Keď nemá 16-mesačná dcérka po vôli, tak bije

niky6
25. aug 2022

Ahojte, neviem ako vysvetliť dcérke (1r a 4m), keď neni po nej alebo požičia si niekto hračku ona ho udrie alebo dačo.. Vysvetľujem jej že sa to nepatrí a musi aj požičiať hračky.. Ale aj tak, neviem dokedy takéto obdobie trvá..

andreatytler
25. aug 2022

@niky6 Ja ucim ze hracky pozicat nemusi ak nechce. Ak chce hracku niekoho ineho, musi si pockat kym pride na nu rada.
Kto hracku ma prvy, ten sa s nou hra az kym sa mu nezunuje. Druhe dieta musi pockat kym pride na neho rada.

danieladugard
25. aug 2022

Nase deti ucim, ze delit a poziciavat si veci s ostatnymi je velmi pekne, ale nemusia to robit, ak nechcu. Ani my dospeli to vzdy nespravime. S ostatnym suhlasim s komentarom nado mnou. Pockame, kym sa s hrackou hra niekto iny, potom sa hrame my.

zuzana212722
25. aug 2022

Nechápem tieto názory že dieťa musí požičať hračku ..prečo? .. je to jeho hračka prečo by sa snou nemalo hrať keď chce..ja môjmu dieťaťu nehovorím aby to požičalo a už vôbec nie na ihrisku alebo je jedno kde..bohvie v com malo dieťa ruky ..a tak celkovo

hennyinnsbruck
25. aug 2022

@andreatytler suhlasim👌🏻👌🏻👌🏻

mamamasama
25. aug 2022

Rovnako ako zienky vyssie. Nepoziciavame. Caka bud on, alebo ine dietatko. Maminky v mojom okoli funguju s detmi rovnako.

tosomja
25. aug 2022

Ja mám dve malé. Majú všetko dvojmo, a aj tak sa bijú o jedno 🤣 áno, musím robiť policajta, lebo sa pozabijaju. Poviem raz, že teraz sa hrá on, ty si vezmi druhú, dohrá sa, vymeníte si. Nie...revú, vrieskaju, bijú sa, upozorním druhýkrát a tretíkrát beriem hračku a nedám ani jednému. A tak dookola. Na ihrisku starší 2r napríklad vezme svoje autíčko, odnesie chlapčekovi a zoberie mu jeho. Keď chlapček nesúhlasí, vráti mu a vezme späť svoju hračku, synček sa nehnevá, hra sa s iným čo je voľne. Nevie ešte pekné rozprávať, tak sa samozrejme, pýtam ja, či sa môže zahrať.

anabel2341
25. aug 2022

@tosomja pripomenuli ste mi detstvo toto sme presne boli my zo sestrou kúpili nám všetko rovnaké dokonca aj telefóny sme mali rovnaké oblečené hračky aj tak sme sa dokázali hádať 🤣 a mama nám robila policajta vždy

andreatytler
25. aug 2022

@niky6 A neboj, urcite z neho nebude sebec ak nechce teraz pozicat hracku. Tusim do 3 rokov su deti maximalne egocentricke. Teraz nepochopi ze je spravne sa podelit. Az neskor ked mu zacne zalezat na spoluhracoch, tak pochopia ze podelit sa s hrackou sa mu vrati v podobe kamarata.

euka210
26. aug 2022

@niky6 take male nepochopi, ze by "malo" poziciavat hracky. A neviem preco by malo, ked sa s nou napr. hra a je jeho. Skusit vymenu za inu hracku, ale ked nechce, tak nechce. Pre nu to mozno znamena ako pre nas auto...pozicias len tak? Zbytocne nutit, pockaj kym bude starsia a pochopi "pravidla"...

euka210
26. aug 2022

@tosomja ano, nasi traja teda trojmo nemali, ale ked boli mensi, tak zrazu hracku s ktorou sa hral brat chcel aj druhy...dovtedy nezaujem o hracku...tiez sme zaviedli napr.10min sa hra jeden...hlavne o kuzelne citanie sa bili, to bolo hrozne, starsi uz aspon chapali, mensi sa musel naucit cakat.

niky6
autor
26. aug 2022

No väčšinou si poziciava veci s bratrancami.. Takže ked ona sa dohrá a ide sa hrat s niečím iným a keď uvidí ze uz jej berie hračku tak uz vraví nono a buchne ho akože nie silno ale len tak po hlave.. Ale chápem že je ešte malička a zatiaľ nechápe, moja neterka bude mať 5 rokov a stále sa za niektoré veci hada či už so sestrou alebo s niekym iným.

andreatytler
27. aug 2022

@niky6 Vtedy jej vysvetli ze bit niekoho nie je spravne a ze sa uz s hrackou dohrala a teraz je rada na bratrancovi. Ked sa dohra on, bude rada zase na nej. Treba zacat vysvetlovat a viest deti k urcitym pravidlam spravania od uplneho zaciatku. Ja verim tomu ze to nie je tak ze z toho vyrastie a automaticky sa zacne spravat inac. Toto je vec vychovy. 5 rocne dieta by uz malo urcite poznat pravidla ako sa spravat voci inym detom ak tam samozrejme nie je nejaka diagnoza.