Kedy chodí spať vaše 1,5 ročné dieťa a ako ho uspávate?

kiki75
1. mar 2015

Dcera ma 1,5 a strasne dlgo nam trva uspavanie a zaspava okolo 21,30-22,00 , mne sa to zda strasne neskoro

miriem
1. mar 2015

Nam obe deti, rocne aj 3 rocne, chodia spat okolo pol 8- 8.

moni244
1. mar 2015

moja v tom veku chodila tiež tak neskoro spávať, začala som ju ráno budiť skôr, ináč vyspávala do deviatej, desiatej, potom išla neskoro na obed spať a neskoro večer, musela som ležať pri nej a hladkať, kým nezaspala, potom som ju začala budiť o ôsmej, spať chodila o dvanástej, nechala som ju spať 2 hodiny a večer chodila o deviatej, postupne si to sama posunula na siedmu ráno, kedy vstáva, na obed zaspáva o 12-tej a večer o pol deviatej ide do postele, manžel ju naučil zaspávať samu, čiže uložíme, dáme pusu, zapneme nočné svetlo a odídeme a ona do pol hodiny spí

liz_lemon
1. mar 2015

moj syn chodil v tom veku o 19, teraz ma 2,5, a chodi medzi 19-20, nijako sme ho nikdy neuspavali, dam ho do postielky, a hotovo

culia1
1. mar 2015

Podla toho kedy ma (posledny) spanok. Ja starsiemu (bude mat 3 roky v maji) nedovolim dlhšie spať ako do 15.00 hod. a mladšiemu (bude mat rok v aprili) nedovolim dlhšie ako do 16.00. Obaja su potom v posteli najneskor o 20.00 a starsi niekedy dlhsie zaspava, ale musi lezat v posteli (sam) a kedy zaspi, vtedy zaspi...

sense
1. mar 2015

my chodime vzdy o siedmej plus minus desat minut...do polosmej uz pokojne odfukuje...rano je ale o siestej hore...niekedy uz o polsiestej inokedy o siedmej

henikav
1. mar 2015

Vela zalezi od toho aky narocny ma dietatko den a ci cez den vela spinka. Ak ste mali kludny den, a vela spi poobede tak sa necuduj ze vecer tazko zaspava, zase ak ste boli vela vonku ci cez den nespinkalo, tak ti rychlejsie zaspi vecer. To si mozes regulovat ty sama, viac malu vyvetrat vonku, ci v herni, alebo menej spinkat cez den 😉

ludka140281
1. mar 2015

moje maju 5 a 8 rokov a zaspavaju vždy po 20tej...od malička to bolo tak...20:10 už spia 🙂..ráno ale vstávaju po 6tej aj počas víkendu

charlie1980
1. mar 2015

Moj syn ma 1,5r. Tiez zaspava okolo 21.00-22.00 a vstava o 09.00. Okrem toho ma este dva spanky, okolo 11.00 a 15.00 hodinku. Uspavala som ho v kociku, pretoze v posteli to bolo nemozne, len sa staval a spat nechcel. Bolo obdobie, ze uz o 22.30 som ho vysavacom musela uspat. Teraz sme sa prestahovali no a neviem akym zazrakom sam odcupita do izby a sam zaspava aj cez den, aj vecer. Ale vecer stale okolo tej 21.00-22.00. Kym som s nim doma, tak mi to nevadi. Naco ho budem nutit spat, ked nechce...

safranca15
1. mar 2015

Kym sme sa neprestahovali chodila tak okolo 8-pol9 spavat ked sme sa prestahovali chodila o pol10- pol11niekedy to trvalo asi mesiac a po mesiaci az doteraz chodi medzi 7-pol9 zalezi kedy vstane poobede a ci sme neboli u niekoho na navsteve

imanuel
1. mar 2015

Ahoj, moje deti som nikdy nejak špeciálne zdĺhavo neuspávala. Dokiaľ boli tak do 3rokov a spali ešte v postieľke, tak som vzala na ruky, sadla s ním na posteľ, zaspievala krátku uspávanku Spí dieťaťko spíže 😉 , pusinka, povedali sme si, že sa ľúbime a uložila do postieľky. Každodenný obedný aj večerný rituál, nič menej ani viac. 🙂 🙂 🙂
Ráno vstávame o 6 hodine, keďže o 14,30 vychádzame z domu zbierať do školy a škôlky staršie deti, tak obedujeme už o 10,30 a spinkáme obedňajší spánok už od 11,00 do 14,00. Ja mám spachtošov, ale snažím sa ich aj pokiaľ je možné riadne unaviť. . 😀 Potom pooobede sa unavíme pohybom, sme vonku do cca 17hod, o 18,30 večera a o 19,00 - 19,15 sú deti v postieľkach. 🙂
Niekedy aj staršie (5 a 8rokov) zaspia hneď, niekedy po polhodinke. Ale ráno vstávajú čerstvé, odpočinuté. 😉 😉 😉
Ešte k uspávaniu, boli samozrejme rôzne pokusy o manipuláciu a uputávanie pozornosti aj z postele, postieľky, bola som však od malička nekompromisná a dnes vidím, že to bolo dobré. Pre obe zúčastnené strany. 😉
Veď aj ja som si chcela večer po celodennej fuške oddýchnuť. 🙂 😉

katarina1984
1. mar 2015

no tak nasa je nezmar...nasu neunavia ani 10 dospelaci 😀 ,my sme na pokraji sil,ona chyta druhy dych...zaspava alebo teda chodi spat kolo 22:00 ,ale stane sa ,ze zaspi az o 23:00...proste nie je unavena...na to aka je velmi ziva,hyperaktivna ( nie je to diagnoza,len mnou laicky povedane).Ma energie na rozdavanie

vierkac
1. mar 2015

Ma presne rok a pol a v posteli je medzi pol 8 - 8. Od 19 zacina vecerny ritual: hracky dame spinkat (upratanie izbicky), kupanie, drobne hry s plysakom pocas obliekania, uspavanka a haja do postele. Ked spal dlhsie poobede, este si sam aj 15min sam spieva uspavanku, ale je sam a potme

leito115577
1. mar 2015

aj ja mam dcerku ma 1,5 roka a druha 4 a pekne krasne chodia spinkať už o 19 plus minus par minut podla okolnosti, o 22 je dost neskoro aj pre 4 rocne dieta, musia mat urcity rezim 🙂

xevulax
1. mar 2015

Moje vsetky tti chodia medzi 20-20:30 (ako stihneme pokupat a napapat sa), dvojky maju o oar dni 15 mesiacov starsia 2,5 roka. Dam do postele a odidem🙂

maciatkolulu
1. mar 2015

Moj ma presne 18mesiacov a tiez chodí spavat okolo desiatej. Vonku sme doobeda aj dve hodiny a poobede tiez. Takze pohybu ma dost. Poobede zaspava okolo jednej a spi dve niekedy az tri hodiny, mne to nevadi, ja som taka stastna, ze mozem vklude oddychovat, ze vrazdim kazdeho kto ohrozi spanok maleho. U nas sa vtedy chodi po spickach ;-D a ja som aj rada, ze maly chodi tak neskor spinkat, lebo ked aj niekde sme, nemusime sa odusu ponahlat, lebo by dajme tomu v aute zaspal a najma teraz ked uz ide jar a leto. My proste travime vecer spolu vsetci. A ja uz potom ostaneme s malym spat alebo si ja citam. Rano sa budi okolo pol osmej. Poobede spi iba v kociku a aj to mi vyhovuje, presne pre tu pricinu ako som pisala vyssie, keby sme niekde isli nemame problem. Aj so starsimi sme to takto mali a bolo dobre, ale kazdy robi ako mu vyhovuje

magdalenkami
1. mar 2015

vecer 20,30-21hod , vstava o 7 hod , denny spanok 12-14hod,niekedy aj do 15hod

kattrin5
1. mar 2015

Dam do postielky a poviem dobru noc, ziadne us pavane, mala sa uspava is babtka sama! Je tak naucena

milacica22
1. mar 2015

Ahoj, syn má 1,5 roka. Večer dám syna do postieľky s obľúbenou hračkou a fľaškou teplého mlieka, poviem mu dobru noc a odídem z izby, spáva sám už v detskej izbe a spí celú noc až do 7mej rána. Chodí spávať o 20.00 pravidelne 🙂 On sa na tej fľaške s mliečkom ukľudní a zaspí. Pár mesiacov dozadu zaspával s pustenou uspávankou na mobile, ale už ho to prešlo. A ešte kedysi mi zaspával po tme ale teraz musí byť zasvietené. Keď zaspí tak mu idem zhasnúť. Prajem veľa šťastia 🙂

nini1010
1. mar 2015

Chodi spat od narodenia o 8.Neuspavam ju.prezlecieme sa,vypije kasu,umyje zubky,vezmeme maca a ideme spat.zaspi potichucky do 2-5 minut.obcas sa pritrafi nejake protestne 10 minutove mrnkanie,ale spanok ju zmoze 🙂

michaelkanr
1. mar 2015

Ja si idem vzdy lahnut s malym, zaspava na prsniku a spi s nami v posteli. Teraz ked je vacsi, tak mu vacsinou poviem 2-3 rozpravky a potom zaspi. Prrsny cas nema, pretoze ja ho nenutim lezat a spat, ked nie je unaveny. Takze niekedy ide spat o 20:00 a niekedy o 23:00. Zavisi od toho, ci spal cez den. Ja neznasam striktny rezim bez prisposobenia sa dietatu...

kotatko1232
1. mar 2015

Moja chodi okolo 19:30 vypije mliecko polozim ju do postielky poprajem jej krasnu noc zavrem dvere a uz spinuska 🙂
Rano sa budime o 9:00-9:30

nika1082
1. mar 2015

Môj malý chodí pravidelne okolo ôsmej do postieľky, poprajem mu dobrú noc, nechám svietiť nočnú lampu pokým nezaspí a odídem. Za pár minút už spokojne spinká 🙂 .

alexandra2710
1. mar 2015

Ja tiez nijak extra nauspavam..vypijeme cca o 19.tej mliecko..pusinky,prianie sladkych snickov a do postielky...zavriet dvere a hotovo...rano vstava cca o 8.hod...a cez den spinkame este dvakrat 10-12 a 15-17...spachtosik maly 🙂

jankastubka
1. mar 2015

My o osmej ulozime do postielky a odideme, je pekne ticho a po chvili zaspinka.

tajka1986
1. mar 2015

Kedze este ma postielku u nas v spalni, 22mes. bude mat,uspavam ju tak ze sa prezlecie do pyzamka,to si musi sama vybrat krasne pyzamko🙂,vypije kakao,umyjeme zubky napije sa nesladeneho caju to vie vypit aj dva deci,ulozim,poprajem dobru noc, zhasnem a poviem nech spinka ze maminka bude pri nej kym zaspinka a potpm pojde varit aby mala zajtra co papat🙂toto u nas zabera. Ona je potom spokojna ak sa aj nahodou zpbudi a nie som tam prevrati sa na bok a spi. Ked sme praktizovali ze aom ju ulozila s tym,ze spinka pri nej aj maminka a nahodou som tam nebola ak sa prebrala bolo krikuuu ako keby ju rezali😀 Zaspi skoro hned okolo tej 19.00,vstavame tak 7.00,8.00h,ako kedy🙂

tinulka174
1. mar 2015

Ja mam ten istý problém. Drobec mi chodil spinkať okolo pol deviatej večer ale naše uspávanie bolo aj dve hodiny, zaspával mi o 23h. Spievala som mu, hladkala, potom manžel na výmenu ale trvalo to aj dve hodiny. Už som z toho bola unavená, tak som mu zaviedla iný režim. Vstáva mi už tak od 7 – 8 h ráno, o dvanástej obed o 13h von s kočiarom zaspí tak okolo 13:30 ale dlhšie ako dve hodiny ho nenechávam spinkať. Máme aj taký problém a neviem zistiť čo to spôsobuje - vstane mi tak o 2h ráno a nezaspí mi ani do 6h ráno. Je čerstvý a prebratý.

zuzana231
1. mar 2015

Ahoj. Malý má 21 mesiacov. Do postieľky ho dávame 19:50 až 20:00. My sme si ho naučili už odmalička žiadne uspávanie, dáme pusinky, povieme mu, ze ho ľúbime zaželáme dobrú noc a je to. Tak do 15 minút spinká.

kofoluska
2. mar 2015

Škoda, že to je ako otazka a nie ako tema. Bolo by dobre vediet, kolko ma dcerka dennych spankov, aky ma celkovy denny rezim. Ale skusim aj tak.
Syn ked mal cca rok a pat mesiacov, mal stale dva spanky. Doobedny pohoda, odpadol do par minut. Poobedny katastrofa a vecer ani nehovorim. Presli sme teda na jeden spanok. Spavat chodi okolo obeda a spi ako kedy. Niekedy hodinu a pol a niekedy aj tri. Bez ohladu na to, kolko cez den spi, vzdy o siedmej ma veceru, pred vecerou sme uz minimalne hodinu doma a ma kludny rezim. Maximalne Baby TV v telke. Okupe sa (nie kazdy den), o siedmej dam veceru a najneskor o pol osmej ideme do spalne. Ja ho uspim do pol hodiny, manzelovi to obvykle trva dlhsie. Ale cakum prask maly o osmej je tuhy ako poleno. Rano vstava cca o siedmej.
No a sposob uspavania. Maly spava so mnou v spalni. Cize polozim ho na jeho polovicu postele, zakryjem, na chvilu si lahnem k nemu pod paplon, potulkame sa, pohladkam ho po vlaskoch, prejdem na svoju postel, zhasnem malu lampicku a poviem mu, ze aj maminka ide spinkat. Zakryjem sa svojim paplonom a cakam, kym zaspi. Netrva to nikdy dlho. Donedavna vyzadoval ale, aby som az do zaspatia bola pri nom. Hodil ruku okolo krku, moju ruku si polozil na oci a postupne zaspal. Takto ho uspavam aj cez den - ze je prituleny a ruka na jeho ociach.