Je možné, že sa môj synček hanbí? Má rok a pol a poslednou dobou si všímam, že ak sa mu chystám prezliecť nohavice, nedajbože vymeniť plienku pri niekom inom(babka, bratranec,svagrina) tak si drzi nohavice, alebo plienku a brani sa. Akonahle pojdeme spolu na toaletu a sme v sukromi, nema s prebalenim/prezlecenim problem. Myslela som, ze taketo nieco zacne az v puberte. My s manzelom sa nehanbime, tak netusim preco sa to deje.
Moja ma 6,5r a nehanbi sa otrcat. Uz ju na to musime prisne upozornovat, ze stop.
Podla mna v pohode, moj ma rok a teda prebalovanie sa uz snazim robit mimo domu v takom sukromi, nech vie a nemusia sa.nanho vsetci pozerat. Respektuj.ho
Ja si nemyslím,že on to takto vníma.
Ja mám fotku ako cca 1,5-2 ročná, holá na gauči s plyšovým macom, veľkým ako ja, vedľa seba. Ja neviem čo to bola za móda, fotiť holé deti. Moje deti také fotky veru nemajú ani nebudú mať. No a ja si to pamätám. Viem, že tam bolo viac ľudí, rodičia, sestra, starká. Všetci sa usmievali, nabádali ma, aby som sa aj ja usmiala. Pamätám si, že som sa hanbila, že som holá, preto som na seba toho maca stiahla, aby mi zakryl intímne partie. To som si pamätala bez toho, aby som tie fotky videla. Pri prezeraní starých fotiek som našla fotku s macom a druhú, na ktorej mám maca padnutého v lone… Áno, už aj mladšie deti sa môžu hanbiť. Je to individuálne. Preto som nikdy svoje deti neprebaľovala a neprebaľujem pred inými ľuďmi (cudzími či rodinou). Pre istotu.
@asia83 dakujem za odpoved... naozaj mi pomohla.. 🙂 budem davat pozor 🙂
Môj sa v tom veku tiež už hanbil, ale nie kvôli nahote. To si myslím, že ešte také maličké deti "neriešia"
Moj od 2,5 roka.Ale skor v zmysle ak nieco ale spravi,nie kvoli prezliekaniu.To som vnimala az okolo 4 rokov.