Ahojte...prosím Vás, kedy sa vašim drobcom zrástla fontanela? Moja malá má 14 mesiacov a fontanelu ešte mäkkú cca 2cm a ešte pulzujúcu. Je to normálne? Lebo už ma to riadne znepokojuje ☹
ja mam opačny problem...bola som s krpcom na poradni ked mal 2 mesiace a dr.sa zda že sa mu zrasta priliž rychlo...tak v utorok nas čaka vyšetrenie na neurologii ☹
ešte nie 16 mesiacov
moja ma tiez este dost velku fontanelu, tiez ma 14 mesiacov. Dr. akurat kazala davat dalej vigantol. Inak je to stale v norme.
nas ma 17 mesiacov a uz ju ma zrastenu
nebojte sa maminky,nasmu malemu zrastla,ked nemal este ani pol roka,ja som sa tak bala,len som citala vsetko mozne,musela som merat hlavicku,nastastie mu rastla,nikam nas neposlali,maly je zdravy,vyrecny,vsetko ok 😉
Nič sa neboj. Fontanely ma dieťatko dve. Veľkú a malú. Tá prvá sa jej zrastie okolo toho 8 mesiaca a tá druhá približne v druhom roku života.
ešte nezrástla. malá má 12 mesiacov.
nas bude mat 10 mesiacov a uz ma zrastenu, prvy syncek mal uz nieco cez rok a stale este nemal
moja mala bude mat 22mesiacov a este ju zrastenu nema...
Ahoj, dcérke sa zrástla, keď mala 18 mesiacov a syn ju mal od narodenia maličkú iba na špičku prsta a úplne zrastenú v 9. mesiaci. Teraz má syn 10 mesiacov, hlavička mu rastie, tak dúfam, že všetko bude OK.
18 mesiacov aj u noemi aj u leusky
V 4. mes. bola uz len na spicku nechta, v 6 mes. bola definitivne zrastena, ale lebecne svy boli ok, takze hlavicka pekne rastie🙂
Nasa mala ma 19 mediacov a este ju nema celkom zrastenu
ja mám silný pocit, že okolo roka, boli sme na poslednej poradni a už ju mala zrastenú....
do jedného roka 🙂 😉
@anelehka No ved aj moja je narodena v 33tt a dnes na rizikovej zistili ze ju ma takmer zrastenu ale este sono vedeli spravit. Poslali ma na neurologiu nakolko ma mala aj lahku hypotoniu a rehabilitujeme. Teraz ma len 5 mesiacou ( bio) tak som prelaknuta ale hned ma upokojili ze nie sme jediny nech nestresujem.
Vies ze si uz nepamatam...asi do roka sa mi zda...
no mojej sa zrástla až v 27 mesiaci. mňa to tiež najprv znepokojovalo, mala ju dosť veľkú a nejaký čas ako keby sa jej ani neuzatvárala, tak sme v dvoch rokoch dostali papier k neuroligičke, ona si ju prezrela a povedala, že je veľmi šikovná, aj krásne chodí a nemá žiadny problém a že sa nám to za krátky čas uzavrie a aj mala pravdu. pripomeň to prípadne na poradni, ale ak sa malá dobre vyvíja a hlavička jej rastie ako má tak problém určite nebude.