Ahojte...kedy je najlepsie dat prepichnut detom uska???alebo je lepsie ich dat prestrelit????a ked sa prestrelia v 6 mesiacoch moc si deti chytaju uska??
v osmych rokoch napr., ak bude vobec chciet... podla mna si to ma rozhodnut dieta same
Ja som dávala v 4 mesiacoch, ale som si ešte dlho buchala hlavu o stenu. Odrevali sme si to obe. Už by som nedávala takej malej. Dala by som až keď by bola väčšia a sama by si vypýtala.
ja som dala dcerke prepichnut asi tyzden po narodeni, este v nemocnici. Detska lekarka odtial mi vtedy hovorila, ze najlepsie je takmto malickym - vtedy si tak uska nechytaju. Tiez mi to bolo luto, ked som ju pocula plakat. Ale bolo to rychlo a ona si to nepamata 🙂
prepichovanie je vraj najlepsie cim skor, my sme to nestihli, tak sme dali nastrelit, kym sme sa rozhodli kde, tak mala mala 14 mesiacov, plakala len pri nastrelovani, tak ako zvykne aj pri ocovani a hned prestala, uska mala v poriadku, nemali sme ziadne komplikacie, ziadne zapaly, davali sme jej to v zime, ani s ciapkami sme nemali ziadne problemy
ja som dcérke dala prepichnúť v deň keď sme odchádzali z pôrodnice ani sa pri tom nezobudila a pekne sa jej to hojilo a hlavne už máme pokoj lebo keď by bola staršia vnímala by to celé asi dosť zle.
ja som dala ked Mala mala ale mesiac a nic si nechytala lebo sak bola malinka prepichnut sme dali a super 😉 nic nevnimala a ma biele zlato pekne sa hojilo
Ja som davala dcere prestrelit uska ked mala cca. 2 - 3 mesiace. Bolo to rychle a v pohode. Hojenie prebiehalo tiez vyborne bez zapalu a doteraz (2 roky) nemame ziadne problemy.
@mmataaa ja som dala v porodnici a som max spokojna a ak aj druhe bude dievcatko tak tak spravim zas
ja som dala dcéram nastreliť náušnice,ked už samé chceli,mali 10 a 12 r. a nemám pocit,že sme niečo zmeškali 😉
Ja som dala hned v porodnici.vobec neplakala.sestricka mi ju zobrala ked spala a vobec neplakala.ma uz 5 mesiacov a uska si nechyta.viac by ma bolelo kebyze jej dam robit nausnice ako polrocnej.to uz viacej vsetko vnimaju.
Ja ľutujem, že som svojej dcére nedala prepichnúť už v pôrodnici. Vtedy je tá koža tenká a ľahšie to znášajú. Dala som jej až ako 5 mesačnej a ľutujem dodnes. Čo tá si vytrpela a ja s ňou. Hotová sodoma-komora. Po zákroku spala celý deň a v spánku ochkala. Jedna mamička dala svojej dcérke ako 2 ročnej nastreliť a boli veľmi spokojný, malú to vôbec tak nebolelo.
Karolinka mala v novembri 2 roky a este uska prepichnute nema. Ked bude chciet nausnicky, potom prepichneme 🙂.
Dat prepichnut uska? Ked bude mat zapal stredneho ucha pri ktorom tu potrebu lekar indikuje. 😢
Co sa tyka nausnic tak nastrelit a az ked mlada slecna bude chciet robit paradu tymto sposobom. Babetka a male dievcatka su krasne aj bez nich. A mnohe zeny nemaju prepichnute vobec, lebo necitia potrebu.
A to ze malinke babetka necitia, nepamataju si a nechytaju si uska su 3 omyly v dovodoch preco to robit skoro. Oni to citia, len este nevedia prejavit bolest a nedokazu si to ani chytat, cize trauma zostane, zasunuta, nakolko nie ze by si to nepamatali, len vedome si to nepamataju. V podvedomi to je a moze pri neocakavanej prilezitosti vyplavat na povrch bez toho aby sme vobec tusili ze su to nasledky tohoto, to by sa zistili len pri hypnoze, regeresnej terapii a pod. Takych prihod ma mnoho malych deti, ale naco im pridavat z vlastnej vole dalsie? Ked to bude vedome rozhodnutie, bude si to pamatat, ale zaroven sa s tym priamociaro vyrovna a hotovo.
Mne osobne doktorka poradila po 3 mesiacoch.
nam doktorka odporucila nastrelit po 6mesiacoch....
ja nemam doteraz ani moje dieta nema, kazdy kto si to vsimne sa cuduje ale podla mna si to ma clovek rozhodnut sam, urcite nie ked budes dotlacena preto lebo sa to patri...a pod. ak si presvedcena ze chces dat dietatu tak je daj nastrelit vraj to boli menej ako drasticke prepichovanie...ale az ked budes presvedcena ze je to to najlepsie az vtedy
@mmataaa ja keď mali 2 roky. Zobrala som ich do zlatníctva. Popozerali sme náušničky. Páčili sa im. Teta im dala zrkadielko. Tešili sa. A pif-paf bolo to tam. Vačšinou ostali iba prekvapené. Každému po ceste ukazovali. Babky obdivovali. Neťahali vôbec. Moja švagriná nastrelovala svojim 3 tiež tak a super. Žiaden zápal nič. ak by bolo na mojom manželovi tak naše deti nemajú náušnice vôbec. On to berie ako nejakú stredovekú praktiku a poveru starých báb že dievčatko má mať náušnice. Napichovanie by už vôbec nedovolil. Keď zistil že deťom uši napichnú a potom do tej rany ešte strchajú náušnicu, ktorá je od liehu.
@mmataaa inak mňa sa tiež pýtali že kde má náušničky a podobné blbosti. Som im povedala že doma v šuflíku a hotovo. Môžeš sa vykašľať na iných ľudí. Je to tvoje dieťa a hotovo. Keď to tak cítiš tak sa nedaj do ničoho znásilňovať. Ja bývam na východnom Slovensku a tu je to také ešte zaspaté po tejto stránke. Lekárky radi kešujú peniaze a nechcú investovať do pištole nastrelovacej tak tlačia ženám do hlavy kareláby o tom že malé dieťa je iba kus mäsa čo nič necíti. Presne tak ako písala @horana . Manželovi vysvetli celú procedúru a možno mu to zapne 🙂
@mmataaa ja som prvej dcerke dala prepichnut hned ked sme odchadzali s pôrodnice.druhej dcerke som tiez chcela dat,ale akurat ta pani doktorka mala dovolenku, tak som jej dala prestrelit v 2mes.tej prvej dcerke som preventivne po kupani pretierala uska alpou.druhej vôbec a uska mame v poriadku.
@mmataaa pozri si diskusie "prepichnut alebo prestrelit" atd.....je tu toho veeeeeeeela popisane 😉