Kedy prestane 10 mesačné dieťa trieskať všetko o zem?

26. sep 2021

dobrý deň, dcérka má 10 mes, všetko po chvíľke trieska o zem, vyhadzuje z postieľky, z kocika. V ktorom mesiaci prestali vaše deti toto robiť?

uzivatelka1113
26. sep 2021

no už keď ti toto vadí v 10 mesiacoch, tak čo budeš robiť neskôr 🙈 veď ona len teraz sa začína učiť veci a objavovať svet týmto všetkým

alexandra2468
26. sep 2021

Moja takto hadzala aj z jedalenskej stolicky, prestala podla mna hmmm po roku? Teraz ma 1r a 9m a ked nieco hodi, tak vyslovene (s prepacenim) to d*bne o zem, lebo je nahnevana.
Pred tym to bolo len tak, ze vsetko a vsade hadzala o zem, ale nie z hnevu.

ivangeline
26. sep 2021

Jup. Od hnevu aj v roku a pol. :D

nikpa
26. sep 2021

Nepoteším ťa ale je dosť možné, že čoskoro začne plieskat o zem aj sama seba 😅😄 takže len veľa trpezlivosti, ono to časom prejde. Niekomu to trvá pár mesiacov, niekomu 1-2 roky a iné deti sú ukážkové a toto obdobie ani nemajú. Môj začal keď mal okolo 1,5 roka, také intenzívne to bolo asi rok. Teraz bude mať 4, veci o zem už nebucha ani on sa už neplieska o zem 🤦 ale keď má nervy tak hučí, proste sa vykriči a tak si uľaví ako keď bol menší a buchol niečo o zem. Každý potrebuje spôsob ako sa odventilovat 🤷

pribinak
26. sep 2021

Pokial hádže len veci tak je to úplne ok, horšie bude keď začne hádzať o zem seba

diusqa761
26. sep 2021

To ešte nieje také zlé. Moja najmladšia dcéra (1r9m) si veľmi dlho od cca pol roka keď chytila zlosť celou silou hlavu trieskala o čo mala najbližšie. Nie raz aj o stôl . Kúpili sme jej kvôli tomu helmu lebo ona naozaj celou silou hlavou trieskala od nervov aj o zem, stôl , stenu , dvere a keď sme jej zamedzili tomu tak sa snažila vyfackať a doškriabať. Chodili sme s ňou po x lekároch. Lekári odporúčali ju studenou vodou na hlavičku "prebrať" aj sme robili. verdikt že je skrátka nervák a potrebuje sa skrátka vyrevať 😅Lebo aj keď sme ju zobrali na ruky nech sa ukľudní sa snažila so sebou hádzať, mrskať, normálne ako mostík sa prehýbala od nervov ani udržať ju nešlo , ešte nás vyfackala a ako mačka doškriabala. Ona sa nedala hračkou alebo rozprávkou zabaviť aby zabudla , keď chytila nervy musela to skratka zo seba dostať. 🤷 Prvá dcéra taká nebola vôbec , ona tieto hádzacie fáze ani hysáky nemala len mladšia takže to záleží asi od dieťaťa 🤷 staršia je celkovo akosi flegmatik 🤣 teraz má najmladšia za chvíľu dva roky, hlavičku si okolo roku a pár mesiacov odnaučila trieskať ale momentálne má módu že sa celá na zem tresne keď nieje po jej , ona je neskutočne bojovné dieťa 😅 to vie aj bez srandy 10 krát za deň kvôli úplným blbostiam aj to ako píšeš ty že od nervov schytí veci a hádže. Minule sedeli každá v svojej jedálenskej stoličke a jedli. Staršia dojedla skôr tak dostala dezert a mladšia chytila Hysák že ona nemá dezert a keď sme jej povedali že musí najprv obed zjesť ako sestrička nahla sa a behom sekundy zobrala staršej tanier s dezertom a od nervov ho prehodila cez pol izby 😒 ona celkovo je neskutočne bojovná, ona je schopná aj kvôli hlupostiam začať kúsať , štípať, fackovať .. pritom staršia je neskutočne kľudná odmalička o nej človek nevie. Ona v živote toto nemala , ona je skôr taký mazel to najmladšia je ako 10 čertov, pritom výchova rovnaká, nerobíme rozdiely . Akože pomaly sa to lepší ale ide to veľmi pomaly, musí si skrátka asi prejsť tou fázou. 🤷 Kedy skončí neviem , nevyzerá že to do dvoch rokov stihneme aj keby to bol super vianočný darček konečne mať kľud 😅ale tak ti prajem veľa síl ak to aj teba čaká s tvojím dieťaťom

autor
26. sep 2021

@uzivatelka1113 ja som nepovedala ze mi to vadí, len sa pýtam kedy to asi prestali robiť iné deti.

@alexandra2468 ani moja to nerobí s hnevom, proste všetko hádže na zem, len tak 😀

autor
26. sep 2021

@diusqa761 zaujímavé ako vedia byť deti rozdielne. U nás tiež tak ze starší toto vôbec nerobil, zato mi to je také divne , ze prečo sa s ničím nehrá ale všetko slahne o zem

cica8
26. sep 2021

Moja ma 3 roky a už ju to drží rok a pol, pokým není po jejim je to hodenie bomby do stredu izby a štuple do usi

sasanka605
26. sep 2021

Mne to robil aj syn aj dcéra teraz. Zistila ze jej to podám alebo to cinkne a hádže. Proste objavuje nic viac. Nieco po roku to prestal robiť syn ale na neho potom prišlo obdobie vzdoru a búchal hlavou o zem. My sme prešli z jedného rovno do druhého.

denda007
26. sep 2021

Môj chlapec tiež mal najobľúbenejšiu hru že všetko hádzal o zem. Ja to pripisujem trošku aj tomu že sme veľa chodili hádzať skaly do potoka. Tak si asi myslel že všetko môže hádzať, keď skalky mu ešte aj podávam. Momentálne má skoro 2 roky a teda tiež všetko hádže o zem ale zo srdu.a to by mňa zase zaujímalo kedy skončí

marianna_peskova
26. sep 2021

Moja otázka je, kedy môj trojročný syn prestane hádzať vecami. 🤣

heln
26. sep 2021

ahoj, deti v tomto veku skumaju gravitaciu, veci padaju, tak ich hadzu na zem. prestane to robit ked prejde do inej fazy. mozno trochu na zamyslenie: co vyhadzuje z postielky? moj ma len jedneho plysaka. co vyhazduje z kocika? moj ma jednu hracku v ruke. ked sedi v stolicke jedno susto spapa, druhe leti na zem a mam pravidlo, co raz hodi na zem, to tam zostane, nedviham.

andreatytler
27. sep 2021

Podla toho ako to opisujes, sa zda ze ti to vadi...
V 10 mesiacoch je uplne normalne a zdrave hadzat veci na zem. Pridaj sa k tej hre. Podavaj mu kocky, kruzky, lyzicky, lotpy a nech to on hadze a popri tom ho mozes ucit napriklad farby ko mu tie veci podavas.
Nas syn hadzal veci na zem so zaujimavosti asi 4 mesiace. Teraz hadze veci na zem ak je zlostny, alebo ak ho hracka uz nezaujima a nasiel nieco ine.

autor
28. sep 2021

@andreatytler môj starai to nerobil, preto sa o to zaujímam