Kedy pustiť dieťa same von?

snehulienka210
30. dec 2014

Moze ist 4 rocny chlapec sam von???

pribinak
30. dec 2014

Na dvor? Pred panelak? Na ihrisko?

sirinka
30. dec 2014

@snehulienka210 moze na vlastnu zahradu a co tam bude sam robit?

ellca123
30. dec 2014

nie

janinah
30. dec 2014

nie,možno tak na dvor vlastný,kde ho máš cez okno na očiach nonstop....

katrin21
30. dec 2014

na vlastny dvor ano, aj tu kde byvame chodia 4r deti von na dvor, alebo sa bicykluju na trojkolke ale len pred ich domom.. su zvedomele a byva ich viac pokope a vzdy je tam aj niekto o rok - dva starsi.. ale niekedy aj same... su na dohlad a aut tu vela nechodi, sme taka bocna stvrt....
Pred panelak by som 4r dieta same este nepustila, na dedine ano... tam je to ine, susedia sa poznaju, merkuju navzajom a tak...

eeffka
30. dec 2014

@snehulienka210 svoju som pustila von samu ( s kamoskou) pred panelak ked mala 6,5 a aj to sa museli hrat pod oknom aby sme na ne videla a poculi ich

domak2
30. dec 2014

iba ak preparkovat auto 😅

saurian
30. dec 2014

@snehulienka210 to je velmi siroky pojem "von".
vela zalezi na vyspelosti a socialnej vyzrelosti dietata; od bezpecnosti priestorov do ktorych ho chces pustit.
napr nasho som v tom veku nechala chvilu sameho vonku ak chcel byt, pripadne so susedom (o 1,5r starsim), s tym ze ma zakaz chodit "za branu" ci ju otvarat, ak zavolam- ozvu sa. ale teda kazdu chvilu som na nich nazerala.
u kamaratoch (seberovnych po dohode s ich rodicmi) byval bezo mna od cca 4,5r ale vzdy niektory rodic urobil doprovod tam ci spat.
od cca 5,5r chodi sam ku kamaratom ktori byvaju velmi blizko, ci do obchodu ktory mame cca 200m a nemusi prechadzat cez cestu.
inde mu samemu zatial nedovolim.

andrejka1974
30. dec 2014

@snehulienka210 urcite nie ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ moja dcerka ma 6 rokov a sama nikde nechodi

siska53
30. dec 2014

@snehulienka210 pre mna - nie. Mam 4,9r.syna.A teda este dlho sam von nepojde.
Ako 4.r.som sama nesla von ani za socika. Az ako cca 6,5r.ma pustili s 2r.sestrou von pred panelak,ale to nas kazdu chvilu pozerali z okna.

gretocka
30. dec 2014

mam patrocneho synceka a este dost dlho neplanujem pustit ho sameho na ihrisko - dalej uz ani nehovorim. On je taky opatrny, takze viem, ze sa este dlho tahat sam ani nebude.... 🙂

kimina7
1. jan 2015

V zahranici su det vonku na dvore od 4 rokov, aj moji boli ak som ich vedela sledovat cez okno a priotvorene, aby som pocula keby daco. Tu na slovensku nepustim ani 8 rocne dieta pred panelak same...aj ked ine vidim. No na dedine vo dvore su sami vonku

bambibam
1. jan 2015

ťažko povedať ,ja som 4r. nechala na piesku ,mám ho pod oknom , ale max 10-15 min viac nie , autá tu nechodia , ale" pozerala "som nonstop cez okno. Teraz cez leto skúsime predlžiť o 15 minút. Takže bude mať 5 rokov a pol hodku by mohla zvládnuť. Jasné ,že budem nalepená jedným okom na okne.

jana_eyre
1. jan 2015

mam takmer trojrocneho syna a sam von mohol len k nam na zahradu, zatial co ja som bola v dome tak,ze som na neho videla.. na ulicu by som nepustila dieta asi do 7dmich rokov a to by som asi najprv zacala poslanim do obchodu.. no ale nazor mozno zmenim, ked syn bude mat 7rokov 😀

V 4roch rokoch som nechodila von sama ani ja a to uz je teda par rokov dozadu.. sama som chodila asi az ked som bola skolacka..