Maminy kedy dávate detičky skoro 2 ročné večer spávať?
Kedy vás vstávajú poobede ?
Môj spi poobede cca do 15:00 ideme okolo 12.30 spinkať večer ho ukladám medzi 20:00-20:30 neviem ci to nie je skoro keď mi potom v postieľke zaspí len okolo 21:30 možno ho dávam príliš skoro spať??
Ako ste na tom vy?
Vstava okolo 6tej. Poobede spi uz malokedy, ak ale nahodou spi tak pospi max hodinku a najneskor o tretej musi byt hore inak by v noci zle spal. Idealne ked okolo 11tej zaspi a na poludnie sa zobudi. Vecer o 7mej ukladam obe deti a do pol osmej spia. Ak maly cez neskoro den spi tak niekedy horsie zaspava, a zaspi az o 8mej, a v noci sa potom budi..
@bebememe Mali sme to v tom veku podobne. Obedny spanok mal od 12:00 do 14:00.
Do postele isiel o 20:00 ale trvalo mu 1.5 - 2 hodiny kym zaspal.
Skusali sme ukladat neskor ale potom aj zaspal neskor a tak sme to nemenili.
Mám 2,5r krpca, ráno vstáva okolo 8:00-8:30, v jaslickach ide spať okolo 12 a spí tak do 2 a večer 20:50 dám do postele a 21:00 spí 🙂
@bebememe tak ako pise pani vysse @mataoa tiez spm budila rano malu max do 8 mohla spat.potom obed okolo 12 sa mi zda a tiez som ju budila ze do pol2 musela byt hore...ak zaspala skor vyhoda pre nu ak neskôr smola...ale okolo 8 pol9 bola posteli ak si pamätám inac keby som ju nebudila cely režim rozhadzany
Moj syn ma 2,5 roka, vstava o 7.h, na obed dam spat o 13.h a uz sa dostavame do situacii,ze zaspava hodinu. Potom spi cca hodinu - do 15.h, vecer ukladame o 20.30 a niekedy uspavam hodinu.
Ked bol vo veku tvojho syna, zaspaval rychlejsie - do pol hodiny spal, a to som ho na obed nikdy nebudila a spal aj 2 hodiny.
Asi je menej unaveny. Nenarusilo nieco jeho rezim? Nebol chory a vy ste boli zatvoreni doma? Je dost vybehany?
Celkom závisť ako tak čítam 😅. Moj vstáva okolo 8:00...poobedny spánok najskôr o 14:00 do 15:30 a večer okolo 23:00 a takto to ma už pol roka a ani za nič sa to nedarí poposuvat na skoršie hodiny
@luckasvec musis ho zobudit skor, rano spi dlho
@zorkahorka do 8 je dlho??? 😳 Pre mňa je dlho do 11 🤣
@luckasvec starsi syn tiez vstaval 8-8.30 a na obed mi prestal potom v 2 rokoch spat. Ak zaspal,tak okolo pol 3-3, co uz bolo fakt neskoro. A vecer okolo pol 10.
@zorkahorka o tej pol 10 by bolo super ešte pre mňa, ale tak o rok do školky už, tak budeme musieť pomaly začať posúvat 🙉
Moja 2-ročná vstáva ráno o 6, obedný spánok 12-14:30/15:00, a večer ide spinkať o 19, zaspí väčšinou okamžite aj večer aj na obed..
Nas este nema 2 roky, drzi sa toho, ze v noci spi okolo 10 hodin, cez den 1hodinu a 40 minut plus 20 minut este podriemkava. Ak spi cez den viac, tak je v noci problem. Vstava okolo 7:30, cez den ide spat okolo 12:30 a vecer spat okolo 21:30. Ak vstane neskor/skor tak sa mu cely spanok tomu umerne posuva. Celkovy cas spania za den si vsak drzi.
@luckasvec No ak mu chces posunut ten spanok, tak ho musis zobudit skor.
Mna by piclo ak by bolo dieta hore do 23:00.
Aj ja lunib rano spat a pred dietatom som bezne spavala do 10:00 ale radsej si rano privstanem a potom mam vecer pokoj.
Syn vstáva ráno okolo 7- pol 8, doobedny spánok o 10:15 spi do 12 maximálne a potom večer o 7 uložím do 20 minút tuhý 😁
@andreatytler mne to akože nevadí, aj tak som bežne do 3 ráno hore 😅... Len nechápem aj baby tu píšu ze deti im vstávajú o 7-8 a idú spat oveľa skôr večer 😳
@luckasvec Asi su spaci.
Nas nikdy velky spac nebol. Vstaval o 6:00 a zaspaval o 20:00. To ranne vstavanie bol pre mna masaker ale stale som zatala zuby a potom si vychutnala vecerne ticho.
Teraz vstava o 7:00 a zaspi o 21:30
Dcéra 2r 4m- vstáva prirodzene medzi 6-7:00, obedný spánok 2,5hod cca 12:00-14:30 (+/- pol hodka), nikdy nebudim, nechám ju vyspať sa, večerné rituály od 19tej (hygiena, čítanie rozprávky) a o 20tej už väčšinou spí. Keď ju ukladá muž, aj skôr, má rád večer ticho a pokoj 🙂
@bebememe Moja mala 2r 4mesiace, je spachtoška rada si pospí, no nevidím dôvod ju budiť len kvôli tomu aby bola hore o 6 7 😅 poobede niekedy nespí vôbec, a keď je unavená moc, spí max pol hodinku do tej 15 tej, a niekedy mi zaspí aj o 17, a o 21 normálne zaspí v postieľke vedľa mňa, to potiahne niekedy do 7 niekedy do 8 a vie aj do 10😅 je to dieťa, nie robot.
nas bude mat v juli 2 roky a 20:00 uz spi, zaspi do 5 minut (vstava cca. 7:30-8:00, 12:30-14:00 obedny spanok, 19:50 je v posteli, mlieko a 20:00 spi)
kedy rano vstava? deti v tomto veku by v sucte mali spat cca. 13 hodin, niekedy sa stava, ze ak spia dlho na obed maju problem vecer zaspat aj nas to tak ma a obzlavst ked sa nevybije, my musime vela byt vonku a behat a odrazadlovat sa a vtedy uz ledva vanu vydrzi