Ahojte, nemame výťah, som tehotna, takze nosenie 1,5 ročného drobca toľko poschodí nie je vyhra, lebo má napina.. môže už takéto dieťa chodit po schodoch same(samozrejme za držania sa za ruku)? Alebo mu tým môžem ublížiť? Viem, že psy sa prvých 6 mesiacov majú nosiť na rukach, aby sa im nezničili kĺby, tak či aj v ľudskej ríši je nejaké takéto pravidlo😀 pripadne ako ste to mali s vašimi detmi Vy?
Odkedy je schopný sám ísť, odvtedy môže. Žiadne pravidlo neexistuje
Môj od 1r3m chodí po schodoch za ruku.
Ked to zvlada, treba ho nechat, nas stn cca od 1 roka chodil po schodoch sam...
My mame 1,5 roka a mala chodí po schodoch aj sama pomaličky drží sa zábradlia ale aj za ruky ju držíme samozrejme už pár mesiacov.
Moj chodi odkedy zvlada, zacal po roku. Teraz ma 2r a uz vie aj bez drzania ale radsej ho upozornujeme. Tiez nemame vytah, ja tehotna, nemozem ho stale nosit...
Nas maly zacal chodit v 13 mesiacoch. Chodili sme s nim do parku pri skole, kde boli schody a este ked chodil len za rucky s nami (asi v 12 mesiacoch), tak sam sa vzdy tahal na schody, jasne ze s nasou oporou. A ked zacal chodit sam, tak na schody vysiel sam, najprv stvornozky, potom tak ze sa pridrziaval zabradlia alebo s nami za jednu rucku. Takze si myslim, ze kludne za rucku s nim mozes chodit, deti to maju radi, takze to bude pre neho aj zabava 😉
Normalne zober dieta za ručičku a pomaličky kráčajte