Kedy môžem ísť novorodenca kočíkovať?

2. máj 2022

Ahojte mám plánovanú sekciu začiatkom júna, podľa vás kedy sa už môžeme vonku s bábätkom kočíkovať? Niekto tvrdí že musím čakať týždeň, niekto že aj 2 a už som počula že stači 3-5 dní a už môžem..Ďakujem

petamich
2. máj 2022

ak mas jarne/letne dieta nemusis cakat vobec 🤷‍♀️ my sme s malym boli vonku hned po prichode z porodnice (co nam odobrila aj pediatricka), cakat treba skor v zime, ked su nizsie teploty a dieta treba aklimatizovat

enkenk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mia_von_prag
2. máj 2022

S letným dieťaťom sme išli hneď.
So zimným sme museli čakať nejake 2 týždne, lebo nemala ani 3 kg a boli zrovna minusy.

tamvtme
2. máj 2022

Nasa je augustova, v sobotu sme dosli domov z porodnice, v pondelok sme sli k pediatricke a ta povedala ze mozme ist von hned (samozrejme.nie cez najvacsie horucavy)

enkenk
2. máj 2022

Záleží iba na tebe ako sa budeš cítiť. Predsa len je to veľká operácia. My sme boli prvý krát tuším týždeň po sekcii, ale aj to iba veľmi pomalý 15 minútový okruh okolo domu. Kocikoval muž a museli sme mať každých pár metrov prestávku. Ale ak myslíš kvôli bábätku, tak kľudne aj hneď môžeš poslať muža, keď si budeš chcieť na chvíľku oddýchnuť 🙂

sono2
2. máj 2022

Ja som šla hneď rodila ako ty jún je akurát na pocasie malá spala najlepšie doma, ale do kočíka sme šli o takej piatej.
Väčšina času bola aj tak na rukách alebo prsiach, ale občas aj spala. Ja nemám kočíkové deti asi od 3 mesiacov mala rada kočík
Rada pozerala stromy listy
Jasne môžeš

jaskolka
2. máj 2022

Júnové dieťa v pohode môžeš aj hneď vziať von, a klimatizácia sa týka hlavne jesenných a zimných deti, aby si zvykli na chladné počasie. Alebo vyslovene detičky malinke, nedonosene, tam treba byť opatrny
Ale zdravé donosene bábätko s primeranou váhou v júni pokojne môžeš aj rovno z pôrodnice vziať v kočíku von 😉

guiseppinka
2. máj 2022

Starsia je koncomajova a teda asi po tyzdni sme boli von, ale ked si spomeniem, ze ako ju mama naobliekala🙈... Mladsia koniec jula a ta sla von tusim aj hned po prichode domov. Mladsi koniec novembra a bol hned ako 3 dnovy na hodku vonku, celkom mrzlo a malo to byt len do lekarne... Ale pri starsej a prckovi ma desne bolela panva, ked som vela chodila, cize tam som bola trochu limitovana fyzicky...

martinenka886
2. máj 2022

tiez by som povedala, ze ten tyzden je proste tak akurat, ci je leto alebo zima. No to uvidis ako si aj trufnes a v akej kondicii bude babatko

alexandra2010
2. máj 2022

hned. aj so zimnym.

diamond007
2. máj 2022

V tomto počasí hneď 😀

petko81
2. máj 2022

Nasa sa narodila 22.3
26.3.nas pustili domov a 28.3 sme boli vonku

kiki68
2. máj 2022

Isla som hned , letne dieta. Nevidim dovod cakat, dietatu bolo urcite dobre v klude vonku na cerstvom vzduchu.

deti95060810
2. máj 2022

my sme s dcérou išli na zmrzlinu rovno z pôrodnice... ona spinkala. Však bolo vonku horúco 30+....

zuzuliennka1
2. máj 2022

syn sa narodil v strede decembra, tyzden som lezala v nemocnici po sekcii a vonku som s nim bola myslim hned na druhy den, ako sme prisli domov - teda dokopy po 8 dnoch.
ak mas sekciu planovanu, ten cca tyzden aj tak budes v nemocnici, cize ti to tiez bude vychadzat tak, ze s babatkom pojdes von zhruba po tyzdni a to je fajn 🙂 navyse mas aj teplo teraz

heln
2. máj 2022

nam vysvetloval primar, ze treba postupne aklimatizovat, napr. jeden, dva dni das k otvorenemu oknu, samozrejme nie do prievanu, dalsi den na balkon.....
uvidis aj ake bude pocasie a ako sa budes citit, ja som bola po drujej sekcii vonku az na neviem kolky den a to sme presli len okolo panelaku.
ale poznam aj take co sli z porodnice rovno po navstevach poukazovat babkam.a neviem komu...

evkamotka
2. máj 2022

Po sekcii po tyzdni som presla s bolestami 200metrov. Dlhsie sa budes chystat nez kocikovat 🙂
Ale jarne dieta a donosene, pokojne hned.

beata_k
2. máj 2022

Mam junove dieta. S dietatom mozes hned pokial nie je horucava. Len ty budes po sekcii. To si radsej oddychni. Dietatu je to suma fuk, ci pojde von hned alebo o 3 dni. Neubudne z neho a nie je to sutaz, ktora isla skor.

elizabet173
2. máj 2022

aj v ten deň, keď prídeš z pôrodnice, ak sa budeš dobre cítiť.

elizabet173
2. máj 2022

@heln v júni bude zrejme rovnaká teplota vonku aj dnu, takže je to zbytočné

katkaseiner
2. máj 2022

so synom som bola hned v den ked nas prepustili po cisarskom z nemocnice... sestricka chcela aby isiel s nami na zmrzku :D

rora
2. máj 2022

Mala som septembrove a januarove dieta, oboje boli vporiadku a aj ja, tak sme sli hned na druhy den po prichode z porodnice, teraz cakam májové, a ak budeme opat zdraví, nevidim dovod cakat 🙂

tenerifka
2. máj 2022

Dieta bude ok v kociku aj hned z porodnice, ide skor o teba, aby si bola v poriadku, hned, ako sa na to budes citit, tak chod. A v prve dni mozes dat na kocik sietku a babatko moze spat na balkone, cerstvy vzduch mu prospeje