icon

Keď dieťa stále plače.

adrika38
23. nov 2019

Ahojte. Môj malý je neskutočne uplakané dieťa. Viac plače ako má dobrú náladu. Pritom robím všetko pre to aby som mu pomohla a urobila pohodlie. Viem že je tam bolenie bruška tomu sa asi nevyhnem...najhoršia plač je ten večerný...niekedy plače priam až reve ako Turek na Pezinské brány... A zrazu z ničoho nič prestane ...akoby ním seklo... normálne sa bojím že omdlel alebo čo...a potom spí... prosím vás stretla sa stým niektorá z vás?

bona69
23. nov 2019

Nepíšeš aké veľké je bábätko, kľudne to môžu byť koliky, treba zistiť aj u dr a zmeniť mliečko aby sa netrápilo, ja som dávala probiotiká a aj feniklovy čajík na prdiky

adrika38
autor
23. nov 2019

@bona69 má 3 mesiace...viem že sú to prdiky...máme doma na ne všetko...dojcim...tieto kolíky sú také že až máme strach oňho...

malfea
23. nov 2019

@adrika38 ahoj, nám pomohlo každý deň zacvičiť nožkami a po každom dojčení 25 kvapiek Espumisanu. Keď plakal, nosili sme ho na rukách tak, aby mal pokrčené nohy. Teda hlavu mal v lakťovej jamke jednej ruky a druhú ruku sme mali pod kolenami a on mal zadoček trochu dodola. Poradila nám to všetko doktorka v nemocnici a ozaj to zabralo.

nickpick
23. nov 2019

@adrika38 dojcene deticky by nemali mat az take vyrazne koliky ako tie co papaju UM, nasa je tiez dojcena a z casu na cas mam podozrenie ze ma cosi ako bolenie bruska, ale nie je to vobec pravidelne, mozno raz za 3-4 tyzdne male velke revy a tuhe brusko (ale prdkala teda vcelku dost), to co si opisovala ze tvoje dieta plakalo a potom zrazu akoby stuhlo sme zazili tiez, bolo to az priam komicke, lebo zrazu zaspala v polohe v akej plakala ale vnimala som to tak, ze uz bola velmi vycerpana od placu a ze sa jej proste ulavilo....

siska53
23. nov 2019

@adrika38 to prejde.. u nas sa to ,lepsilo smerom.k 4m... U starsieho som to nepoznala (len 1den ), u mladšej kazdy den..rev a rev a rev.. bolo to dosť narocne obdobie, kedze mam rozdiel len 2 roky.. prosto si to musela odrevat.. co uz..hlacne, ze v noci chlapci (t.j.syn a muz) spali a nebudili sa na jej plac.

arcticcode
24. nov 2019

Mali sme to tak isto. Chlapec vyrastol a ocnel na tele aj na duchu. Aj teraz casto reve ako turek na pezinske brany, ale to uz trucuje

adrika38
autor
24. nov 2019

@nickpick však práve bolo to strašné.. reval jak o život a zrazu že lusk...tak som sa zľakla že som už pomaly začala do auta že letíme na pohotovosť. Trochu sa prespal ale spustil druhu salvu...takto sme s ním pochodovali do pol 10...a potom krásne zaspinkal a my z mužom sme boli ako trosky. Robím všetko...cvičím nožičkami masirujeme bruško , dávame čajík aj espumisan...dnes v noci to bolo proste niečo extra....

lula313
24. nov 2019

@adrika38 tento prvý rok je taký blby, dcéra(kojena)mala koliky 6 mesiacov, kontinuálne na to prišli zuby, ale po tom roku, roku a pól je dieťa úplne super parťák, treba vydrzat😉

xjakubikovak
24. nov 2019

@adrika38 skúste sab simplex, espumisan je slabý. My sme mali to mali podobne, ale v podstate takyto večerný vreskot bol u nas len par krat. A nas hlavne zachránil nosic pri tych placoch, mna tak neboleli ruky z nosenia a tak sa aj lepsie vyprdkal 🤗

arcticcode
24. nov 2019

Nosic je vec, ale stoji stovku. Nechapem co je na nom za stovku, tych par latok

xjakubikovak
24. nov 2019

@arcticcode dá sa kupit aj z bazaru lacnejsí 🙂 a predsa nosíte tam svoje dieta, musi to splnit kadejake normy a poziadavky, musi byt predsa bezpecný a pohodlný ako pre matku tak aj pre bábo a väčšina nosičov je sita zo šatky nie z obyčajnej látky, šatka sa tká špeciálnou metódou atď. tolko z mojho laického nosičského pohľadu 🙂

saska121212
24. nov 2019

@arcticcode ja mam nosič ktorý je ergo, používaný a podotýkam za 20 EUR. Nový stojí 40. Nie všetko je drahé 🙂)

xjakubikovak
24. nov 2019

@saska121212 nehnevajte sa ale nový kvalitný ergo nosič za 40 nekupite, asi viem ktory myslite a pri nom je nepomer dĺžky chrbtovej opierky a látky medzi nozickami cize vydrzi celmi kratko

arcticcode
24. nov 2019

My mame dajaky neviemaky, ale original a stal novy stovku, my ho mame za 75€ pouzivany

saska121212
25. nov 2019

@xjakubikovak ale myslím že koliku nebude mat do roka 🤘 čiže stačí aj tamten, nám pomohol, Vám to môže byt jedno no 🙂 dobre sa mi nosilo a malému som neubližovala🙂

xjakubikovak
25. nov 2019

@saska121212 iste každy nosí v tom co uzná za vhodné 🙂len informacia pre ostatných že nový ergonomický nosič sa dá kupit za 40€ sa mi nezda uplne najpravdivejsia

saska121212
25. nov 2019

@xjakubikovak tak si pozri kinderkraft nino a potom píš že sa nedá🙂