Otazka na maminy co mali od narodenia nemojkave deti. Tj ked ho hladkam v lahu po hlavicke ci chrbatiku alebo stiskam na rukach a dam pusku, dieta ma skor tendenciu uhnut, no jemne sa usmieva. je to zdravy sikovny chlapcek, mega sidlo. Len sa uz tesim kedy sa aspon necha pomohkat a bude mu moj dotyk viditelne prijemny. Kedy to u vasich nemojkacov prislo? Tesim sa uz nato. Nas mal nedavno rok
Nas ma 6r o chvilu a ten je total nemojkac. Este mame jedneho a ten opak od narodenia snad mojkac
Moja nezniesla ani pohladkat. Prislo to v 1,5 roku cca a tesne pred 2. rokom uz bolo "mamička moja jáska" a vela vela tutu mutu ❤
Ma 2 roky a zatial vooobec.
Moja bola taka uplne bez emocie ,mala cca rok a 4mesiace ked zo dna na den prisla a dala mi pusu a tak to zacalo .Teraz je z nej uplny mojkos 😄
Do roka nijako netúžil po mojkani, nijako nedával najavo radosť z toho. Potom sa to úplne zmenilo, hocikedy príde, prituli sa, vylezie na kolená, objíma okolo krku, dáva "pusinky". Takže podľa mňa je to len o tom, že aj dieťa si musí uvedomiť tu potrebu zo svojej strany.
Môj sa tiež absolútne nechcel, a teraz by sa so mnou stále. Bude mať 5 o chvíľu. Ale začalo to asi tak v 3rokoch až 🤷 Teraz mi hovorí stále ľúbim ťa maminka, si najlepšia mama na svete, ja by som ťa nikomu nedal, objíma má, pusinkuje.