Baby dnes ideme domov z pôrodnice. Ďalšie dni ma byt krásne počasie a rozmýšľala som či by sme sa mohli ísť už aj trochu poprechádzať s kočíkom? Kedy ste sli vy prvýkrát von s novorodencom.?
V takomto počasí hneď, pokiaľ nepôjdeš v tom najväčšom teple cez obed. Ja som rodila v apríli a keby na druhý deň, ako sme prišli domov nelialo, som vonku hneď. Inak sme išli o dva dni, keď sa vyčasilo, nie je na čo čakať..
Moja sestra šla peši domov pôrodnice, kočík si tlačila. Tiež bolo takto teplo. Prechádzka po 5 dňoch sedenia v izbe prospela.
Ja mam januarovu slecnu a ked sa narodilo, mrzlo, takze my az po 2 tyzdnoch ale ked je vonku takto krasne kludne aj na druhy den. Akurat by som sa vyhybala velkej koncentracii ludi skrz krehku imunitu babatka ale taka prechadzka v lese vam spravi obom len dobre 🙂 smelo do toho ♥️
Podobne, tiež na druhy deň sme už boli vonku 😉
Ale od tej 10 do 15 by som teraz nešla, bud ráno alebo podvečer 😊
Pri oboch deckach (porody jul, sept.) Som sla von hned na druhy den, ked sme prisli z porodnice
Mozes hned, nada je tiez augustova a aj pediatricka nam povedala ze nozme hned ked je takto teplo...samozrejme ze nie cez obed
Aj hneď, ako prídeš z pôrodnice, len nie cez obed, keď je najviac horúco. Podvečer, alebo tak popoludní, niekde k lesu, aby nebolo príliš ľudí, predsa novorodenec ešte nemá takú odolnosť. Ale cerstvy vzduch neublíži 🙂. Kamarátka porodila v júni, a hneď domov si to namierila peši, zase ona býva 10 minút od nemocnice,tak rovno to aj spojili s prechádzkou
my rovno z pôrodnice sme s dcérou išli na zmrzlinu....potom sme ešte čakali na taxi.... Bolo takto horúco....ostatné deti máme v zime - tak to tam bolo o inom....🙄
Ja mam jednu otázku 😀mne mama hovorí že keď porodím že sa dlho nedostanem von, že novorodenci kvázi ešte nemôžu chodiť hneď von atď. Termin mam o 2 mesiace a neviem ci je to nejaký starecky názor.. Alebo už je normálne ísť von, lebo čo tu čítam tak takmer každá išla na druhý deň po prepustení 😀😀😀
@diana999 ja by som sa mamičky opýtala, aký je dôvod, že novorodenec nemá dýchať čerstvý vzduch ale má byť zavretý doma až do... dokedy vlastne?🙄
Jasné že nie v najväčšom teple sa špacírovať po sídlisku, ale ráno / podvečer určite áno. Šteniatka by nemali chodiť veľmi von, kým nemajú očkovania, kvôli možným parazitom, ochoreniam, ale dieťa nedávaš vonku na zem, že 😃von ťa mama nepustí ale návštevy širokého príbuzenstva z 15.kolena bude aktívne zvolávať 😂
Tak za najväčšieho slnka nechodím ani ja von 😂 hovorí ze novorodenec nie je zvyknutý na to také vonkajšie prostredie, ako neviem kde chodí na tieto názory 🤷🏽♀️🤦🏽♀️
@diana999 to sú zastarané názory, že dieťa dobre ze nie ukrývať pod perinu, a ešte mu poriadne naložiť v izbe do kozuba, aby bolo horúco na roztopenie. Normálne s nim chod vonku, samozrejme ze nie v 35 stupňoch alebo dve hodiny v minusovom mraze, ale zase hádam to každá žena vie odhadnúť 🙂. Spočiatku kratšie prechádzky, stačí polhodinku, a pridávať. Čerstvý vzduch nikomu nikdy neublížil..... Ja sa už teším, že v septembri ešte bude teplo, tak vyrazím s kočíkom, hneď ako prídem s malým domov...
Len prosim ta nezakryvaj kociar plienkou, lebo sa ti prehreje babatko 🙏 radsej kup slnecnu clonu
No už som len zvedava ako jej to vysvetlim 😂nežijem s nou, ale keď sa narodí bude mama u nás 🤦🏽♀️😂😂
Ahoj, mne sa dcérka narodila v januári. Von som šla až apríl maj
Moja je augustova, isli sme von asi za 3 dni, bola som po sekcii, skor sa na dlhsiu prechadzku necitila.
@diana999 neboj to vsetky zo starsej generacie. Este sa napocuvas povier.... Prechadzky, tak kojenie, choroby, oblecenie, prikrmy..uf uz to mam za sebou. Ona povie tak, ty budes chciet inak ako teraz. A uz to sa bude tahat. Moja tiez povedala napr ze novorodenec potrebuje na kosti cukor. A to pri dr. Ta na nu zazrela ze na kosti je vapnik a vit D.
Môj išiel hneď ako sme prišli z porodnice😁, keďže bol muž doma a ja som nemala žiadny problém po druhom pôrode, tak som si vybavila, najedla, oprala, prichystal a tak
moj sa narodil v january a isli sme von ked mal 10 dni...a teraz budem rodit na konci septembra a tiez pojdeme ked bude mat 10 dni
Na druhy den ako sme prisli z porodnice.. Sa hanbis za otázku, ked anonymne?