Kedy išli vaše deti prvýkrát na prázdniny?

18. máj 2024

Maminy kedy ste dali ratolesti prvýkrát na prázdniny alebo na noc k starým rodičom? Máme 1.5ročnú dcéru, čakáme druhé dieťa a svokra mi doslova oznámila že si malú chcú a budú brat na víkendy. Bývajú 200km od nás. Ja s tým vôbec nesúhlasím, podľa mňa je na to ešte maličká a často má mama obdobia keď nechce vôbec nikoho. V takom prípade ignoruje aj môjho muža, starých rodičov, krstných rodičov, kamarátov, známych.. Muzovi som povedala aby im to vyhovoril a že s tým za žiadnych okolnosti nesúhlasím. Ale zaujíma ma kedy išli vaše deti na noc/na víkend mimo domu.

kleopatra114
18. máj 2024

4r, 8 r - ešte neboli. Deti nechcu ísť , nesilim to

sejbipi
18. máj 2024

Prvýkrát šiel keď mal 2 roky, ale chcel to aj sám. Na druhej strane máme starých rodičov 30km a 70km. 200 je už moc na tak malinké dieťa. Nedala by som ju

kristinka92
18. máj 2024

svokre by som rovnako oznámila že môže zabudnúť. nie si pískací psík že ti oznamia a ty budeš skakat po ich. ty si mama, vieš najlepšie ako by to dcéra zobrala. ak nemáš pocit že by to zvládla, nedala by som. nehovoriac že 200km je ďaleko, nie hneď za rohom keby náhodou plače, vykašlali by sa nato a nechali ju revat… 1,5rocna mi príde ešte malicka. moja ma 2,5 a nechce ist k babke na dlhšie ako 1-2hodiny a nemala by som to srdce ju tam nechávať nasilu s plačom.

ksebejka
18. máj 2024

Myslím že 2 roky mohla mať - ale išla k našim, čo bývajú 30 minút cesty autom od nás a boli sme dohodnutí, že ak by niečo, volajú a my sadáme do auta... Ale páčilo sa jej. Rok a pol je málo na 200 km...

tamvtme
18. máj 2024

Dcera bude mat 5rokov a este nebola....nechce, tak ju nutit nebudem....svokrovci su tiez 250km daleko, tak to nie je take ze vsak po nu vecer skocim, keby si to rozmyslela

aliaray1
18. máj 2024

1.5 rocne babatko si svojra vezme, lebo ONA povedala, direktivne nasilu bez diskusie. V ziadnom pripade. Oznamovat moze, co chce. Moja odpoved by bola milym tonom: dakujem, ale nie a musim utekat, polievka mi vrie na sporaku. Pekny den. A tutuko by sa jej uz len ozival.

mclissa
18. máj 2024

Moj mal rok a uz spal u krstnych. Teraz ma tri a tesi sa k nasim na Slovensko. Ten nema problem prespat. U krsnych je rad a ked tak spi neni ho mozne odtial dostat domov.

rakahaka
18. máj 2024

Starsia mala 5 a mlasi 3, isli ale spolu o ulicu vyssie k svokre. Skor si to neviem predstavit

annamivo
18. máj 2024

Syn v 5 rokoch ( 10 min od nás) , dcéra začala keď mala skoro 4r. Vždy boli Max 10 minút cesty od nás. Minulý rok syn 7r sa zobudil, chvíľu potom čo zaspal, že chce ísť domov. Dcéra zas inokedy chcela odist ešte pred večerom.... Za mňa je to malé dieťa na takéto prespavanie a hlavne ďaleko od vás, od jeho domova, kde to pozná a cíti sa v bezpečí. Naši nemajú problém prespať kdekoľvek, pokiaľ je tam rodič. Bez nás, aj keď vedia, že babka, teta, krstná sú super a všetko je ok, tak to proste je iné, cez deň to berú inak, ale akonáhle treba ísť spať je smutno, plač, chýba im ich posteľ.... Samozrejme závisí aj od dieťaťa, či už spalo mimo domu samé. Na prvý krát by som ho určite nedala takto ďaleko.

jaass
18. máj 2024

Svokra ti oznámila, že bude chodiť TVOJE DIEŤA na prázdniny? Riadne sibnuta žena to musí byť. A 1,5 ročne dieťa by som nedala v žiadnom prípade. Je ešte malé, hľadalo by ťa.

methexis
18. máj 2024

5,5 a 3 roky( 5 mesačnú ani nespomínam 😅)a ešte nespali ani u svokry čo býva s nami na dolnom poschodí. Keď nechcú, nebudem ich nútiť.
A svokrovcov by som sa opýtala, kde po ceste rozum nechali. Zvlášť v situácii, keď do rodiny pribudne menšie dieťa, by som to staršie nedávala preč, aby nemalo pocit, že je nahradené novým dieťaťom.

mirkam3
18. máj 2024

No oznamovať by mohla… Ja by som jej zas oznámila, že mala bude u nich v prípade záujmu prazdninovat, keď bude väčšia, a keď vy s mužom usudite, že to už zvládne. Čo vsak nehrozí v najbližších rokoch. Koniec oznamu 😉. Bože, ja ináč odkedy citam MK som omnoho vďačnejšia za mojich pricetnych a láskavých svokrovcov 🙏.

jazula
18. máj 2024

Moja má čerstvo 3 roky a bezo mňa bola len na pár nocí, keď som bola v nemocnici, to boli s ockom spolu. Toto leto by som ju možno skúsila nechať jednu noc u mojich rodičov. Vzájomne sa zbožňujú, stále sa k nim pýta a cez deň bez problémov ostane s nimi sama aj pol dňa. Ale na noc stále pýta maminku, takže siliť to nebudem.
Partnerova mama už nežije, ale to bola jedna rozumná žena, vedela, že zdravotne bolo dobre, že sa postarala sama o seba.

dominikamacakova
18. máj 2024

Keď mala dva roky tak bola na noc u mamy. Ale nie, že každý víkend. Bola dokopy 4x preč na noc a to má 4roky. Trojročná bola minule prvý krát, lebo ona je iná povaha a ju som si skôr nevedela predstaviť.

januska12323
18. máj 2024

Ona oznámila? Ty jej oznám, že k nej dieťa pôjde keď to bude vyhovovať vám, koniec oznamu.

reanda
18. máj 2024

1,5 rocnu by som nedala na vikend 200km daleko, aj keby chcela

deedol
18. máj 2024

ked sam povedal, cca 3-4 roky, nasi byvaju 200 METROV od nas. dovtedy nechcel ist na noc a ja by som ho tiez nedala, ved ako 1,5r vedel ledva nieco povedat...

gondyo
18. máj 2024

Keď mal asi 7 alebo 8 rokov bol na víkend u mojej mamy..cca 20km vzdialenosť

sissy27
18. máj 2024

Na vikend isla s mojimi rodicmi ked mala menej ako rok. Ale normalne sme sa dohodli, nie ze by mi niekto oznamoval, kedy mu dam dieta, taku este nehrali.

barka1
19. máj 2024

Keď som mala rok, moja mama sa vrátila do práce a ja som bola u babky 30km daleko. Rodičia v piatok prisli za mnou alebo si ma na víkend odvezli domov. Takto sme fungovali 2 roky. Divná doba.

Kazdopadne dieta to zvládne, ale pristup svokry je otrasny a ak s tým nie si ty v pohode, tak sa nauč byť asertivna.

mer12
19. máj 2024

Starší bol par x na noc, keď mal asi 2.5 roka, potom sa zaťal a už nechcel ísť. Teraz ma 3.5 a nechce chodiť vôbec. Nesilila by som to a už vôbec by som nikomu kto sa takto sprava a rozkazuje nedala dieťa na víkend.

sense
19. máj 2024

Moja ma 11 a ešte nebola lebo nechce,.... A ja ju nenútim... Ale teda máme babky ktoré to rešpektujú resp si zvykli... Ze bud s mamou u nich alebo u nás doma a mama byt doma nemusi

lucik194
19. máj 2024

od 2r pravidelne u jednych aj u druhych starych rodicov

katica06
19. máj 2024

Moje deti boli v takom ale aj mladšom veku u babky, ale výhradne a u mojej mamy, svokru nič také nenapadlo , nejavila záujem o deti. Moje deti majú s babkou perfektný vzťah a sami sa k nej pýtali.

cyberk
19. máj 2024

To ako ked mi svokra povedala, ze by buduci rok (3,5r) zobrala dcerku do chorvatska 😂 len cez moju mrtvolu… 1,5r nehrozi a este 200km… 🙈

lenka_da
19. máj 2024

Moje deti chodili ako maličké k mojej sestre (býva blízko), ale len preto, že sami chceli a vypýtali si to. Nikde inde prespávať nechodili, ani by som ich nepustila. Od prvej triedy ZŠ chodili každý rok na týždeň do školy v prírode.

pukina
19. máj 2024

ja do tejto diskusie asi nezapadnem, ale moj bol na prespavacku u babky ked mal nieco vyse roka. ma s babkou aj s dedom uzasny vztah, miluje ich a my chceme mat tiez nejaky spolocensky zivot a udrziavat si s muzom manzelstvo a vztah. nikdy ma nehladal, dokonca na dalsi den nechcel ist ani domov. ale nikdy si moja mama nezavelila, ze teraz ho ona chce, vzdy si vykomunikujeme, ci a kedy tam bude spat.

akbara77
19. máj 2024

Ma 6 a ešte bez nas nebola a ani by dom ju nedala, lebo nechce.

kacenka255
19. máj 2024

A ja tu nezapadnem asi tiez 😂 moji chlapci chodili na par hod uz od babatka, na cely den ked boli na um a kedze boli obaja silno refluxovy tak od cca 2 mesiacov boli na um. Starsi spal 1x u starej mami ako 3rocny kedze u mojich rodicov v tom case este byvali surodenci a nemohli si vziat. Od toho casu chodil kazdy vikend aspon na 1 noc. A mladsi 1x spal u babky ako cca 1,5 rocny. Dnes chodia casto aj ked starsi ma uz 11 a ten uz vela x nechce - uz je velky a ma svoje zaujmy doma. Mladsi za dedom place aj cez tyzden v style ze tam chce ist a kedy tam pojde. Ale zato ci su u starkej ci u nasich vzdy im pripravia pekny vikend beru uch na tury plavat vylety …

rk123
19. máj 2024

1,5roka isla na jednu noc k mojej mame.
potom ked mala skoro 2 roky isla k nej na 3 noci.
a ked mala 2,5 roka tak na 9 noci 😀
ale chcela ist, moja mamina si ju berie pravidelne na 1 noc takmer kazdy tyzden, krpata sa tesi,
keby nechcela nedavam ju samozrejme