Prosim vas, napiste mi kedy vstavaju a zaspavaju vase deti v 3-4rokoch. U nas sa vstava cca 6.45, cez obed hodina spanok. Ked je tento obedny spanok, tak vecer zaspi az okolo 22hod, z coho ma ide porazit. Ale obedny spanok predsa este take dieta potrebuje... Ako to mate vy?
Nas 4r chodí spat o 20.00, cez víkend niekedy o hodku neskôr, ale to výnimočne. Ráno vstáva do škôlky o 7.00 ak nejde do škôlky potiahne tak do 8.00 max. Cez obed hodina spánok, niekdy viac, ak spi, nebudim ho.
@veve_ad mám 4,5 ročného. Vstava približne 6:30, poobedná spánok nemá už asi rok, sám povedal že už nechce. A spat chodí okolo 20:30-21:00
Naša je čerstvo 5-ročná, ale fungujeme takto už dlhšie - vstava okolo 7h, o 8 h do škôlky, spánok medzi 12h - 13h a v noci chodí o 21h.
Pozri, ja si kľudne aj teraz po 30 poobede zdriemnem a potom idem večer spinkať 😅 dcere som ho v 3 rokoch zrusila lebo strasila aj do pol noci a to zas odtiaľ potiaľ. Odvtedy chodila spat o osmej
Moja nemá obedný spánok od 2 rokov. Ak v škôlke zaspí, je to večer fakt psycho. Keď v škôlke nespí, vstáva o 6:30 a chodí spať medzi 20-21. Keď spí, zaspáva večer okolo 22-23.
Dcéra 3 roky
Ráno ju budím o siedmej
V škôlke neviem ako spia
A večer medzi 20-21 už musí ležať
Cez víkend ju dávam spat tiež tak isto ale ráno spíme aj do 8:30
Doma ako kedy niekedy spi na obed niekedy vôbec podľa toho či sme preč alebo doma
Dcera cez obed nespava. Rano vstava 6:30 ked ide do skolky,ked nejde spi do 8. Vecer zapava o 20 hod.
Ma 3 roky 5 mesiacov
@veve_ad No sú deti, ktoré obedný spánok v tom veku už nepotrebujú, moj prostredný nespával na obed od 1 roka, lebo ak náhodou cez obed zaspal, tak večer to bola katastrofa, strašil do polnoci a ráno vstával o 4:30!!! čerstvý ako kvetinka, ja samozrejme mrtva od únavy. Ked nespal cez obed, tak večer pekne zaspal o 19:00 a ja som mala aspoň chvílu kludu. Najmladší v tom veku ešte spánok poobede 2-3 hodiny a večer išiel o 20:00 hod spať, čiže je to dosť individuálne.
Moj mal v septembri 4r. Vstava do skolky okolo 6.15 (ak sa sam nezobudi skor). Ak v skolke spi, ukladame ho 20.15 a do 21 zaspi (je tam zahrnute aj citanie rozpravky a rozhovor). Ak v skolke nespal, ukladame ho 19.45 a 20.15 urcite spi (bola rozpravka+rozhovor)
Moja trojročná zaspáva cez týždeň o 22:00,vstáva o 7:00 a v škôlke spia dve hodiny. Cez víkend cez deň nespava a večer zaspí 20:00-20:30
@veve_ad môj syn v tom veku zaspával okolo 20.00 - 20,30, poobede spánok okolo 1,5 hodiny, ale vstával o 5,00 - 5,30. Teda v podstate to isté, inak bude sa o týždeň posúvať čas.
Pozeram ze to len moje deti 3 a 5 rokov chodia spat pred 19:00? 😀 a skolaci 10 a 8 rokov si v posteli do osmej 🙂
Naša bude mať tri roky, ráno vstáva okolo siedmej, o dvanástej ide spať a večer zaspáva okolo deviatej. V poslednej dobe ale často vynecháva obedný spánok, leží v posteli aj hodinu ale nezaspí. Vtedy večer o ôsmej už spinká. V okolí máme veľa detí v rovnakom veku a čo viem, naša je jediná čo na obed ešte spí.
Moja 5rocna ked ide do skolky vstava 6.30,spat ide okolo 20tej,v skolke vraj naobed spi.Ked je doma vstavame o 8-9 a spat ide tiez okolo 20tej
Moja, od 2 rokov vôbec nespi popoludní. Vstane o pol 7-7 a zaspí okolo 2.00-21.00
Inak závidím všetkým ženám, keď povedia, že im dieťa popoludní spi.... Ú nás do 2 rokov a finito
Moj tiez vymysla,estelen bude mat tri,ze ces obed nechce. Zaspal by,keby niekto pri nom lezal a kebyze ideme kazde doobedie vonku a vybeha sa...ale neda sa to. Chodievame raz denne a nie vzdy to vyjde doobedu.. :/ Takze ukladam stale ale stava sa teraz,ze 2 dni nespi a 3 spi na obed..a potom par dni pphoda a zas.. no hodinu a pol s nim bojujem a odvazam do postele..nech aspon lezi..
Moj 4 r, vstava 6,15-6,30, doma občas zaspi cez obed na hodinu a potom ide vecer o21, ak nespi/v skolke nikdy nezaspi/,tak ide vecer o 19,30-20.
od 3r mi poobede nespi, ma 3r10m, vstava o 7:00, skolka, domov, vela vonku, a vecer zaspi ako kedy, uz zaspal aj 18:30, vacsinou zaspi po 19:00 - najneskor 20:00
Moj 4rocny vstava medzi 6-7hod. Na obed spi hodku 13-14hod a vecer o 19:30je v posteli precitam mu rozpravku a o 20tej najsneskor 20:15spi
Vstava okolo 7.00 cez den nespi a vecer ide o 19.00....ak nahodou cez den zaspi v aute tak vecer ide o 21.30
Môj 3r.4m. ráno vstáva 6-6:30 cez deň nespí už asi rok a vecer zaspáva o 20.
@thoughtfulweirdo presnentakto to mame aj my
@veve_ad pripnem sa. Trápim sa s tým istým. Akurát moja vstáva už o 5:30. Fakt nemám voľno...