Keď dieťa plače v kočíku

zivile
17. mar 2015

Ahojte mamicky.
Obraciam sa na vas s temou, kt. ma trapi. Stalo sa to dnes a opakovane. Mama prisla rano k nam, s tym ze mi bude kocikovat maleho a ja si zatial umyjem okna. Manzel spal po nocnej.Byvame na jednom dvore so svokrovcami a ti nam veru maleho nezoberu pokocikovat aj ked sme sa ich viackrat pytali. Proste nechcu.Uz sami stalo ze sa ma dve zeny v dedine pytali, ze preco svokra nepokocikuje, ved je cele dni doma, na dochodku, prve vnuca..proste nechapali, ze moze mi poct a nepomoze..
a to dokonca som sa dala do reci s pani, kt. kocikuje druhe vnuca kazdy den.
tak mi prislo luto
Dnes ked isla mama von s malym akurat vyberala kocik z pivnice a isla svokra domov.Videla ju..mama zobrala maleho a isla s nim na prechadzaku..Boli na konci dediny a maly zacal plakat..presnejsie reeeevat,,az sa zachadzal..musela ho vbyrat vonku s kocika a tak s nim isla az domov..co je pre zenu dost tazke ist s 8,5 kilovym chlapcekom v overale peso a tlacit kocik..no mama prisla cervene ako rak..maly orevany...doma sa az ukludnil
to iste sa zopakovalo teraz rped cvhilou..isli sme vonku, ze manzel, ja dcerka aj moja mam aideme mat brigadu a ze maly pospi v kociku.ma len 5 mes. no len co sme ho polozili do kocika to iste sa zopakovalo.Neviem ci si namyslam, ale ten rev bol az nepricetny..ja mam divny pocit..nechcem nikoho obvinovat, ale ja mam zly pocit zo svokry..neviem..je mi to luto

dai
17. mar 2015

@zivile 😀 akoze co mu mala spravit? su deti ktore sa neradi kocikuju - moja mala bola v kociku ticho len ked nahodou zaspala, inak revala ako tur - o to radsej sa nosila na rukach - ako anjelik - vyriesil to nosic...

tvoja svokra urcite pobosorovala tvojmu dietatu - na hranicu s nou!😀 ako sorry, ale stary rodicia nemaju ziadnu povinnost sa nam starat o deti, je to len a len o ich zaujme - deti predsa mame my a my sme za ne zodpovedni! starym rodicom sa samozrejme ich starostlivost/nestarostlivost vrati vo vztahu vnucat k nim😉

bielavila
17. mar 2015

skus mu dat pod hlavicku nieco vyssie, aby nebol uplne v lahu, ale aby mal hlavicku vyssie ako telicko, daj mu tam povedzme nejak vankusik a na to mu daj po celej dlzke kocika taku pevnejsu deku. mozno sa mu vracia potrava a ho to drazdi. vyskusaj uvidis. a svokru posli ro riti, ak nema zaujem o vnuacatko jej problem....

cecilka123456
17. mar 2015

@zivile Nie každé dieťa je kočíkové, moja tiež nechcela byť v kočíku tak sme kúpi šatku, neskôr ergo nosič a kočík neriešim, dieťa proste chce cítiť ľudské teplo nie chladný kočík.

greeny
17. mar 2015

ahoj moja malinka uplne odmieta vanicku, nepaci sa jej ta poloha, ked sa zobudi tak koniec, takze ja kocikujem vyhradne len vo vajicku a tam je to fajn lebo ked sa jej nechce spinkat (co je dost casto) tak je kludna ze ma vidi aj okolie pozoruje

natalym
17. mar 2015

Naša revala tiež takto v kočíku, nevedeli sme na to prísť, čo jej je. Raz ju uštipla osa a som si to nevšimla, to asi vo Vašom prípade nie. A potom neznášala jednu čapicu, akonáhle sme jej ju dali dole, bola ticho. Možno sa mu v tom kočíku nepáči. Alebo ho niečo tlačí. Poskúšajte.
Možno ozaj tá svokra na ňu pozrela, ale never tomu, človek sa len zbytočne trápi.

ianitka
17. mar 2015

@dai 🙂 🙂 🙂
asi tak...
@zivile proste aj to dietatko sa vyvija a meni, moja mala sa x mesiacov rada vozila v kociku, az mi to luto bolo, ze nosic ani satku nechcela a zrazu potom sa chcela nosit a jedneho dna zacala z kocika vyliezat - z nicoho nic zacala plakat, ze tam nechce byt...
Mozu mu ist zuby, mohlo mu byt jednoducho horuco, ved kazdym dnom sa otepluje....
Takze na svokru by som to nezvalovala...
Ina vec su Vase dospelacke vztahy - je to smutne, ale povinnost kocikovat nema, aj ked verim, ze Ta to mrzi

mizu89
17. mar 2015

@zivile a nemala si ho pokakaneho,pocikaneho?lebo mne sa toto uz tiez stalo ze mi zacal revat v kociku ze tiez som ho musela zobrat na ruky a tiskat kocik a zacitila som ze bol "kolacik" v plienke 🙂 no ja som mala podobny problem so svokrou.maly ma 5 mesiacov a zacal byt mrzuty na 5 den ked sme boli u svokry.nechcel jest totalna katastrofa a ja zufala.ked sme prisli domov tak cca dalsich 5 dni kym si zvykol ze je konecne doma.a teraz ide vsetko tak ako ma byt.a ani mne svokra nekocikuje maleho,lebo ona hadam nevie ani co je to kocik lebo ked mala chlapcov malych tak muz jej kocikoval a ona robila v dome. 😖

zivile
autor
17. mar 2015

@dai
@bielavila
@cecilka123456
@greeny
@natalym
@ianitka
@mizu89
nechcem aby sa o moje dieta starali stary rodicia..samozrejme ze som rada ak pride moja mama k nam, alebo ak ja idem s detmi prespat i nim..ale to ze ak mi zoberu maleho pokocikovat a ja vklude navarim, polzehlim..tak mi to nepride velka starost..ano nemozem ich nutit..to chapem..ak nemaju taky pocit, tak ja s tym nic nenarobim.Dakujem ze mam aspon ja takych rodicov a brata akych mam
Maly miluje kocikovanie. Este vcera sme ho dali s manzelom na dvor..ani nebol kocikovany.Len si tak lezal, potom zaspinkal..Bol hodinu v kociku..a bol cely cas tisko.Odkedy je na svete chodi vonku stale ak je to co i len na chvilu mozne..plakal pri obliekani..ale ako nahle sme ho dali do kocika ukludnil sa a spinkal do minuty
Ma aj pod hlavkou vankusik..dnes sme mu ho aj vybrali, ze mozno to mu vadilo
No prpste sme nechapali s manzelom..tak este nereval..Je to usmievavy chlapcek..
pokropila som kocik so svatenou vodou
neviem..uvidim aky bude zatjra.Velmi rada by som s nim isla na prechadzku, alebo len tak ho nechala na dvore v kociku..upravujeme si zahradu, kedze byvame len dva roky v dome..tak sme sa vcera tesili ze ako pekne spal aj ked sa nekocikoval

martina646
17. mar 2015

@zivile Ja som to zazila nejeden raz, ze sme isli s nepricetnym revom cez cele mesto. Plakala tak na plne usta, ze ani cumlik neudrzala. Inak milovnicka kocika, doteraz by sa este vozila. Pricina? Zubky. Velmi nas potrapili, zacali cca v 4,5 mes a okolo roka a pol mala vsetky. Takze sa ich tlacilo vela naraz a velmi bola z toho nepokojna. Potom som zacala so sebou nosit v prebalovacej taske gelik na zubky a cipok nurofen. Ten vacsinou zabral. Nemoze to byt aj vas pripad?

katussska24
17. mar 2015

@zivile ja by som to nedramatizovala...niekedy zvalujeme chtiac/nechtiac aj banalne veci, na ludi, ktori su nam neprijemni, alebo nemame spolu dobry vztah. Moja dcerkama 2 roky a presli sme takmer vsetkymi kocikovacimi fazami
1.faza: strasny rev, pokym nebola v kociku a kocik neopustil dom - to sa automaticky ukludnila a zaspala
2.faza: strasny rev, pokym kocik nepresiel par metrov, potom sa ukludnila, po cca 10-30min zaspala, ale museli sme sa vkuse kocikovat, inak bola v sekunde hore -to platila aj v prvej faze (0 - 6 mesiacov cca)
3.faza: najlepsia - do kocika uz nesla s revom,uspavanie trvalo dlhsie, no po zaspani som mohla kocik odstavit a prespala v nom 1-3hod
4.faza: uspavanie v kociku, no nie vzdy bolo prijemne.. obcas ju chytil plac -ked nevedela zaspat, to sme museli obe prekonat, ukludnit, predychat...po case zaspala, potom uz pokojny spanok
5.faza: problematicke uspavanie sa striedalo s pohodovym uspavanim tj kocikovanie 10minut - 2,5hod kym zaspala
6. faza: odmietnutie kocika 🙂

Kazde dieta je ine, no myslim, ze celkovo spanie, kocikovanie...bude sa to menit...u nas bol vek 5mesiacov dost zlomovy (k horsiemu)...

sorciera24
17. mar 2015

@zivile a nebolo mu len teplo?....v overale? v tomto pocasi?

katarinamarkova
17. mar 2015

@zivile
pokakany, pocikany, nebol?
hladny?
slnko do oci?
mozno sa len v kociku nudi a nebavi ho to tam.
overal? aky? hadam len nejaky tenucky a potom uz ziadna deka ci fusak 🙂
ten overal mi len pripomenul dnesnu situaciu ked sa mamicka strasne moc snazila utisit dieta v kociku a hovorila kamaratke....asi je hladne.....
to dieta malo prosim pekne, ked dnes bolo krasnych 16st. zimnu bundu, zimnu hrubu ciapku, salik, zakryte fusakom....nechcem hadat co malo oblecene pod bundou......
ale snad toto nie je ten pripad 🙂

mizu89
17. mar 2015

@zivile moze byt to ze dieta sa ti meni.moj spaval 2 h doobedu presne ako hodinky a poobede od 15:00 do 19:00 v kociku.teraz spava do obedu od 2-3 hodin a poobede 30min+ 1h-2h.dieta sa ti stale meni

ludmilaka
17. mar 2015

@zivile Pripájam sa k názoru, že existujú deti., ktoré sa neradi kočíkujú. U nás problém od narodenia. A nielen v kočílu ale aj v jedálenskej stoličke, v autosedačke...Boli mesiace, že sme ju nikde nenarvali, ani do manduci, dokonca ani na rukách nechcela byť. Možno máš aj ty takýto živel.

silviaaa21
17. mar 2015

@katussska24 U nás bol prelomový 3 mesiac. Tie fázy veľmi dobre poznám, u nás to bolo podobné, ale my máme ešte 2 navyše 🙂 V tom 3 mesiaci totálne odmietnutie kočíka, musela som tam malého dať až spiaceho, inak by reval a reval .... A naša posledná fáza je tá, že teraz ako 2 ročný sa kočíkuje rád 🙂