Kedy presťahovať dieťa zo spálne rodičov?

lolittka
23. máj 2012

téma "Kedy presťahovať deti zo spálne" 32:45 http://www.stv.sk/online/archiv/damsky-klub/?da... čo si o tom myslíte? aké máte skúsenosti?

lolittka
autor
23. máj 2012

ja teda vôbec nesúhlasím s pani pediatričkou.

monika15
23. máj 2012

@lolittka
ja to video som nevidela... pozriem neskor... 🙂
mi mame maleho v spalni, ma 20 mesiacov a ani neplanuje nejako presun.....
zatim ani nemame kde hihiih a po druhe 🙂 preco by nemalo byt snami....
presunieme ho ked bude vacsi..... 🙂))

halienka
23. máj 2012

@lolittka ja som tuším včera trošku zahliadla v tom dámskom klube ale nepočula som to celé, iba dačo také že vravela že rok je tá horná hranica, že potom už je to ťažko, lebo dieťa má viac rozumu a nechce... No som si v tom momente pomyslela, tak a som v predeli, bo moja malá má už 2,5 roka a furt spí s nami v spálni 😀 Nie síce v našej posteli, spí vo svojej postielke, ale je stále v spálni a veru ešte ani neplánujem to meniť, aj keď izbu pre ňu máme (ešte nezariadenú), ale počkáme si na vhodnú dobu...Ja by som to psychicky nezvládla dať ročné dieťa do inej izby, takže sa priznávam, že chyba je vo mne 😝 😀

carodejnica
23. máj 2012

@lolittka no comment 😠 😠 😠
Pani pediatrička by mala svoje zastaralé informácie konzultovať s PÁNOM pediatrom z Kanady Jackom Newmanom http://dojcenie.wordpress.com/about/kto-je-jack...
A prípadne si aj prečítať tento článok. http://dojcenie.wordpress.com/2010/05/11/o-dojc...

miskax2
23. máj 2012

@lolittka ja som videla a pocuvala tie dristy v priamom prenose 🙂 ja si myslim ze je to hovadina dat dieta same do izby hned po prichode s porodnice dieta predsa potrebuje citit matku....a uz vidim jak pani fundovana pediatricka vstava kazde 2-3hod a ide do vedlajsej izby po dieta aby ho prebalila a nakojila bo ja som bola taka unavena ze som ledva vytihla cecok s strcila malej do pusi ked vedla mna buvala a potom sme zaspali spolu 😲 ja mam uz druhe babo a obe som mala a este aj mam v nasej spalni ... starsia buvala somnou tak cca 3-4 mes potom som ju naucila na postielku a ako 2rocna sla buvat uz na velku postel ta ju tiez v nasej spalni no a malink spava v pohode v manzelskej posteli s nami vobe sa mi nestalo ze by som ju prilahla na to mam lahky spanok a viem predsa ze tam to dieta mam.....a co sa tyka tej udajnej nesamostatnosti ked su deti vacsie tak ta moja je taka ze by sla aj s ciganom vobec nieje ustrachana zato ze sspime vsetci v jednej izbe....ked bude aj druha vacsia spravime im spolocnu izbicku ale na to treba prerobit dom a vela evrickov 😀

lolittka
autor
23. máj 2012

podľa nej vraj "nie je na škodu, ak od prvého dňa príchodu z pôrodnice je dieťatko vo vlastnej detskej izbe" drsné, a to dosť! 😠

lolittka
autor
23. máj 2012

..a za najväčšie NEBEZPEčENSTVO považuje mať dieťa vo vlastnej posteli...tak týmto ma dorazila 😠

carodejnica
23. máj 2012

A najviac ma štve, že toto pozerali naše babky, mamky, svokry, tetky.... to sa napočúvame... 😠 😅

lolittka
autor
23. máj 2012

@carodejnica no veď to! ach jaaaj ☹

adka_praha
23. máj 2012

my mame asi zvlastne dieta 😅 , ale nas mala vyhnala zo spalne, este ani rok nemala... byvali sme vtedy v dvojzbaku... mala rok a 4 mesiace, ked sme sa stahovali do trojizbaku a odvtedy ma svoju postielku vo svojej izbicke... ale ked k nam pride v noci, nikto ju nevyhadzuje... si myslim, ze to bude individualne ako u deti, tak u rodicov... 😅 nehnevajte sa na mna, ale vazne nemam rada taketo "linkovanie" kedy je co vhodne a kedy nie... 😒 myslim taketo tieto veci typu, spanok, kocik, nocnik, atd... snad ma chapete... takze nech vraveli, co chceli, suhlasim aj nesuhlasim... individualne...

sante81
23. máj 2012

do vlastnej izby ked mal 2 roky 2 mes a o mesiac neskôr aj na velku postel. ziadne protesty , nič, nesuhlasím aby dieta spalo so mnou v manzelskej posteli, ja som tiez človek a chcem sa vyspat v noci, potom sa veeelmi tazko naučí na postielku, a uz vôbec by som nedávala do spálne velku postel. ale tak 100 ludí, 100 názorov

adka_praha
23. máj 2012

idem si to riadne kuknut... to akoze fakt, ze od narodenia do vlastnej izby???? 😲 😲 😲 😲 chudak dieta, ledva sa vyrovna s tym "sokom" porodnym a uz takto na neho? no neviem... ale su ludia, ktori to vazne tak robia a ktorym to tak vyhovuje... 😨 a s tym spanim v jednej posteli... akoze nikdy som to doslova "nepestovala", nechcela som si malu tak ucit, ale jasne, ze ked potrebovala, alebo bola chora, nikto ju nevyhanal ani nevyhana... nemam rada tieto radikalne nazory... 😠 😠 😠

miskax2
23. máj 2012

@lolittka
@carodejnica
@halienka
@monika15 ozaj baby a co si myslite o spavani babatiek na brusku? starsia mi spavala na brusku uz ako mesacna aj doma aj v kociku tak sa jej spalo najlepsie.....mladsia zatial na brusku nespala tej sa zase paci buvat v mojom naruci aj teraz mi tu odfukuje 😀

dadika2504
23. máj 2012

@lolittka no link som síce nepozerala, ale my sme obe naše deti presunuli do svojich izieb keď mali 2 roky a nebol žiadny problém 😉 Skôr sa tešili, pretože sa už cítili dôležito, že majú svoju vlastnú veľkú posteľ 🙂

lili_mia
23. máj 2012

takže ja dieťa nemám, len popíšem, čo mi vravela jedna mamina v materskom centre ... jej malá od narodenia spala na novorodeneckom, mama si povedala, že sa chce vyspať, náročný pôrod atd a v podstate skúsila nechať malú spať v inej izbe, aj na noc .. vraj sa jej nebudila ani v noci, čo nechápem, v noci si nepýtala papať ani ako novorodenec? to už neviem, vtedy ma nenapadlo sa také spýtať

effkaa
23. máj 2012

nas rodicia prestahovali zo spalne vsetkych troch naraz, ked som mala asi 6 rokov (bratia mali 4 a 3). Najskor som sa bala, lebo som chodila na zachod v noci, ale nebolo to take zle, kedze sme mali svoju spalnicku - ja a moji dvaja mladsi bratia a nebola som sama v pripade napadnutia Bobom. 🙂 No a teraz byvame v jednoizbaku a teda malicky spi s nami v izbe, ale vo svojej postielke, pretoze ja aj mm sme dost priestorovo narocni 😅 a postel je co najmensia vzhladom k rozlohe bytu. Ale aj tak som rada, ze spinka vo svojej postielke, ale neviem si predstavit, ze by nas delili dvoje dveri...

lolittka
autor
23. máj 2012

@adka_praha ten nadpis - to je len prepis témy, ktorú tak nazvali v tv- a ja som len chcela pokračovať v začatej diskusii 😉 tiež som jedna z posledných, ktorí sú za tabuľkovanie 😉 mňa skôr zarazilo, že do televízie pozvú len jednu odborníčku, s jediným a jasným návodom čo a ako. tiež si myslím, že k takýmto témam má síce čo povedať, ale rozhodne existujú profesionáli, ktorí by mali k téme viac čo povedať (detskí psychológovia, špeciálni pedagógovia...) ocenila by som, ak by sa v diskusii otvorili aspoň dva názory, prišlo ku konfrontácii a mamičky si tak mohli utvoriť aj vlastný názor.

didulka85
23. máj 2012

My sme tiez tvrdili, ze dieta nikdy nebude spat s nami a spi. A vyhovuje nam to. Ma aj svoju izbu a v nej postielku ale aj tak spava s nami. Ked sa sama rozhodne, odide spat do izby sama.
K slov pani pediatricky sa vyjadrovat nebudem. By ma zaujimalo, kedy naposledy si precitala nejaku studiu o spanku deti.

adka_praha
23. máj 2012

@lolittka uplne suhlasim... 😉

didulka85
23. máj 2012

@lolittka v reflexe raz mudrovala pediatricka o tom, ako dieta musi v jednom roku prejst z materskeho mieka na umelu formulku. Mala som dost.

adka_praha
23. máj 2012

inak nieze kedy si pani precitala nejaku studiu, ale kolko ona ma vlastne deti? ako to u nich prebiehalo? tiez ich davala spat odrazu do inej izby a podobne? jedna vec je tvarit sa dolezito a radit a druha tak aj robit... 😨

lubkamik
23. máj 2012

ako pozeram my sme asi tiez divni lebo nas syn spi sam od 11 mesiacov. 😝 Vyspime sa lepsie aj my aj on - nevyrusujeme sa a nemame ziaden problem so zaspavanim 😀 😀 Moj nazor je ze ked sa dietatu venujem cely den tak preco by malo byt na mna nalepene celu noc a spat medzi nami v posteli? Dieta si dovoli tolko kolko mu dovolia rodicia a je take ako ho vychovame 🙂 🙂 🙂 Ale vela ludi, vela chuti 😵

lolittka
autor
23. máj 2012

@didulka85 super, nie?? 😀 a najlepšie na umelom mlieku je to, že sa stráááášne podobá na to materské, nepotrebné......len ktovie prečo sa musí dopĺňať tomu ročnému "veľkáčovi" 😉 😉

amouramour
23. máj 2012

no rocne dieta pride aj mne malicke...ale na spavanie v posteli rodicov, mam zas ja svoj nazor🙂nasa mala spinkava v postielke a na nic ine ju ani ucit nechcem...a zaspava sama

soldi
23. máj 2012

@amouramour nas maly spinkaval vo vlastnej postielke od narodenia a vo vlastnej izbicke od pol roka. a odkedy spi sam, tak spinkava ovela lepsie, kolkokrat aj 15 hodin v kuse 🙂
takze zalezi od dietatka a urcite neexistuje univerzalny vzorec.

@lolittka inak info, ze dieta od narodenia vo vlastnej izbe je stary komunisticky zvast, ktory sa vtlkal do hlavy nasim matkam. moja mamina to dodnes lutuje, ze sa tym dala ovplyvnit a ze ma skutocne nechala samu v izbe od narodenia ☹

anjelicek26
23. máj 2012

My sme prestahovali skoro 6 a 8 mesacnych, ale to preto, lebo manzel chrape a to dost plus rano skoro vstava, tak ich budil 😝 Ale ako 1,5 rocny sa obaja nastahovali nazad (chrapanie mala/mal uz na nahu), ked sme to prestali riesit, spali u nas celu noc v kuse... drahy kupoval letisko - rozumej 2,20/2,40 postel - ze vraj tam budeme aj tak vsetci - no obcas sme, ani nam to nevadi 😀 Aj ked Saska len rano cez vikend na dotulkanie ;)

mamkabeika
23. máj 2012

@lolittka Keď sme prišli z pôrodnice, malinký odmietal byť v postieľke, lebo ma potreboval cítiť, keď zaspával. Spával s nami v manželskej posteli a ja som fungovala ako monitor dychu 😀 , lebo malinký ťažšie dýchal. Neverila som technike, bola som jednoducho pri ňom, vo dne v noci. Aby sme ho s manželom náhodou nepripučili, spali sme na šírku a z postele nám trčali nohy 😝 Takto sme spali asi 2 a pol mesiaca. Malinkému sa však kvôli kolikám prehodil režim. Jedného dňa nespal ani vo dne ani v noci, a potom sa mu to našťastie vrátilo do normálu. Odvtedy sme ho dávali spinkať samého do postieľky, lebo bol absolútne dobojovaný a spal celú noc. Neverila som, že to bude takto i naďalej, ale stalo sa tak. Dodnes spinká vo svojej izbičke, bez toho aby sa v noci zobudil. Aj 11 hod. Raz sme kvôli prerábaniu detskej izby museli malého presťahovať k nám, a to sme sa nevyspali ani my, ani malý. Jednoducho je zvyknutý na svoj kľud a vadí mu aj šuchot našich perín. V izbičke je spokojný, aj v noci počujem, že sa niekedy zobudí a džavoce si. Neplače a sám opäť zaspí.

čiže je to individuálne, ako všetko, čo sa týka našich drobčekov 🙂

alexis617
23. máj 2012

@lolittka riad sa rozumom každé dieťa je iné starší syn asi 5 rok.,a menší 2 rok ty poznáš najlepšie svoje dieťa ak sa bojí tak si ho nehaj dlhšie pri sebe ak je samostatné je to bez problémov

monika15
23. máj 2012

@miskax2 no ja som nedavala na brusko vobec..... neviem u nas sa nerobi...
po narodeni su milion letakov ze je to nebezpecne tak neviem.... 🙂))

@lolittka co sa tyka nebezpecenstva ... troska je pravdy... tetina kamoska prihalhla babetko v posteli a babetko zomrelo :(((( nestastna nahoda... zaspala pri kojeni :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

zuzanockamt
23. máj 2012

pozrela som reportaz a nemam slov na pani pediatricku ... strasne nazory, mam chut napisat do redakcie mail