Ahojte, mám 16 mesačného syna. Zatiaľ nerozpráva, sem tam bľabotá, nevie zvuky zvierat a všetky pridružené veci. Do akého veku to netreba riešiť? Na poradni sa mi k tomu pediatrička veľmi nevyjadrila tak sa pýtam tu.
Venujeme sa mu, čítame, ukazujeme, vysvetľujeme ale mám pocit, že sa to naň nelepí.
@thereisabear keď sa mu chce tak áno, nie úplne všetko ale tie základy áno.
Daj mi autíčko/kocku vie? Kde je mama ukáže?
No môj syn začal rozprávať v troch rokoch, keď nastúpil do ms sa rozhovoril.Je úplne v poriadku.A rozumel všetko čo som mu hovorila
@thereisabear no tak nevie čo je ešte autíčko 😀 ale vie keď poviem daj aby mi dal, keď poviem nie alebo nono aby prestal, keď poviem ba aby vybral z úst, keď poviem ideme kúpať uteká k vani. Keď vidí psa na ulici začne hau hau. Ako neriešim tu žiadnu vadu, to určite nemá lebo na meno reaguje, očný kontakt ukážkový, extrovert, miluje ľudí, rad sa hra s inými deťmi, tancuje na pesničky, ukazuje na veci ktoré chce alebo čo sa mu páči
Nas V 2 rokoch nehovoris nic, lekarka sa pytala, ci rozumie, tak zaklady chapal. Rozhovoril sa v skolke, a teraz sa mu pusa nezastavi cely den. Ale ked pozerame video spred roka, tak ppuzival tak max dvojslovne vety, V neurcitkoch a podobne, teraz ma skoro 4 roky a rozprava suvetia, pri hre robi dialogy a teda naozaj rozprava uplne stale😉 niekedy aj v spanku😂
16-mesacny ma este na rozpravanie habadej casu.
Nas syn zacal az v 2rokoch 😉 takze 16mesiacov je este pohoda..klud
Času ma habadej. Skôr mi je čudné,že nerozumie, čo je auto.
@koniarova mne to čudne nepríde, s autami sa nehrá tie ho veľmi nezaujímajú zatiaľ. Vie čo je vysávač, varecha, čo je kocka, čo je kniha, lego. To sú veci, ktoré ho zaujímajú. Nie každý chlapec musí mať rád auta podľa môjho názoru. Máme v okoli podobne staré dievča, to nevie čo je bábika lebo sa hrá s vláčikmi 🙃
A rozumie ti? To je dôležitejšie ako reč.