Kedy prejde nočné hádzanie rukami a nohami u 3-mesačného?

janapeterjana
22. aug 2019

Ahojte zienky. Ak ste s tym mali skusenost - kedy vase deti prestali pocas spanku hybat celym telom, hadzat sa, metat rukami a hlavickou? Syn ma vyse 3 mesiace a uz niekolko tyzdnov v noci robi divnu vec. Vysvetlim: Spava na brusku a ked ho vecer ulozim, je uplny tuhy, obcas nejake povzdychnutie, ale je totalne pokojny. A potom, napriklad o hodinu, dve, sa zobudim na to, ze sa cely hybe. Ma zatvorene oci, ale prehadzuje hlavku zo strany na stranu, meta rukami a nohami. Robi to v urcitych intervaloch, cize najprv metanie a potom povedzme 30 sekund lezi zase kludne a tvari sa, ze spi. Niekedy sa postupne uplne zobudi, ale napriklad tuto noc boli intervaly stale dlhsie, az napokon zase tuho zaspal. Neviem, ci je to bezne a preco to robi. Deje sa to skor v noci, vzdy aspon raz. To metanie trva kludne aj polhodinu a vzdy ma zatvorene oci. Neviem, ci ho mam budit, alebo ci je vlastne hore. Neviem, ci mu nieco vadi. Prezili ste nieco podobne a preslo to? Je to nieco bezne alebo nie? Dakujem.

malicka_mysicka
22. aug 2019

@janapeterjana my presne to iste, tiez vyse 3 mesiace, akurat teda spi na chrbte

anitka63
22. aug 2019

@janapeterjana synček kamošky to robí tiež a má 4mes. Doktorka jej povedala, že to deti robia, niečo sa im sníva, alebo pokus o prevalenie, no vyzerá to ako keby chce utiecť :D

diewcatqoo
22. aug 2019

@janapeterjana ahoj, ved ty sa tiez v noci hybes a prehadzujes sa, nie? Mozno mu nie je dobre v tej polohe a chce sa otocit, ale este to nevie... mozno sa mu nieco sniva, mozno ho nieco svrbi, tlaci.. kazdy sa v spanku hybe.
Pokial sa ti na to budi a place, skus ho jemne zavinut. Ak ho to nebudi, nechaj ho.
Deti to robia bezne. Ten moj odmalicka v spanku cestuje po posteli, hadze rukami, hlavou, smeje sa, place, rozprava.. minule si nieco daval do ust akoze jedol a zul to v spanku 🤷‍♀️

bettykosztol
22. aug 2019

my mame už skoro 3 roky....a celu noc sa vrtí.vandruje po posteli...asi mesiac to už trva...to je zaujímave že skoro rano okoko 3-4 tým prestane...a kludne spinka

janapeterjana
autor
22. aug 2019

Zienky a da sa vam pri tom prehadzovani spat? Lebo teda mna to vzdy zobudi 🙂

mamcotka
22. aug 2019

Co kupit taketo niečo? Ze vraj lepsie spia. Na brusko by som ho spávať nedavala..max cez den ale nie cez noc..

malfea
22. aug 2019

Môj 11t syn to robí tiež, asi posledné 2 týždne dosť intenzívne. Nie je to ako klasické bábätkovské trhanie rúk. Trepe ním ako rybou na suchu, ruky aj nohy a zdá sa mi, že aj zvuk pri tom vydáva. Skúsila som ho dať do Ulitky, no mykal nimi aj tak. Predtým, na bežné pohyby rúk to pomáhalo. Dúfam, že to čoskoro prejde, tiež som kvôli tomu stále hore.

elementissa
22. aug 2019

Nie je to ten klasický Morov reflex? Ono by to do pol roka mohlo prejsť. A možno ako písali baby, tak sa mu niečo sníva alebo sa chce prevalit na druhú stranu a nejde to.
To, že sa budis ma jednoduché riešenie - daj ho spat do samostatnej postieľky a nebude ti to vadiť. A skus zavinovačku. To nebude metat rukami a nohami, nebudú mu to spánku vystrelovat.

janapeterjana
autor
22. aug 2019

@malfea Ryba na suchu - to je uplne presne pomenovanie. Trepe sebou zo strany na stranu, ako keby sa nevedel ukludnit. Je to divne a nikdy neviem, ci ho tak mam nechat alebo co.

janapeterjana
autor
22. aug 2019

@elementissa Spi vo svojej postielke, ale napriek tomu, ked pocujem, ako sa tam hadze, vzdycha, prudko trepe rukami, nohami, hned sa na tie zvuky zobudim a neviem pri tom spat.

malfea
22. aug 2019

@janapeterjana zdá sa, že prežívame to isté, aj som rada, že nie sme jediní...Tiež ho mám v postieľke veľa našej manželskej a pozerám naňho, či je hore, či ho zobudiť, či čo s ním. Zatiaľ sa mi osvedčilo, keď som ho zobrala (po x minútach, keď už sa na to neviem pozerať) a nakojila ho. Ale nemyslím si, že hlad je primárnou príčinou.

Moorov reflex to podľa mňa nie je, nie je to, že by trochu zamykal rukami, konieckoncov, má aj ten, takže viem, ako uňho vyzerá. A na tej aj spomínané zavinovnie zaberá. Toto je iný kaliber.

Ak na niečo prídeš, budem rada, keď pozdielaš.

janapeterjana
autor
23. aug 2019

@malfea Ja som si najprv myslela, ze moze mat mokru plienku a preto je nervozny a hadze sebou. Prebalujem ho totiz len raz v noci a niekedy az rano, kedze v noci nekaka. Lenze ani nocne prebalovanie nepomohlo, v plienke to teda nie je. Chystam sa na to opytat pediatricky.

malfea
23. aug 2019

@janapeterjana teraz mi napadlo, nespí tvoj syn tiež podložený kvôli refluxu?

janapeterjana
autor
23. aug 2019

@malfea co znamena podlozeny? 🙂 Ma trosku zdvihnute nozicky postielky na jednej strane.

malfea
23. aug 2019

@janapeterjana to som myslela🙂 môj má klinový vankúš a dnes si muž všimol, že sa začal metať, až kým sa nezošuchol pod tú vydvihnutú časť a potom sa tam dole pokrčený ukľudnil a ticho zaspal. Možno aj preto, keď si ho vezmem na kojenie prestane. A tiež keď spí v noci na mne, tak to nerobí. Zrejme mu vadí poloha.

malfea
25. aug 2019

Tak beriem späť, polohou to nebude.

1011990
13. sep 2019

Ahojte, nasa 3 mesacna ma tiez nieco podobne. Vacsinou zaspi pokojne ale po tom prvom nocnom spanku sa zobudim na to, ze stale trepe rukami, rozhadzuje nimi, niekedy sa aj po hlave buchne, zmoli si oci, ale ma ich zatvorene, vyzera ze spi. Neviem ci nema svalovy hypertonus a tie rucky jej nelietaju kvoli tomu. Ak by Vam niektorej nieco zabralo tak dajte vediet. Pekny den. M.

janapeterjana
autor
13. sep 2019

@1011990 u nas sa to deje stale menej a menej, cize asi treba len pockat.

silvicicenka
15. dec 2019

@janapeterjana dobrý deň, prosím vás, prestalo to u vás? Môj malý má 3 mesiace a začal v noci počas spánku strasne metat rukami, mam pocit, že kvôli tomu ani nespím. Tak či to vôbec skončí 😀

silvicicenka
15. dec 2019

@1011990 dobrý deň, prosím vás, chcem sa spýtať, či to metanie už skončilo alebo stále pretrváva. Naš ma tiež 3 mesiace a začal to robiť. Ďakujem

janapeterjana
autor
15. dec 2019

@silvicicenka áno, áno, prešlo to, už som aj zabudla, že to robil 🙂 nejako tak postupne, nič som nemenila... Teraz má skoro 7 mesiacov.

silvicicenka
15. dec 2019

@janapeterjana fuuu, chvalabohu 😀ďakujem

1011990
16. dec 2019

@silvicicenka dobry den, aj u nas to prestalo. Ja som s tym bola aj u neurologa, hovoril ze to je nedozreta centralna nervova sustava. Uz to nerobi... ale teraz kedze sa vie pretacat uz na brusko a pomaly plazit, tak sa v noci prevaluje z boku na bok, niekedy sa jej podari prevalit sa na brusko a zobudi sa... ale uz to nejak neriesim. Neurolog nam robil aj eeg mozgu a povedal ze vsetko je v poriadku

silvicicenka
26. dec 2019

@1011990 a neviete približne koľko to trvalo? U nás asi 4ty týždeň... Každý deň zaspávam s tým, že dufam, že už to robiť nebude... Sú aj lepšie aj horšie noci, ale už som z toho na nervy, bo sa pri tom vobec nevyspim... Pokúšam sa ho nejako ukludni na rukách, keď to prestane, aj sa ukludni, ale ked ho položim, zachvilku to isté... Skúsila som ho už aj nechať tak, ale to sa len stupňovalo a nakoniec sa prebudil.

silvicicenka
26. dec 2019

@janapeterjana prosím vás, este sa chcem spýtať, počas toho jak sa hemlesil aj niečo zaberalo, že ho to ukludnilo... Alebo ste ho nechali sa hemlesit? Ja som vyskúšala minule si to nevšímat, ale sak mam pocit,ze sa to len stupnoval a nakoniec ho to zobudilo

janapeterjana
autor
26. dec 2019

@silvicicenka ja som nerobila nič, čakala... buď sa zobudil alebo postupne zaspal. Neviem, nič mi nenapadlo, čo iné urobiť.

silvicicenka
26. dec 2019

@janapeterjana ja ho aj občas zoberiem na ruky, na rukách to prestane robiť, ale akonáhle ho dám naspäť do postieľky, tak po chvíľke sa aj tak znova hemlesi. Už len dúfať, že to čoskoro prestane.

lucccc
2. feb 2021

@silvicicenka dobrý deň , prosím Vás , ako ste nakoniec dopadli s týmto problémom ? Kedy to skončilo ? Pomohlo vam niečo? Mám ten istý problém u 1,5 mesačnej dcérky a už nevladzem , trvá to mesiac, cez deň nespi a v noci to čo ste popisovali vyššie . Dakujem za akúkoľvek radu , info 🙏

silvicicenka
4. feb 2021

@lucccc dobrý deň, náš má rok a 4 mesiace momentálne a doteraz je v posteli veľký cestovateľ, no už je vo svojej izbe, takže spím vklude celú noc a zjavne aj on 😃 čo sa týka toho metania rúk, nepamätám kedy to presne prestalo, ale čím vedel viac a viac(pretáčanie, stvornozkovanie,sadanie) tak všetko nacvičoval aj počas spánku 😃 proste si počas spánku sadol a hodil sa do druhej strany 😃to inak robí doteraz, pri prehadzovani😃časom sa ale na to už nebudil, síce sa prehadzoval ale spal ďalej a až okolo 10 mesiaca čo si pamätám sa to ukludnilo. Teraz aj keď sa prehadzuje, trvá to chvilku, nájde si polohu a je opäť kľudný, predtým to dokázal robiť aj 2 hodiny vkuse🤦🏼‍♀️

ivuska21
24. júl 2021

@janapeterjana zdravim, ako to dopadlo? Mam rocneho syna a teda co ten v noci robi. Doslova sa hadze az zacne plakat. Sme zufali uz. Nikto sa nevyspi. Ked si ho zobereme k sebe je schopny rozbit usta hlavou, nohami kruti sa o 360 stupnou nepokoj, mrnci az sa rozreve. Nic nepomaha. Preslo vam to? Vdaka