Kedy má bábätko začať držať hlavičku?

kristinia43
15. jún 2019

Prosím vás kedy vaše deti držali samé hlavičku? Naše dieťatko má 3 mesiace a 2 týždne a stále ju sám nedrží.

seva22
15. jún 2019

Asi od mesiaca

simona92101
15. jún 2019

Co vam povedala doktorka na poradni? Neprislo jej to divne ze este nedrzi hlavku?co viem,tak sa posiela na rehabilitacie cvicit vojtovu metodu

deti95060810
15. jún 2019

a nejdeš na poradňu? ak nie tak zavolaj lekárke...

ladyblcha
15. jún 2019

Davas ju na brusko? Moja sa v 3m uz otacala z chrbatika na brusko, ale neviem vobec povedat co je v 3m idealne pre babo. Na poradni by to mala dr skusat. Hlavne ju netahajte doma za rucicky, neskusajte ci sa vie pritiahnut za ne a vela casu na brusku nech travi.

ildiko36
15. jún 2019

@kristinia43 moj syn hned po porode 5h sa zodvihol v perinke.stihli sme to aj natocit..ale nerob si starosti..kazde dieta je ine.davaj ho viac na brusko ked je hore.ale ked mas obavy nech ta obvodny lekar vypise na neurologiu

kristinia43
autor
15. jún 2019

@simona92101 boli sme na poradni keď mal 3 mesiace. Ale doktorka nič na to nepovedala. Tak neviem.

kristinia43
autor
15. jún 2019

@ladyblcha dávam ho pri každom prebalovaní na bruško. Dvíha hlavičku. Ale na rukách ju drží ale nieje to na sto percent. Nedrží ju pevne.

simona92101
15. jún 2019

@kristinia43 to nieje dobre,to je prva vec co ma kontrolovat,da na brusko a sleduje ako dvihahlavicku.ja by som nastojila aby syna prezrela

kristinia43
autor
15. jún 2019

@simona92101 nedala ho na bruško na poradni. Zvláštne.. ☹

simona92101
15. jún 2019

@kristinia43 to je ozaj zvlastne,mne kazala uz aj aby som jkazovala hracky a aby ich hlavickou sledovala a otacala sa za nimi a postupne sa takto ucila pretacat na brusko.kazdopadne,treba ho viac x za den davat na brusko,popripade dat pod neho pod pazuchy bud zrolovany uterak alebo vankus,a potom skusat aj bez toho

ildiko36
15. jún 2019

@kristinia43 ja by som sa vratila ku doktorke aby vypisala vymenny list ..nech to posudi neurolog..v pripade ta poslu s dietatkom na rehabilitaciu..

mirka17
15. jún 2019

@kristinia43 ja by som nestresovala, ide o to ako často a od kedy si dávala maleho na bruško. Moje prvé deti boli dvojičky, ani ma nenapadlo a popravde som sa bála davať ich take maličké na bruško, otáčať som ich začala až začiatkom 3. mesiaca, a bolo to vidieť že to bol pre nich boj, plač a narek ale postupne si tu hlavičku udržali. Takže ak si ho nedavala od mala na bruško tak možno to bude len v tom že potrebuje spevniť svalstvo. U môjho najmladšieho syna som už bola odvážnejšia, od narodenia som si ho otáčala, ležal na mne na brušku, a proste videla som že je to prirodzené že dvihal hlavičku, už par dnovi nemal problém ju dvihnuť, ale je to reflex, keby som ho neotačala príde o ten reflex, a svaly zleniveju. Takže u neho nebol žiadny problém už ako velmi maličky pekne držal hlavičku bez jedinej slžičky. Takže myslím si že je to len o tom, aby viac trenoval. pretože ako píšeš hlavičku dvihne, ale nevie ju ešte stabilne udržať, takže počkaj par dni a uvidíš či sa to zlepšuje, neutekala by som hned po výmenný lístok ako tu niektoré píšu a nepanikarila by som. Keby to bolo zle tak tu hlavičku ani nezodvihne

kristinia43
autor
15. jún 2019

@mirka17 keď sa narodil tak mal len 2600g. Bol veľmi maličký a bála som sa ho hneď dávať na bruško. Začala som asi po mesiaci. Keď ho dám na bruško udrží ju na pár minút ale snaží sa. Na rukách ju aj udrží ale nie ešte pevne.

mirka17
15. jún 2019

@kristinia43 ako píšem, nenechaj sa vystresovat, pekne ho sleduj , rátaj ako dlho vydrží udržať hlavičku, sleduj či sa to zlepšuje, či je to každý den lepšie a potom to rieš ked sa to nezlepší. otačaj, otačaj, otačaj ho na bruško bez ohladu na to či plače alebo nie. ale neboj nauči sa

katy1781
15. jún 2019

Ahoj moj Mal taku istú váhu plus nejaký gram teraz má 4.5 mesiaca na brušku nechce byť vôbec hlavičku drží ale tiež to není sto percentné a lekár vravel že je úplne v poriadku netreba ho nútiť ak plače že si zvykne o týždeň dva neskôr viac na rukách potom nosiť

tatiana1980
15. jún 2019

Ked das babatko na brusko jemne pritlac ritku uvidis ze hlavicku dvihne trenujte neboj to zbladnes

franci70
15. jún 2019

@kristinia43 nasa bola predcasniatko a drzala az od 4-5mesiaca na brusku nechcela vobec byt.od 6mesiaca sa to zmenilo.museli sme cvicit.skus sa doktorky spytat, kazde dieta je ine

nikiki29
15. jún 2019

@kristinia43 nestresovala by som. Môj malý je tiež pomalší, doktorka ho dáva na bruško ale hovorí že má čas a je ešte ako tak v norme, že netreba riešiť odborníka... má 3 mesiace a 3 týždne. Pred pár týždňami tiež nedržal hlavu na 100%, občas mu padla tak vždy hlavu istím. Na brušku dvíha ale len na krátko a trochu ju natáča do jednej strany tak trénujeme... ale ak by sa to nezlepšilo asi by som išla k Dr

sandra_paluchova
15. jún 2019

@kristinia43 vobec sa nestresujte prosim vas. Kazde dieta je ine, nie su tabulkove. Nas maly zdvihol az ked mal 4 mesiace. Oni vedia, kedy je ich cas. Tak ako so sedenim a chodenim. Poslala nas Dr na rehabilitaciu v 3och mesiacoch a den pred rehabilitaciou zdvihol hlavicku. Isli sme tam ajtak, ukazala mi par cvikov a povedala, ze je v poriadku, iba ma slabsie brusne svaly a krcnu chrbticu treba posilnit. Nemusela som s nim ale ani cvicit, lebo odvtedy ako zacal, tak uz drzal a nechcela som ho zbytocne trapit. Pockajte do 4 mesiacov a potom chodte k fyzio. Da vam cviky na spevnenie, ked tak.