Kedy môžme ísť na prvé kočíkovanie?

8. aug 2020

Baby dnes ideme domov z pôrodnice. Ďalšie dni ma byt krásne počasie a rozmýšľala som či by sme sa mohli ísť už aj trochu poprechádzať s kočíkom? Kedy ste sli vy prvýkrát von s novorodencom.?

klarissa25
8. aug 2020

Na druhy den ako sme prisli z porodnice.. Sa hanbis za otázku, ked anonymne?

lucinka1988
8. aug 2020

V takomto počasí hneď, pokiaľ nepôjdeš v tom najväčšom teple cez obed. Ja som rodila v apríli a keby na druhý deň, ako sme prišli domov nelialo, som vonku hneď. Inak sme išli o dva dni, keď sa vyčasilo, nie je na čo čakať..

pribinak
8. aug 2020

Moja sestra šla peši domov pôrodnice, kočík si tlačila. Tiež bolo takto teplo. Prechádzka po 5 dňoch sedenia v izbe prospela.

veronice
8. aug 2020

Ja mam januarovu slecnu a ked sa narodilo, mrzlo, takze my az po 2 tyzdnoch ale ked je vonku takto krasne kludne aj na druhy den. Akurat by som sa vyhybala velkej koncentracii ludi skrz krehku imunitu babatka ale taka prechadzka v lese vam spravi obom len dobre 🙂 smelo do toho ♥️

lenka2710
8. aug 2020

Podobne, tiež na druhy deň sme už boli vonku 😉
Ale od tej 10 do 15 by som teraz nešla, bud ráno alebo podvečer 😊

veronikaszabova
8. aug 2020

Pri oboch deckach (porody jul, sept.) Som sla von hned na druhy den, ked sme prisli z porodnice

tamvtme
8. aug 2020

Mozes hned, nada je tiez augustova a aj pediatricka nam povedala ze nozme hned ked je takto teplo...samozrejme ze nie cez obed

jaskolka
8. aug 2020

Aj hneď, ako prídeš z pôrodnice, len nie cez obed, keď je najviac horúco. Podvečer, alebo tak popoludní, niekde k lesu, aby nebolo príliš ľudí, predsa novorodenec ešte nemá takú odolnosť. Ale cerstvy vzduch neublíži 🙂. Kamarátka porodila v júni, a hneď domov si to namierila peši, zase ona býva 10 minút od nemocnice,tak rovno to aj spojili s prechádzkou

deti95060810
8. aug 2020

my rovno z pôrodnice sme s dcérou išli na zmrzlinu....potom sme ešte čakali na taxi.... Bolo takto horúco....ostatné deti máme v zime - tak to tam bolo o inom....🙄

diana999
8. aug 2020

Ja mam jednu otázku 😀mne mama hovorí že keď porodím že sa dlho nedostanem von, že novorodenci kvázi ešte nemôžu chodiť hneď von atď. Termin mam o 2 mesiace a neviem ci je to nejaký starecky názor.. Alebo už je normálne ísť von, lebo čo tu čítam tak takmer každá išla na druhý deň po prepustení 😀😀😀

sissy27
8. aug 2020

@diana999 ja by som sa mamičky opýtala, aký je dôvod, že novorodenec nemá dýchať čerstvý vzduch ale má byť zavretý doma až do... dokedy vlastne?🙄
Jasné že nie v najväčšom teple sa špacírovať po sídlisku, ale ráno / podvečer určite áno. Šteniatka by nemali chodiť veľmi von, kým nemajú očkovania, kvôli možným parazitom, ochoreniam, ale dieťa nedávaš vonku na zem, že 😃von ťa mama nepustí ale návštevy širokého príbuzenstva z 15.kolena bude aktívne zvolávať 😂

diana999
8. aug 2020

Tak za najväčšieho slnka nechodím ani ja von 😂 hovorí ze novorodenec nie je zvyknutý na to také vonkajšie prostredie, ako neviem kde chodí na tieto názory 🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

sissy27
8. aug 2020

@diana999 novorodenec je zvyknutý akurát tak na maternicu 😃 aj vlastná postieľka bude preňho novinka. Normálne môžeš chodiť von, podľa počasia a ako budeš vládať a stíhať. Prechádzka prospeje tebe aj dieťaťu a aj mužovi alebo s kým žiješ, trošku si od seba oddýchnete.

zuzap33
8. aug 2020

@diana999 to je taky nazor z 19 storocia. Moj bol predcasniatko, narodeny v oktobri. O mesiac nas pustili, hned k lekarke a v pondelok sup hned vonku. Ked som sa dr opytala ze kedy von, tak hned po prepusteni z porodnice. Ked chces mat do buducna chore dieta, tak trc doma...

jaskolka
8. aug 2020

@diana999 to sú zastarané názory, že dieťa dobre ze nie ukrývať pod perinu, a ešte mu poriadne naložiť v izbe do kozuba, aby bolo horúco na roztopenie. Normálne s nim chod vonku, samozrejme ze nie v 35 stupňoch alebo dve hodiny v minusovom mraze, ale zase hádam to každá žena vie odhadnúť 🙂. Spočiatku kratšie prechádzky, stačí polhodinku, a pridávať. Čerstvý vzduch nikomu nikdy neublížil..... Ja sa už teším, že v septembri ešte bude teplo, tak vyrazím s kočíkom, hneď ako prídem s malým domov...

carduelis
8. aug 2020

Len prosim ta nezakryvaj kociar plienkou, lebo sa ti prehreje babatko 🙏 radsej kup slnecnu clonu

diana999
8. aug 2020

No už som len zvedava ako jej to vysvetlim 😂nežijem s nou, ale keď sa narodí bude mama u nás 🤦🏽‍♀️😂😂

s_a
8. aug 2020

@diana999 povedz že pediatricka vám odporučila prechádzky napríklad.

lauriema
8. aug 2020

Ahoj, mne sa dcérka narodila v januári. Von som šla až apríl maj

diana999
8. aug 2020

@lauriema preboha

kristina2412
8. aug 2020

Moja je augustova, isli sme von asi za 3 dni, bola som po sekcii, skor sa na dlhsiu prechadzku necitila.

mondolina
8. aug 2020

@lauriema
A toho roku? Nebolo to nejak skoro?🤔
Ak mala zdravotné problémy tak chápem inak nie.

zuzap33
8. aug 2020

@lauriema no vobec nechapem dovod. Vsetky dr odporucaju hned von. A tie smiesne cirkevne dovody ze az po krste su zo zdravotneho hladiska uplne mimo

zuzap33
8. aug 2020

@mondolina moj syn v stvrtok vysiel z inkubatora, piatok domov a pondelok normalne prechadzka s nakupom. A to bol uprsany november

zuzap33
8. aug 2020

@diana999 neboj to vsetky zo starsej generacie. Este sa napocuvas povier.... Prechadzky, tak kojenie, choroby, oblecenie, prikrmy..uf uz to mam za sebou. Ona povie tak, ty budes chciet inak ako teraz. A uz to sa bude tahat. Moja tiez povedala napr ze novorodenec potrebuje na kosti cukor. A to pri dr. Ta na nu zazrela ze na kosti je vapnik a vit D.

lauriema
8. aug 2020

@zuzap33 Ja si to tiež teraz neviem vysvetliť. Bála som sa aby neochorela, to skôr mohla aj doma keď si to teraz tak vezmem. Manžel mi vkuse vravel ved to je bábätko bude mu zima ono ma citlivú pokožku nechala som sa ukecat mužom

lauriema
8. aug 2020

@mondolina áno toho roku bola predcasniatko

lauriema
8. aug 2020

@diana999 však.... Som bola hlupa

danielahamar
8. aug 2020

Môj išiel hneď ako sme prišli z porodnice😁, keďže bol muž doma a ja som nemala žiadny problém po druhom pôrode, tak som si vybavila, najedla, oprala, prichystal a tak

henka123123
8. aug 2020

moj sa narodil v january a isli sme von ked mal 10 dni...a teraz budem rodit na konci septembra a tiez pojdeme ked bude mat 10 dni