Kedy je vhodný čas na prepichovanie ušiek?

21. júl 2024

Ak ste davali prepichnut uska az neskor (nie v porodnici) tak preco a kedy?

jazula
21. júl 2024

My sme to konzultovali ešte pred pôrodom s doktorkou, u ktorej sme to chceli dať urobiť (je anesteziologička a robí aj akupunktúru, dávali sme prepichnúť, nie nastreliť). Odporúčala najskôr v 6tich mesiacoch, tesne po ukončenom 6m sme boli.

mamamasama
21. júl 2024

Keď si to dcérka zaželá.

mima172
21. júl 2024

Kedy uznáš za vhodné. My sme dali prestreliť (prepichnúť som nechcela dávať), keď mala 3m. Kedysi sa to robilo už v pôrodnici, keby je táto možnosť, tak dám už v pôrodnici.

dadka1997
21. júl 2024

V 3mesiacoch

vroni
21. júl 2024

Dávala som nastrelit v 6 mesiacoch, skôr sa nedalo.

vevebono
21. júl 2024

Ja som dala keď mala niečo málo cez mesiac. Bála som sa, že keď už si bude ovládať ručičky, že si ich bude chytať/ťahať.

zuzikak
21. júl 2024

U nas v Ustave Lekarskej Kozmetiky deti mladsie ako 6 mes. ani nebrali. Vraj dovtedy sa usko tvaruje a nie je to dobre skor. Nechytala si nic, ani si uska nenatahovala - ani o tom nevedela.

bbebe
21. júl 2024

moja si sama nedavno vypytala. ma 4 roky. velmi prosila aj vedela do coho ide a v pohode. nevidim dovod davat skor

linda117
21. júl 2024

My sme dali asi v 2 mesiacoch prepichnut u pediatricky, vravela nam ze ma lepsiu skusenost s prepichovanim u mensich deticiek, potom neskor je vraj usko tuhsie. A samozrejme vacsie dietatko si to moze aj chytat, tahat

nicol_10
6. aug 2024

Ja som dala malej prestreliť, keď mala po prvom očkovaní, tzn.asi 4.mesiac. bolo to rýchle a veľmi dobre sa to hojilo