Kde spí vaše bábätko cez deň?

lucianakoniku
1. nov 2012

Ahojte mamicky, najma tie, ktore byvate v dvojpodlaznych bytoch alebo rodinnych domoch, spalnu mate na poschodi a kuchynu s obyvackou na prizemi - kde spava vase babatko cez den? Cakam svoje prve babo, postielku budeme mat v spalni na poschodi, nie je mi vsak jasne, ako mam riesit spanie cez den, kedze budem potrebovat aj varit, prat a pod. a vsetky domace prace mozem robit iba dole na prizemi...ako riesite takuto situaciu, mate doma dve postielky (jednu hore, jednu dole), aby ste mali babo stale pod kontrolou alebo nechate svoje dieta bez problemov spat hore v spalni kym vy dolu napr. varite?

lejlla
1. nov 2012

ahoj...moj syncek zatial spinka v kociari pri mne vo vanicke ked nieco robim.ale ked uz bude do sportiaka,sice aj tam by sa vyspinkal ale budem ho davat do postielky ako starsieho ked bol maly a zapinala som mu chuvicku...to ta upozorni ked zaplacka...aj teraz ked je pekne a ja som dnu tak ho dam von a chuvicku dam do kociara...

lucia795423
1. nov 2012

Ja som sa toho tiez obavala, mam postielku aj hore v spalni, aj dole v jedalni ale vacsinu dna mala aj tak spi v kociari, lebo je to prakticke, mam dobry pocit ked ju mam pri sebe a tiez ked je pekne vysupnem ju von s vysielackou...a postielka v jedalni mi posluzi zatial na prebalovanie a hranie sa s kolotocom...a postielka hore je na spanie v noci, ked som pri nej aj ja...predsa nikdy nevies...

marulka83
1. nov 2012

V kociku,hehe. Keby som ju uspavala v postielke,trvalo by to vecnost ju uspat. Aspon ma prechadzku na cerstvom vzduchu,pripadne ju pokocikujem doma? Jednoznacne odporucam monitor,to je uplne najlepsia vec,co mame pre babo. Aspon nebudes rusit babatko a pre dobry pocit,my stale pouzivame i monitor dychu,aj ked ma mala rok, clovek nikdy nevie.

ankaevka
2. nov 2012

ahoj, malú som od začiatku nechávala cez deň spať v obývačke na gauči (je široký a pohodlný), mala som ju na očiach lebo máme celý dolný priestor otvorený..postieľku sme mali hore v spálni ale od začiatku sme ju nevyužívali (malá spí na posteli), takže sme ju prednedávnom zniesli dole, dala som ju medzi obývačku a kuchyňu a využívame ju na hranie...teraz ju raz na deň dávam spať ešte na gauč a pri druhom dennom spánku ju dávam do kočiara

marcelasandrika
2. nov 2012

My tieš mame postielku v spalni mala v noci spinka s nami a cez den je v postielke a spi max 1émin vnej takze ju racej davam do postele ked chcem aby spala.aspon 2hodky.

stanislavao
2. nov 2012

moje deti cez den, ked boli babatka, tak spavali v kocari. ci uz vonku, alebo vo vnutri. mala som vzdy veliku vanicku, cize mali dost miesta a dobre sa im tam spalo.

lucina7
2. nov 2012

my sme našej urobili, taký detský kútik, dali na zem deky, podložku a perinu, aby to nemala moc tvrdé a na tom cez den spávala. prípadne na gauči, ked sa ešte moc nehýbala. iba na noc som ju dávala do postielky, tak sa možno aj naučila, že večer ju tam uložím a hned zaspí. nikdy nespala s nami. a ked začala už štvornožkovať a chodiť, tak ked sa zobudí neplače. otvorí si dvere, ktoré iba privriem a príde za mnou 😀. v kočíku mi nechcela spať doma. ten bol určený na von. a večer si zapnem vysielačky. 😉

tanja0808
2. nov 2012

ahoj no v postielke uz kvoli chrbtici by som maleho nenechala cely den v kociku alebo na gauci. Postielku mame jednu a neboj sa vsetko pocujem a ak sa bojis ze nie tak si mozes kupit pestunku aj z video monitorom.

luciannka83
2. nov 2012

Keď som pri rodičoch, tak malého dám spať hore do izby a dám k nemu pestúnku. V kuchyni potom všetko počujem.

emily76
2. nov 2012

ahoj, no my sme mali postielky styri 😵 😵 Hore v spalni mali normalne a dolu v obyvacke cestovne. 😉 Takze ked potom isli na noc niekde, tak sme sa aj s postielkami presuvali. Ale aj tak najradsej spavali v nasej manzelskej posteli.

emily_666
2. nov 2012

@lucianakoniku ahoj, my sme tiež mali 2 postielku, jednu hore a druhu dolu, oplatilo sa, chodenie po schodoch by bolo strasne. 😀 Dolu sme mali novu kupovanu, a hore sme mali este po nas.

ivanat
2. nov 2012

Ahoj, my sme mali tiež dve. Hore drevenú - hojdaciu, bez hojdania nikdy nezaspala, dole cestovnú tiež sa dala hojdať. Teraz ma už takmer dva a pol roka a cez deň spí len a len v kočiari, bez kočiara nezaspí, takže keď prší tak sa musím s ňou prechádzať s dáždnikom... takže miesto postielky dole používame kočiar, ale keď bola malinká tak v nej sem-tam aj spala 🙂

ivuska6
2. nov 2012

mi sme mali tiez dve ked sme byvali u svokry ale aj tak dcera nespala dolu v postielke tam sa to nedalo nemala by tam klud dala som ju do kocika a do druhej izby dolu nech ma tichucko 🙂 a ked sa to tak zobere tak tam bola velmi malo v nej

nanulik
2. nov 2012

ahoj, moj malý ked bol ešte uplne malinkatý bývali sme u našich a oni maju dosť rozlahlý dom. ale riešila som to tak že spával v postielke a mali sme vysielačku. ale aj sa stalo že bol v hojdačke a zaspal. a ani mu nevadilo že je v kuchyni kde sa varilo, s hrncami buchalo 3 ludia rozprávali a spal ako dudok 😀. ale on býval v noci hore, tak mu to bolo jedno😀

lutia
2. nov 2012

ak mas dole este jednu volnu miestnost tak by som dieta dala tam, aby si ho mala stale pri sebe...ked bol maly malinky mavala som ho povacsine len v kociku v obyvacke aby som mala nad nim dohlad 🙂 ak by si ho chcela nechat na poschodi tak by som odporucila detsky monitor popripade kameru

tilly
2. nov 2012

v kociku vonku na terase... ale kym bol uplne malinky, tak som mala taky ten kos s baldachynom na kolieskach dole v obyvacke... ale vacsinou vonku v kociku, aj starsieho, bolo - a on pekne spinkal vonku, dobre obleceny, pod plastenkou... mal potom vybornu imunitu, kym nedosiel do skolky samozrejme... mal studeny odchov, len tak nieco mu zdravie nerozhadzalo... ale jasne, ze prve tyzdne sa to neda... tak nejaku kolisku alebo kos... taketo nieco..

http://www.kika.com/sk/katalog/m/deti-studenti/...
http://www.kika.com/sk/katalog/m/deti-studenti/...

najdes aj v bazaroch urcite..

alebo nechas babo spinkat v spalni a kupis si vysielacku, tu si aj tak kupis, lebo vecer ho nechas spat v spalni a budes chciet byt dole s muzom a budes potrebovat prehlad...

nicebaculka
2. nov 2012

v kociku bud na balkone alebo v obyvacke 🙂

matozazzo
2. nov 2012

Mame dvojpodlazny dom a od narodenia spava mala v postielke na poschodi a ja fungujem aj hore, aj dole. Nechavala som jej zo zaciatku pootvorene trochu dvere a chodila ju kontrolovat, alebo som dala vysielacku a ked sa ozvala, pocula som ju. Uz od narodenia davaju babatka do postielky (v porodnici), naco preucat. Viem, ze niekedy je lepsie mat babao v posteli, ked to bolo nutne, alebo som mala taky pocit, ze ju chcem pri sebe, dala som ju k nam do postele, ale mala som "lahky" spanok. Ked je v postielke, spim ako drevo 🙂 Ma uz 15m a spinka krasne v postielke, zaspava sama (bolo obdobie, ze som sedela pri nej a pozerala sa na nu, kym zaspi), ale teraz spi so zavretymi dverami a ja fungujem, kde potrebujem. A schody? Ano, nadavala som, ale vdaka tomu behaniu po nich mam postavu ako predtym 🙂

habibi78
2. nov 2012

@lucianakoniku moja cez obed od malicka spi hore na poschodi v izbicke...vysielacka zapnuta a hotovo..ona sa vyspi lebo ju nic nerusi a ja mozem v klude fungovat a urobit si vsetko co pri nej nestihnem 🙂 ..pokial nezaspim s nou 😀

78lenka
2. nov 2012

ked sme byvali v byte tak som mala v spalni postielku a v kuchyni kočik,neskor ohradku,teraz v dome 2 postielky aj tak moje deti nikdy nespali same vždy musi niekto byt pri nich

katka1981
2. nov 2012

My mame tiez spalnu na poschodi, postielku tam, no a mala spavala cez den v postielke, niekedy na balkone v kociku, ale ja som bola stale v izbe a sledovala som balkon, lebo ona sa zvykla kazdu chvilu budit. Celkovo pri malom dietati vnimam dvojpodlazne byvanie za nevyhodu. Keby sme mali druhe, urcite si kupim interieroby kocik (taky ako kosik na kolieskach, dam tam kvalitny matrac) a asi by spavala na prizemi, aby som si mohla porobit co mi treba, dam tam monitor dychu.... ale kazde dieta je ine, u nas bol problem so spinkanim az kym neskoncil denny spanok 🙂 Ohradku sme nemali vobec, lebo ona by v nej vrieskala, nezniesla byt v postielke ani kym som pri nej neupratala manzelsku postel. Stale len na rukach alebo v kresielku, v nosici nevydrzala viac ako 5 minut. A presne ako niektore mamicky pisu. Mozes mat dieta, ktore bude v spalni krasne spinkat same. Ale ak budes mat dieta, co same spat nebude, tak budes v spalni spat s babatkom. Ja som sa vacsinou od malej nemohla ani pohnut asi tak 2 - 2,5 roka 🙂

anickaaa6aaa
2. nov 2012

My to máme doma rovnako, až na tu obývačku 🙂 Náš malinký spinká v postielke keď som v kuchyni. Nieriešili sme druhú postieľku. Máme baby monitory a tiež detskú pestúnku, čiže vysielačku. Hneď keď zamrnčí alebo zaplače tak ho pekne počujem a idem k nemu. A tie ten baby monitor, keby sa niečo vážne stalo, že by zabudol dýchať začne to húkať tak že by to počuli aj susedia o dva domy ďalej..Lebo babo aj tak nemôžeš stále pozorovať.To by si sa ani nenajdela a nie to navarila..
My sme zatial s týmito dvoma vecičkami spokojný 🙂

martini
2. nov 2012

aj ja som toto riešila a vyskušala som obe možnosti - chvílu spaval malý aj cez deň hore a chvilu zasa dole v samostatnej izbe. pravdupovediac až taky rozdiel to vo výsledku nebol, akurat, že musim sem tam vybehnuť hore schodmi, ale nevadí to (hoc som sa toho bála). Ale ako ti už baby písali, neskutočne dobre je mať monitor, teda detsku pestunku. A ja neskutočne odporučam s kamerou, lebo moje dieťa je napr. take, že ked sa zobudi, tak neplače hned, až po chvili, ked je uplne zobudene (prve mesiace plakal pravdaže hned). A spač to nie je bohvieaky, takže sa mi po pol hodine spanku vždy zobudi. ked ho vidim na kamere, že sa hemží a utekam ho ešte pohladkať, dať mu cumel...tak ho ešte uspím. Ale ak by som mala normalnu pestunku len na zvuk, tak v čase ked sa už ozyva, už by bol uplne prebudeny a bolo by neskoro ho uspavať. Fakt sa mi monitor na pestunke osvedčil. Aj kamošky čo takto zainvestovali si to len a len pochvaluju. A ešten jednan rada: ja som tiež chcela kupovať druhu postielku, ale vybrala som si tak prišerne drahe postielky, že mi manžel jednu zarazil. a urobil dobre, syn nespí ani v tej jednej. takže určite by som to urobila ešte raz takto: nekupuj dve postielky dopredu. požičaj si od niekoho napr. kolísku alebo zober od rodičov tvoju staru postielku alebo uspavaj doma na dolnom poschodí v kočíku (my z tohto dovodu máme doma ešte jeden starší kočík na účely spania v kočíku v interiery, teda ked bol malinky, tak sa mi to hodilo a najlepší je kočík, ktorý sa da tak klasicky hojdať "hore-dole", ak mi rozumieš). Takže dve postielky do predu možno budu vyhodene peniaze. 🙂