zuby, teraz zacina 4nozkovat, tak ho to v noci k tomu laka, sa davat na 4. A tak. Chvilu dobre, chvilu zle.
Nie je to pravidlo. Mojim starším sa nezhorsoval. Jasne, mali noci, keď sa viac krútili a fnukali, ale aby šlo o dlhodobé zhoršenie spánku, to určite nie. Keď boli choré, spali horšie. Keď sa prerezaval zubok, dve-tri noci boli také, že sa krútili v postielke. Ale inak v noci spali v pohode. Teraz mam 9mesacnu a tiež som zvedavá, ako nám ten spánok pôjde. Zatiaľ ide podľa vzoru sestier. Sem-tam mame noc, kedy sa vrti celý čas, ale inak sa to dá. Tak možno aj Tvoje mimčo bude zlatik, čo sa spánku týka, a necha Ta v noci v pohode spat 😊
prečo sa tým zbytočne stresuješ? Možno nebude spať už nasledujúcu noc a možno bude dobre spávať stále. Môjmu sa spánok nezhoršil, spával dobre stále, od mesiaca celú noc, kojený. Samozrejme, že sa občas vyskytla noc, keď sa budil, bolo to najmä v čase, keď sa naučil loziť, stáť a pod Alebo išli zuby, ale takých nocí nebolo veľa a nemôžem hovoriť, že by sa spánok zhoršil.
separačná úzkosť...
Idu stale. Ale tak tie noci, ked sa uz zub ide prerezat su najhorsie..u nas pri kazdom zube je to 4-5 noci prebdenych, potom sa prereze, trochu je klud a potom to iste s dalsim zubom. Moj, teda, este celu noc neprespal. A ked bol trochu klud so zubami, tak prisli spankove regresie. 9mesacna bola hrozna...mesiac to trvalo. Ale to ti pisem, ako je to u nas, nie u vsetkych deti. Moj este celu noc neprespal nikdy. Ale su aj lepsie noci, ked sa budi len na mlieko. Ale co sa tyka zhorsenia spanku, tak pri prerezavani zubov a pri spankovych regresiach.
radikalne sa nezhorsil vobec, akurat bolo zopar noci, kedy bol viackrat (max. 3) hore alebo vstal extremne skoro (3:00), bolo to bud zo zubov, spln alebo ked prisiel novy vyvojovy milnik.
nestresuj sa dopredu
po kazdom očkovaní na cca mesiac, to bolo, že som bola hore aj 20x, inak 5-10 je normál a to už bude mať skoro 2roky😀
Nam sam praveze len a len zlepsoval 🙂 teraz ma rok a pol a krasne spi od 18:30-19 do 6 rana .. myslela som su ze zuby to zkazia ako ma kazdy strasil a nic ani o jednom nevieme ledy vysiel a to uz ich ma vsetky
Urcite vacsie babatko nespi tak a ani tolko ako novorodenec (hoci niekedy ani novorodenci nespia), no kazde dieta je ine, sice to znie ako klise, ale je to tak. A aj kazda mam, ja sa vyspim aj ked idem spat o polnoci, vstavam okolo siedmej-osme a v noci minimalne 5-6krat sa prebudim (krmenie, dudlik, mrncanie), ina mama by mozno povedala ze jej dieta spi strasne zle, ja poviem zemohlo by to byt aj ovela horsie 😄
No ale co sa tyka nejakych vseobecnych “pravidiel”, tak v urcitych mesiacoch veku nastava spankova regresia, vtedy sa spanok dietata meni a urcitu dobu je “zly”. Samozrejme zuby a choroba spanok zhorsia, ale to moze prist kedykolvek, a napr moje dieta nikdy nemalo problem so zubami, ma ich 8 a 4 jej sli naraz 🙂
Uzi si kazdu dobru noc a aj ked bude zla tak si povedz ze dalsia bude dobra. Alebo ta dalsia po dalsej. 🤪
Môj má už 14 mesiacov a spanok sa nikdy nezhoršil 😊 jasne že mali sme zopár noci keď napríklad sa zobudil a hodinu-dve bol hore alw to fakt spočítam na prstoch 🤷🏻♀️ Tiež som prvé mesiace len tŕpla a čakala kedy to už začne tie zle noci o ktorých všetci hovoria 😅 takze držím palce aby si aj ty bola jedna z tých šťastných ako ja 😊 napríklad malému aj keď idu zuby tak síce je umrncany keď je hore, ale spánok to vôbec neovplyvňuje ani denný ani nočný 🤷🏻♀️ A mám aj 2-3 kamošky, čo to majú podobne s deťmi a spánkom 😊
V porovnani s 1.synom (ktory nebol nikdy ukazkovy spac, teda hlavne zaspavac a ktory v obdobi od 3 do 6 mesiacov bol hore cca kazdu druhu noc na 2-3 hodiny s usmevom a chcel sa hrat) je mladsi syn (o 2 tyzdne bude mat rok) co sa spanku tyka bezproblemovy. Obaja synovia kojeni - jeden do 20 mes, mladsi este stale. Ale posledny mesiac mladsi spava v noci zle. Vkuse sa budi, s placom, spi pri mne, takze sa len otocim a dostane cici, ale aj ked sa nepreberie uplne, len si tak pomrnkava, tak bez cici v puse nechce spat, takze ja musim byt otocena k nemu v jednej polohe. Ked mu dam na vymenu cumlik, vacsinou ho rukou vytiahne a odhodi kdesi daleko prec😆vsetko raz prejde, nie je to taka tragedia, hlavne, ked si to porovnam, ze pri starsom som chodila ako Zombie. Doteraz uspat starsieho je boj, ci cez obed, ci vecer...mladsi zaspi vacsinou do 10-15 min, obcas ked za mu neda tak to trva "az" pol hodinu
Pri oboch cca v 3-4 mesiaci. Trvalo kým som neprestala dojčiť. A by si sa čudovala, môj má za chvíľu 3 roky a ešte nemá všetky zuby
posledne 3 tyz. kvoli zubkom sme hore asi tak 1234x za noc. dovtedy spinkala celu noc. ale zas spi pekne cez den, takze spavam na etapy s nou. ma 9mesiacov.
Nasmu sa ešte nezlepšil 🤣🤣🤣
Ked mu zacali ist zuby. Co u nas bolo velmi skoro 😂 Teraz ma rok a 13 zubov a idu dalsie...takze este sme pokojnu noc nezazili 😃 Su len noci, kedy je menej hore, viac hore a viac hore s revom.