Kedy je dieťa schopné spať celú noc?

bladymary
4. feb 2013

Mám mesačné bábätko. Kedy mi prespí viac-menej celú noc?

ikke
4. feb 2013

mozno zajtra, mozno o 5 rokov... 😅

santiega
4. feb 2013

😀 😀 😀 moje maju 2 a pol a este NIKDY neprespali celu noc,ale ze vraj tak od 2rokov. Su aj vynimocne babatka, ktore spia stale ale je ich velmi velmi malinko 🙂

sissy27
4. feb 2013

neteš sa, niektoré deti ani v 3 rokoch nespia celú noc 😎 záleží aj od toho, či je dieťa kojené alebo na UM... moja je tá úžasná výnimka, čo od 4 týždňov spávala celú noc (10-12hod.), neskôr sa raz v noci budila na mlieko, ale vypýtala si, vypila a spala ďalej, žiadne nočné cirkusy...

evening_star
4. feb 2013

Toto ti tu nikto nepovie presne - je to individuálne. Niektoré deti prespia noc od narodenia, iné od dvoch rokov...A po prečítaní viacerých fór som zistila, že to nezávisí len od toho, či sú kojené alebo nie. (Aj keď tendencia je taká, že skôr sú "nespavci" kojené deti.) Moje má pol roka, ale furt je to rovnaké ako keď mal mesiac. Aj dnes v noci bol hore od tretej do piatej, a medzitým sa samozrejme budí na kojenie - mám malého závisláka, ktorý potrebuje cuckať v noci aj každú pol hodinu. Vyriešila som to tak, že spí so mnou, takže keď sa zobudí, podám mu cicik, a ja si lahnem s nim, a zaspime spolu...

bona
4. feb 2013

Terezka spavala celu noc cca od 3 mesiacov..Simon uz tiez na tento rezim nabieha..🙂 A Terezka bola kojena a kojim aj Sima..🙂

jasminet
4. feb 2013

dcera na UM okolo roka zacala.
syn na MM ma obdobia kedy prespi celu noc od 21-22h. do 6-7h (to uz s malou dusickou ho idem rano pozriet, ci vobec zije 😅 😀 ) a druhu noc je hore kazdu hodinu...

xlucia
4. feb 2013

realne kojene dieta vie prespat celu noc okolo pol roka. ale na sk, je toto vela krat problematicke, hlavne u prveho dietata, kedy mamina vstava doslova na kazde zamrkanie a mnoho krat dieta vlastne sama zobudi. inak sa chova dieta na UM

zuzanat
4. feb 2013

to by som aj ja chcela vediet 🙂 starsi syn kazdu noc pride k nam do postele a to bude mat 5 rokov, mladsi mal 2 roky a teda celu noc prespal mozno 2 x.... rano sa budime v posteli vzdy styria a my s MM totalne rozbity, kedze sa tam tlacime 🙄

anickaaa6aaa
4. feb 2013

Nas prespal od necelých troch mesiacov celú noc a to bol na mojom mliecku...

kalianka
4. feb 2013

My máme trojročného a ešte stále sa zvykne v noci na niečo zobudiť. Ale už je to fajn. Prvú noc prespal tak asi po dvoch - dva a pol roku. 🙂

krisia
4. feb 2013

každé dieťatko je individuálne a výnimočné. Môj syn má 3 roky a spí celú noc od 9-teho mesiaca, od jedného roka vo vlastnej izbe a moja dcéra má 9 mesiacov a celú spala ako 2,3 a 4-mesačná, od 5-teho mesiaca sa budí na kojenie, resp. má to ako ukľudňovátor. Jednoducho to netreba riešiť a zaťažovať sa tým, lebo maminka bude ešte viac vyčerpaná, keď sa bude trápiť ešte týmto. Malá spí s nami v posteli a ja už len precitnem na to, ako sa drobec pritiahne a obslúži sa sama 😀 Je úplne normálne, že dieťa aj vo veku 3 rokov sa niekedy v noci zobudí.

achesa
4. feb 2013

jooooj, no to sa ešte asi načakáš... moja dcéra bude mať v máji 4 roky a ešte stále sa v noci budí. Aj keď je pravda, že po dosiahnutí dvoch rokov občas "zažiari" a prespí aj celú noc. U takých bábätiek maličkých je dobré, že nespia celú noc a budia sa na papanie- kvôli funkcii obličiek. Moja dcéra sa cca od troch mesiacov do pol roka budila každé tri hodiny na mliečko- to som si mohla podľa nej hodinky nastaviť, aká bola presná🙂 Prvé tri mesiace mi nespala skoro vôbec- len celé noci plakala a trochu pospať bola schopná, iba ak sme s ňou celé noci sedeli na fitlopte a hojdali ju na rukách, takže ver mi, o únave pri novorodencovi viem viac než dosť🙂 Ale dá sa to prežiť.

lilli136
4. feb 2013

Naša má 2 roky a 2 mesiace a prespaté noci spočítam na prstoch oboch rúk 🙂 .
A je takmer od narodenia na UM 🙂 .
Presťahovali sme ju do veľkej postele, zmenili miesto postele, sama spáva v izbe od 7 mesiacov a aj tak nespí 🙂

hviezdass
4. feb 2013

Baby tak toto vam vobec nezavidim...Mam tri deti 4rocnu dceru, ta spavala od pol roka cele noci a 11mesacne dvojicky kt. spia od 5tich mesiacov cele noci...su na UM, ale myslim ze to na tom nezalezi, podla mna to moze byt od povahy deti...

snu
4. feb 2013

prvy syn do roka hore kazde dve hodky, po roku stale nekludna noc,len uz nedostaval mlieko,, teraz ma 3,5 a sem tam spi az do rana 🙂))))))))))) druhy ma 9 mesiacov a ten spava celkom fajn.. 😀

lea641981
4. feb 2013

neviem

mia551
4. feb 2013

moja ma dva roky a stale sa budi v noci, niekedy aj 5x

prasiatko30
4. feb 2013

prva od nejakych 5-6m prakticky spava celu noc, zobudzala sa na cikanie alebo na vodu ale nie kazdu noc. a okolo 1,5r sa naucila pit z flasky ktoru mala pri posteli takze vela krat sa stalo ze som pocula ako pije ale volat nas nevolala a po dopiti si lahla naspat a zaspala - samozrejme nepocitam noci ked bola chora.

druha ako rocna spavala horsie ako novorodenec - lebo tu som si zle naucila a spavala s nami v posteli a na prsniku celu noc, ked prakticky vyhodila svojho otca z postele a zo spalne tak som si povedala ze az sem sme dosli lebo z nej zacala vyrastat mala tyranka - skrtli sme nocne kojenie - po dvoch nociach zacala spavat celu noc a to sme boli fakt v takom stadiu ze len co som jej vytiahla prsnik tak sa budila, nespokojna kopala, mala ma za cumel. ked sme zrusili kojenie tak to bolo vcelku fajn a potom sme ju uspesne vystahovali z izby a pomaly okolo tych 2r - 2,5r zacalo byt viacej noci prespatych ako prebuntosenych. teraz v 3,5r uz prespi celu noc bez problemov.

whiterosses
4. feb 2013

my máme dva mes. a spíme celú noc asi od 3týždňa.. každé dieťatko je iné ...

alena16
4. feb 2013

Dieta treba naucit zaspavat same, potom k tomu nebude potrebovat mamu, aby zakazdym k nemu letela a ucicikala ho.

var001
4. feb 2013

Moj syncek spi celu noc od 5 tyzdnov, ale zato cez den da zabrat...

sympa1
4. feb 2013

hmmm...kazde dieta inak...moje obe prespali od 2 tyzdnov od 22 do 5 rano...a priblizne od 2 mesiacov od 20 vecer do 8 rano a stale to trva

lucina7
4. feb 2013

jaaaj no tak o tom sníva vačšina mamičiek. niekomu prespí po mesiaci a niekto čaká aj 3 roky. 🙂 naša má rok a stále sa budí, ale už iba 1x v noci.

anniera
4. feb 2013

starší nespal prvé 4 roky, mladší od narodenia prespal každú jednu noc....je to individuálne, ale každé dieťa sa naučí prespať celú noc bez zobudenia, len u niektorých je to skôr a u niektorých pozdejšie

stanislavao
4. feb 2013

cele 3 roky neprespal celu noc. kazde dieta je ine. a vase ma tyzden. tak to sa este mozno nacakate.

moon1979
4. feb 2013

môj od 3 mesiacov prespí celú noc ... ale bol na UM takže to ho zasýtilo, u kojeného dieťaťa toto nedosiahneš tak skoro ...

zuzkat1
4. feb 2013

Moja ma 3roky a este neprespi celu noc. Inak male ma mesiac a ty uz toto riesis?ked bude pripravene prespi.

danadany
4. feb 2013

nezáleží či je na UM alebo ho kojíš, náš mal noci v 3 mesiacoch kedy prespal asi 6 nocí celých, potom zase vstával,keď mal 5 mesiacov začal sa v postielke otáčať a búchať si hlavu takže bol každú polhodinu hore, odvtedy spí v posteli, od asi 10 mesiacov spíme celú noc, občas sa zobudí na mliečko ale nie je to často, každé dieťa je iné ... a myslím že nemôžeš čakať od mesačného bábätka aby spal celú noc, my sme vstávali každé dve hodiny na kojenie 😉

angua27
4. feb 2013

ja si tiež myslím, že rozdiel medzi kojenými a deťmi na UM nie je. je to skôr individualita každého dieťaťa. môj syn má 5,5 roka a prespaté celé noci môžem zrátať na dvoch rukách. keď sa prestal budiť na papanie, budieval sa na precikanú plienku, neskôr na cikanie do WC a odkedy spáva vo svojej izbe, tak každú noc cestuje ku mne. dúfam, že do maturity sa to zmení. 😀
ale späť k podstate otázky. mne malý cca. do dvoch rokov vstával v noci najprv 6-10x, po roku cca. 2x na papanie.

andrejka1974
4. feb 2013

je to rozne, moje deti prespali celu noc asi ako 6 mesacne, Dcerka starsia ta prespala celu noc mozno ako 1 a pol rocna, a moje najmensie slniecko ma 9 mesiacikov a prespi celu noc par dni a potom je hore 2 krat za noc a teraz zasa mala obdobie ze skor ako o 23.00 nezaspala a doobeda spal;a do 10.00 s tym ze sa napapala o 23.00 a potom o 4.00 a o 8.00 🙂 🙂 🙂 🙂