Baby, 3.7 sa nam narodila dcerka, dnes sme s nou boli 1x vonku na 45 min. Zajtra by sme mohli ist na aku dobu? Dakujem 🙂
Podľa mňa môžte uz na dlhšie uz ma 11dni
Moja sa narodila 18.6 bolo tiež leto a rovno z pôrodnice sme išli domov taxikom. Taxi sme si zavolali pred cukráreň, v ktorej sme si najskôr dali zmrzlinu a posedeli sme si. Dieťa spalo v prenosnej taške. O pár dní sme išli do nemocnice očkovať proti TBC a išli sme dedinským autobusom. 🙂 🙂 🙂 🙂
Mne Dr. povedala na 1.poradni co bolo den po prepusteni z nemocky ze hned von...v hociakom pocasi..tiez som rodila v lete..v horucavach rano alebo podvecer..ked prsi dat ju spat pod striesku...ze sa tym posilnuje aj nimunita..
Moja je januarova a prvy krat bola von ako 10 dnova a to bolo von -6, mat letne dieta, tak po prepusteni z nemocnice sme von kazdy den, doobeda aj poobede
Okrem velmi silneho vetra, mrazu pod -10 a hmly 🙂 mozete byt von cely den
Moj sa narodil koncom augusta, uz ked mal tyzden sme boli vonku kazdy den, bolo teplucko..aj teraz je, podla mna mozete ist na ako dlho chcete
Kocky, velmi pekne dakujem 🙂
Mám októbrového. Na október bolo síce teplo, ale tak jesenne teplo. Išli sme hneď na druhý deň po prepustení na poradňu. A odvtedy každý deň vonku. Vnútri reval nonstop, vonku menej.
Ja mam marcove babu a sli sme po 3 tyzdnoch az von kvoli operacii ale potom sme boli naraz aj 3hod vonka 🙂
nemrzne, nefuka, uz nie je 35° takze moze byt vonku aj cely den. Samozrejme primerane oblecena. Ked bude zas 35. tak potom radsej skoro rano a k veceru.
14 dní by sa malo byť doma skrz imunitu, potom sa odporúča chodiť von 🙂 veselé prechádzky
druhy den po prepusteni z porodnice sme sli s dcerou na zmrzlinu a prechadzku, 5 dnovy syn si veselo spal v kociku kym sme sa spacirovali po meste....
@rebeca196 v pripade, ze je v kociku, vhodne oblecena, tak kludne aj na 24 hodin....ved zajtra nebude vonku -50...ani plus 40.....ak trosku poprsi, pofuka, nevadi ved bude oblecena a v kociku super schovana.
@lubkalubka1 prave pre tu imunitu by sa dieta malo otuzovat a pohybovat sa na cerstvom vzduchu od prveho dna! ja skutocne nechapem ako pobyt na cerstvom vzduchu moze malemu dietatu uskodit......
....samozrejme prechadzka do nakupneho centra medzi soplavych a kaslavych ludi pod klimu - nie je prechadzka 🙂
Čím skôr tým lepšie. Keď nemrzne alebo nie je 40 stupňov.
@katarinamarkova jasné, že treba deti kočíkovať a byť na čerstvom vzduchu, aby boli deti zdravé, tiež som o tom presvedčená, ale takýto novorodenci vedia ľahko prechladnúť, pretože nemajú vyvinutú imunitu, aspoň tak nám o tom hovorili pediatri ešte v škole, Je to o tom, že každý má na všetko iný názor a treba si vybrať. Ja som to tiež nevydržala, ani vietor nefúkal a malá chytila hneď sople, zahnisalo jej oko a potom sa to s nami vlieklo a možno by to tak nebolo, kebyže vydržím aspoň o týždeň dlhšie, neviem, každý píše asi to, čo si prežije a vidí vo svojom blízkom okolí.
@lubkalubka1 hnisave ocka a sopliky maju hlavne deti, ktore prekonali nejaku infekciu v brusku. nemala si pocas tehotenstva problemy so zapalmi, ci uz zenskymi, alebo nejaka angina, kasel atd....?
lebo zo studeneho vzduchu detom ocka nehnisaju.
nemyslim si ze deti vedia rychlejsie prechladnut lebo nemaju vyvinutu imunitu...ono ta ludska imunita sa vyvija cely zivot 🙂
ale hlavne sa deti mozu velmi rychlo podchladit a este rychlejsie prehriat, lebo ich termoregulacia sa este len uci fungovat mimo maternice.
ono uz v brusku sa dietatko stretava s roznymi virusmi, bacilmi, toxinmi.....neviem preco teda prave dnom porodu by mal byt nejaky zasadny 2tyzdnovy zlom.
neviem o žiadnom zápale, nemala som ani príznaky, ale jasné, mohla som aj niečo prekonať, na všetko sa prísť nedá 🙂 a možno preto bolo teda to oko, zase som o niečo múdrejšia, ďakujem, Katka Marková.
mne maly tyzden par dni po prepusteni chytil zapal ocka ale bolo mi povedane, ze to normalne chytaju deti na oddeleni, takze to nijak nesuvisi s tym ci bol alebo nebol von.
Dcerku som brala von tiez uz par dni po prepusteni a hned takmer na dve hodiny - bolo leto. Doma mi spat nevedela, iba v hybajucom kociku, tak sme chodili..... v novembri cakam tretie babo a uvidim ake budu teploty, ale urcite pojdeme von tiez hned par dni po prepusteni. Minimalne pre ostatne deti do skolky 🙂
my sme tiez chodili skoro , ale urcite zalezi aj od teplot ake su vonku v zime je to tazsie ale pri viacerych detoch sa to inak neda treba ist von
Na 3. Deň od pôrodu ( syn sa narodil v máji)
my sme sli asi po 4 dnoch po navrate z porodnice.. ja som doma nedokazala byt zavreta a bpli katastrofalne horucavy a v byte horuuuuco.. chodili sme skoro rano alebo podvecer a odvtedy nonstop kazdy den 2x (len prvu zimu sme chodili raz denne okolo obeda),ci bola hmla,dazd,sneh,slnko,vietor.. prechodili sme aj fazu odmietania kocika,nosila som ho v manduce a spinkal vzdy pekne na vzduchu 😉
My sme isli hned na druhy den po porode - domov, a potom dalsi den ku pediatricke, co bola prechadzka, a potom az o tyzden, lebo bolo sialene majove pocasie. Ale k ziadnym ludom na navstevu aelbo tak. Proste na vzduch. No a k ludom sme sa zacali priblizovat tak cca 2 tyzdne po porode.
@rebeca196 Na kolkokolvek. Moja mladsia od narodenia spavala cez den vonku (je augustova) a chodili sme von na niekolkohodinove prechadzky so starsou. Ved je teplo.