Ak ste davali prepichnut uska az neskor (nie v porodnici) tak preco a kedy?
Keď si to dcérka zaželá.
Kedy uznáš za vhodné. My sme dali prestreliť (prepichnúť som nechcela dávať), keď mala 3m. Kedysi sa to robilo už v pôrodnici, keby je táto možnosť, tak dám už v pôrodnici.
V 3mesiacoch
Dávala som nastrelit v 6 mesiacoch, skôr sa nedalo.
Ja som dala keď mala niečo málo cez mesiac. Bála som sa, že keď už si bude ovládať ručičky, že si ich bude chytať/ťahať.
U nas v Ustave Lekarskej Kozmetiky deti mladsie ako 6 mes. ani nebrali. Vraj dovtedy sa usko tvaruje a nie je to dobre skor. Nechytala si nic, ani si uska nenatahovala - ani o tom nevedela.
moja si sama nedavno vypytala. ma 4 roky. velmi prosila aj vedela do coho ide a v pohode. nevidim dovod davat skor
My sme dali asi v 2 mesiacoch prepichnut u pediatricky, vravela nam ze ma lepsiu skusenost s prepichovanim u mensich deticiek, potom neskor je vraj usko tuhsie. A samozrejme vacsie dietatko si to moze aj chytat, tahat
Ja som dala malej prestreliť, keď mala po prvom očkovaní, tzn.asi 4.mesiac. bolo to rýchle a veľmi dobre sa to hojilo
My sme to konzultovali ešte pred pôrodom s doktorkou, u ktorej sme to chceli dať urobiť (je anesteziologička a robí aj akupunktúru, dávali sme prepichnúť, nie nastreliť). Odporúčala najskôr v 6tich mesiacoch, tesne po ukončenom 6m sme boli.