Keď má 2,5 ročné dieťa nervy, tak ma chce kopnúť

hruska91
6. dec 2021

Ahojte dievčatá, toto ma zaujíma. Máme malú 2,5 ročnú rebelkou. Doteraz jasne viac menej zlate dieťa- teraz psycho návaly zlosti keď jej niečo nedám, alebo keď jej nedovolíme skákať po posteli atd chytí amok a buď plače alebo niečo hodí niekam ale najnovšie chcela ma kopnúť zo zlosti. 🤷🏻‍♀️💆🏻‍♀️ Idem si po radu alebo riešenie iných matiek ako ste sa k tomu postavili- nevšímať si to odignorovať to? Alebo čo mám jej dať ja na zadok? Keď jej poviem že do mamy sa nekope bez výsledku no neviem ako to riešiť aby z nej nebola bitkárske nervacka

elizabet173
6. dec 2021

@hruska91 Ani odignorovať, ani capnúť na zadok. Skloniť sa k nej, aby ste mali oči na jednej úrovni a dôrazne povedať nie. Ak nepomôže, zopakovať to, plus trest, posaď ju na stoličku a povedz jej, že tam bude sedieť, ak bude niečím hádzať, alebo ťa bude chcieť kopnúť. Povedz jej ale aj to, že chápeš, že sa hnevá, ak chce niečo hodiť o zem, nech hodí vankúš.

mamina0078
6. dec 2021

Najprv vysvetlit, ze to sa nerobi a potom zamerat jej pozornost na nieco ine. Napriklad pozri ide auto na ceste alebo ideme vonku alebo namotivovat ju na nejaku hracku/hru. Urcite ju nebit zato tak sa znizis na jej uroven a bude to kto z koho kto silnejsie kopne a kto silnejsie udrie. A ked nieco hodi - svoju vec tak jej zobrat a par dni ani neukazat.

simona92101
6. dec 2021

@hruska91 chytit za ruky,povedat nie,vysvetlit.ak znova,opat povedat nie s vystrahou ze ak este raz tak bude trest/pojde do izby/ideme z ihriska domov/nedostane mnamku/nebude rozpravka.u nas vzdy zabralo

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucilaines
6. dec 2021

Moj syn robil v tom veku to iste, hystericke sceny, ze som cskala kedy na mna susedia budu volat socialku a ano, aj ma kopal, aj ma udieral od jedu. Pre povzbudenie, preslo to, teraz ma tri roky aj par mesiacov a je to jedno uzasne poslusne dieta. A ako som to riesila, ja som ho nikdy neudrela naspat ani nedala po zadku. Ked ma chcel udriet, tak som mu v tom fyzicky zabranila, chytila ruky alebo som proste ustupila o krok dozadu aby nedociahol. Jasne nastval sa este viac. Pripadne som skusala podstrcit nieco ine, akoze ked chces kopat, tu si kopni do vankusa, do mna nie. Ale to moc nezaberalo. Proste som mu len nedala tu moznost v tej chvili, aby sa vyventiloval na mne, on si to odreval a vyzuril sa sam. Ked sa ukludnil az potom som sa s nim bavila a vysvetlovala. Darmo budes vysvetlovat dietatu, ze do ludi sa neudiera, ked ty jej das na zadok.

bonda568
6. dec 2021

Prežívam to isté 😀 syn ties 2a pol roka

liliana212
6. dec 2021

@hruska91 emócie ju prevalcujú, ešte to nedokáže spracovať upokojiť sa. Čiže reaguje vtedy pudovo. Pomáha vtedy jednoznačne zastaviť sa, kontrolovať svoje reakcie na tu situáciu cize co najviac zachovať pokoj, pomenovať jej čo prežíva, následne ju upokojiť q až potom vysvetľovať ze maminka sa nebije, do vecí sa nekope atď. Určite nie dieťa zatvárať do izby ani ho za emócie trestať- časom by prestalo svoje emócie vnímať a nenaučili by sa s nimi adekvátne pracovať. Nechceme predsa deti ktoré v sebe dusia zlosť a uzatvoria sa, ale deti ktoré chápu co sa deje a následne s tým vedia pracovať. Chce to trpezlivosť čo určite nie je easy, no postupom času sa to bude zlepšovať 🙂