Kedy prestali vaše deti neznášať vozenie sa v aute?

miritaify
25. jún 2023

Ahojte zeny. Otazka pre tie maminky, ktorych deticky neznasali vozit sa v aute. Kedy sa to zmenilo? Kedy nastal ten zlom, ze ste mohli ist aj niekolko sto kilometrov bez toho, aby ste to chceli napalit do prveho stromu, lebo ten rev sa nedal vydrzat? V ramci mesta je to fajn, v ramci okresu relativne v pohode, ale akonahle ideme dlhsie ako 30 minut, tak place, az sa zachadza. Samozrejme s nim na dlhe trasy nejazdim, ked to nema rad, ale moze nastat situacia, ze budeme musiet ist. A to ho vozim vpredu, ma super vyhlad, rozpravam stale na neho, spievam, za rucku ho drzim, mam po ruke vsetky jeho oblubene hracky, jedlo, pitie a aj tak to nepomaha, skusala som pustit aj video s pesnickami, aj tak nepomohlo. Ked sa vozil vo vajicku, to bola uplna katastrofa, to nedaval ani 5 minut bez placu, v normalnej autosedacke je to teda lepsie, ale len do tych 30 minut.

zuzinka888
25. jún 2023

U nas nikdy. Doteraz to nema rad a to ma 19. Tento rok dovolenka v chorvatsku - my autom a in vlakom. Ale ako tak vydrzal v aute okolo 3 rokov- no musela byt motivacia- zmrzka, hot-dog na pumpe....

ecko80
25. jún 2023

@miritaify Ahoj, dcéra plakala v aute do 2 a pol roka, teraz ma 3 a ani neviem, ze vzadu sedi (chodievame pravidelne 2 hodiny cesty k rodine). Tiež po meste a kratšie vzdialenosti nemala problém, ale dlhšie cesty koniec, plač, z toho vracanie, som rada, že to už prešlo

patka06
25. jún 2023

dcéra bola rovnaká, mimo plaču, jej bolo ešte aj zle, prešlo to v 3 rokoch, keď sme zrušili autosedačku a prešla na podsedák.
Viem, že hľadiska bezpečnosti, to nie je úplne ideálne riešenie, žiaľ u nás to inak nešlo ak sme chceli, resp. museli prejsť autom viac ako 20 km

opi14
25. jún 2023

Uff náš 4mesacny nemá na vyber. Jazdíme od jeho 3 týždňov autom tisíc kilometrov. Mám hračky, spievame si, venujem sa mu, robíme pauzy. Place keď chce papať a keď chce zaspať.

enoula
25. jún 2023

Jedno dieta nieco pred 2r. Druhe, cakam 😃 niekedy vrieska este len nasada, inokedy po par minútach..
Bohužiaľ nefunguje take, ze nema na vyber, neplac, lebo od uplna mala nezaspi v aute, az po totalnom vycerpani od revu, ktory netrva par minút len a ako bonus, spi len 30 min a sme potom tam kde sme boli predtým, cize dalsie hodiny vresku.. ale cca od roka aspon na chvíľu zacali zaberat rozpravku, aspon cosi

mamelka
25. jún 2023

Pri Amalii okolo 3,5e.... Mária bude mať 2r a teda 720km je zahul😄😂 ona len vidi auto a uz krici ,,nieee,, hodi sa okolo krku,place, do sedacky ju doslova pcham,ohne sa ako luk a nechce, zial inak sa neda. A v aute doslova vresti😏 všetci sme z cesty KO, vozí sa v protismere. Mne uz aj radili na kolena, pre mňa za mňa nech si dajú aj na strechu svoje deti. Mária bude taktiež v sedačke kým sa dá ako aj staršie boli...
(A to skúšame všetko, hračky, jedlo, telefón, proste sú deti ktoré placu len keď majú hlad a sú deti ktore naozaj neznášajú cestovanie)

thoughtfulweirdo
25. jún 2023

Dcéra má 5 a síce teda scény už nerobieva, ale auto neznáša čo i len na 10 minútovú jazdu. A to sme už vyskúšali asi fakt všetko 😅 hudbu, rozprávky, hračky, snacky, slovné hry, 3 rôzne sedačky... Jej proste každé auto smrdí (aj s vôňou, aj vyvetrane) a vadí jej ten pohyb. Jazdíme preto čo najmenej.

ls56
26. jún 2023

Moja ma 1,5r.. ked sa narodila vedela v aute aj zaspat ale od dajakych 3-4m uplny sek a neznasa auto.. rodinu mam 10-15min autom a uz po 5 minutach sa chce rozopinat zo sedacky a doslova odtial vyskocit… nachvilku zaberu pesnicky ale dlhsie ako 20-30min autom sme radsej ani neskusali lebo…to by som neprezila

zuzuliatko18
26. jún 2023

U nášho dlho fungovali obľúbené rozprávky v mobile, inak to bola.katastrofa (k rodičom to máme cca hodinu). Dlho sme sa snažili chodiť tak, aby spal v aute, aspoň čo najväčšiu časť cesty. Teraz už jazdí bez rozprávok, sledujeme vonku auta, vlaky a všetko, čo vidíme, spievame si a tak. Už rozprávky na krátke trasy nenosime a kebyze ideme napr. na dovolenku, tak vezmeme pre istotu.

jana_eyre_2
26. jún 2023

Môj najmladsi bude mať 7r a dodnes mu cesta autom moc nevonia.. vždy je dôvod na nespokojnosť.. ako malý auto doslova nenávidel.. cesty na dovolenky boli utrpenie.. ale dnes si myslím že mu proste od malička bolo v aute na grcanie len to nevedel povedať.. teraz vydrží Max hodinu bez reptania, potom už sa začne sťažovať a potom revat.. je to neposedné a aktívne dieťa tak sa necudujem že to nevie vydrzar.. na dlhé cesty pustame rozprávky, inak by sme sa nedostali nikam..

scila
26. jún 2023

@miritaify odvtedy čo staršiemu pribudol súrodenec, že už nebol vzadu sám, takže cca od 2,5 roka. Ale on teda nenávidel auto tak, že tam bez revu nevydržal ani 5 minút.
Dcéra ani neviem, teraz má 5 a je to v pohode. Ale keď mala okolo 2 rokov a revala mi 60km v kuse na plné hrdlo, tak som myslela, že ma porazí.
Ale odkedy sa všetci traja dokážu donekonečna vzadu hádať, neznášam cestu autom ja...