Maminky, rada by som sa Vás spýtala na názor. Dcérka má o dva mesiace dva roky. Nechodí ešte na nočník, nakoľko keď som ju naň skúšala dať, panika, utekala. Nočník som teda odložila do kúpeľne na nenútila ju, ale nechala som jej ho na očiach, že možno ju raz napadne, že chce naň ísť. Teraz sme v štádiu, kedy vie, že špinavé rúčky treba umyť a keď urobí bobok, ukazuje na plienku. Keď s a spýtam či ideme dať druhú plienku, samozrejme uteká hneď k prenalovaciemu pultu. Zakaždým sa jej spýtam, či nechce kakať do nočníka alebo na WC, vždy mi ukazuje ne-ne. Mám to brať, že ešte nie je pripravená alebo už to je z pohodlnosti, že ľahšie je do plienky počas hry? Nechcem jej zasa vytvoriť blok na nočník. 🤷 Ďakujem vopred za každý názor.
My sme to urobili tak, že vždy pri kúpaní keď sa napustala vaňa sa dala dolu plienka a vždy povedala ze jej treba cikat. Tak som priniesla nočník ze bud sa vycika do nočníka alebo sa pocika. Keďže nemala na výber tak si tam sadla. Toľko sa z toho tešila že do týždňa sme nemali plienky už vôbec.
Ahoj, obe deti, dcéru aj syna, som odplienkovala v 2 r a 2 mes., tomu ale predchádzal ich odpor k nočníku, že si ani sadnúť nechceli, zobrala som ho teda preč asi na mesiac, úplne z dohľadu, ani som nespomínala cikanie do nocnika. O mesiac som skúsila znova a už si sadli, lebo boli pripravení. A do 2 týždňov odplienkovani. Každé dieťa je iné, netreba to siliť, keď je pripravené, sadne si a potom treba hneď zobrať plienky a dávať v pravidelných intervaloch na nočník cez deň, na noc som ešte plienky dávala, dcére to trvalo tak 2 mesiace kým aj v noci vydržala, ale synovi dlhšie, ten až v 3 rokoch zvládol celú noc bez cikania a plienky....každé dieťa je iné. Držim ti palce 👍
Neviem, každé dieťa to chápe inak. Ale poviem našu skúsenosť. Malej som ho nechala na očiach od 9 mesiacov. Do dvoch rokov z toho mala zábavku dávala si ho na hlavu, ukladala doň plysakov, dávala tam cikat bábiku ale ona ani za svet si tam nechcela sadnúť. Tak som jej v dvoch rokoch zobrala plienky. Slečna nemala na vyber, buď sa pekne vycika do nocnika alebo bude pocikana a bude sa kúpať aj 10 krát za deň… nočník som nechala v obývačke a zrazu po pár dňoch sama si tam sadla a spravila potrebu… odvtedy sa nestala žiadna nehoda