Kde robím chybu?

19. aug 2020

Dnes na ihrisku som si polozila otazku.. preco je ten zivot taky nespravodlivy? Bola som tam ja a este dalsie 4 mamicky.. dokopy 4 chlapci a dve dievcata ( tie boli mladsie ako moj syn) 2 chlapci starsi ako moj syn tak 5 az 6 rokov. A jeden chlapec o nieco mladsi od mojho syna. Viem to, lebo hovorila, ze maly ma 2 roky a 3 mesiace a moj Matus ma 2 roky a 4 mesiace. Vyzerala som zo vsetkych tychto zien najhorsie, ani jedna nebola tucna ja mam 104kg, ani jedna nebola oblecena do legin a vytahaneho tricka, ani jedna nemala mastne vlasy a akneznu, rapavu plet ako ja. Ach. Specialne mamicka so synom v mojom veku vyzerala vyborne, pekne oblecena, stihla, opelena, jemne nalicena, upravene nechty a vlasy. Jej syn ocividne bez plienok, pribehol k nej sam sa vypytal cikat, rozpraval vo vetach, krasne spolu komunikovali, vsetko si nechal vysvetlit, nerobil cirkus a hral sa tak, ze bud sedela, alebo jej priniesol kolobezku tak sa spolu vozili, ci pustali si auta.. proste cista pohodicka. Moj syn stale plenkovany, moc nerozprava, stale sa rozculuje, reve, bije, trieska o zem a robi cirkus. Beham len za nim cela spotena ani na minutu si nesadnem... KDE ROBIM CHYBU? Po asi hodine co tam boli prisiel jej partner, pekny urasteny, upraveny, vysoky muz ju objal, pobozkal a syn sa za nim radostne rozbehol, ona isla na kavu a citala noviny. Predstavila som si svojho muza, ako len frfle, hada sa so mnou, nema pekneho slova, vypaseny a pasivny lezi na sedacke a nie je ochotny ist s malym ani na minutu von. KDE ROBIM CHYBU? Ked sa vratila syn sa rozlucil s ockom dal mu pusu, muz dal pusu zene povedal, ze sa bude ponahlat z prace a odisiel. Ziaden cirkus, cista pohoda chlapec mu este kyval ked isiel okolo na svojom BMW. My auto mame, ale pouzivame sporadicky v case rodicovskeho prispevku je prilis drahy spas. Mamicka potom zahlasi ideme k babke, dieta skace radostou, krici baba baba a spokojne odchadza so svojou matkou ruka v ruke.. zas ziaden cirkus... ta nastupuje do svojho cerveneho Mercedesu a odchadza prec. Ano sledovala som ju lebo ma fascinovala, svojim zjavom, spravanim, vyzarovanim a kludom.. vyzerala byt stastna, spokojna.. ako keby jej nic nechybalo. Preco ja nikdy nebudem zit taky zivot? Preco moj muz ma ma na haku? Preco je moj syn taky problemovy a zurivy? I ked ho samozrejme milujem. Preco nikdy nebudem stihla? Preco aj keby som nahodou schudla nikdy nebudem ako tato zena? KDE ROBIM CHYBU? Zostal vo mne smutok, beznadej a melancholia.. taka recnicka otazka...

dskjhfdlkdjhl
19. aug 2020

Neporovnavaj svoje dieta s druhymi detmi, ani seba s druhymi mamickami, ani svojho manzela. Uprav stravu, cvicit sa da aj doma a po nejakom case aj ty mozes byt kocka. vztah s chlapom, to je uz horsie, lebo to nezavisi len od Teba, ale aj na tom sa da popracovat. Hlavne sa nelutuj, ale popracuj na sebe.

bosorka2302
19. aug 2020

a mozno ju ten muz za jej chrbtom podvadza 🙂 ktovie ako to je cele. Ja napr deti vobec neporovnavam, moj 3 rozprava biedne, na ihrisko chodim v leginach vlasy v cope a ked som v praci tak kazdy vychvaluje ako sa viem nahodit. Proste neries, ak si nespokojna, tak konaj aby sa zmenilo co ti prekaza.

lija22
19. aug 2020

ahoj spravny cas zmenit svoj zivot je TERAZ

777januska777
19. aug 2020

Tak pozri začni tým čo vieš zmieniť a postupne. Najskôr začni chudnúť, potom aj drobec bude väčší a bude sa s ním dať dohovoriť a potom možno neskôr aj s mužom dáte vzťah do poriadku. Alebo rob čo doteraz a budeš stále nešťastná. Tvoj život je len v tvojich rukách.

sunny8
19. aug 2020

Kde robíš chybu?
Porovnávaš seba svoje dieťa svoje manželstvo ...
Zhadzuješ sama seba pred sebou
Necítiš sa dobre vo svojej vlastnej koži (preto aknozna pleť)
Podľa mňa nevidíš na tomto živote nič pekného len ho prežívaš odbijes si svoje a ideš spať.
Nevieš si užiť silu prítomného okamihu.
Možno aj závidíš ?
Nechcela som ťa v žiadnom prípade uraziť ale niečo Zle robíš a chcela si vedieť čo to je.

Prijmi seba takú aká si lebo aj ty si krásna žena keď si čistá upravená a dobre sa cítiš aj napriek akné striam a pod ..
Váha sa vie zlepšiť ak trošku zapracuješ.
Prijmi svoje dieťa lebo je to výsledok tvojej práce - aj moja v takom veku hovorí krásne a plienky ešte má ale nebudem závidieť druhým deťom že ich už nemajú a že sa pýtajú na nočník. Beriem ju ako jedinečnú bytosť takú aká je. Tiež som mávala podobne pocity keď deti okolo 1r chodili a ona ešte ani sama nestala. Bolo mi ľúto. No a čo ? O čo prišla ?
Nájdi si čas sama ja seba vyrev sa ponadavaj si skáč kric vrieskaj bi do vankúša vybi zo seba tu zlú energiu a urob za všetkým hrubú čiaru.
Ráno vstaň plná elánu a povedz si že toto je najlepší deň tvojho života. (ak nie je opakuj každý ďalší deň ) zmena príde 🙂 si silná len sa nepodvoľuj svojim myšlienkam

sunny8
19. aug 2020

Ako sa cítiš tak na teba ľudia reagujú. Preto aj manžel hundre lebo ma doma kôpku zúfalstva 🙂

sissy27
19. aug 2020

neviem kde robíš chybu...asi že sa obzeráš po iných a nepozeráš na seba.
Prečo máš 104kg, legíny, zlú pleť? Prečo sa nezačneš zdravšie stravovať, trochu sa hýbať, prečo si neoblečieš rifle alebo šaty, prečo sa neupravíš? To hľadaj odpoveď u seba.
Muža ťažko zmeníš, holt čo si si vybrala to máš, ale môžeš skúsiť ho motivovať k spoločným prechádzkam, bicyklu - nejakému ľahkému pohybu.
Syn - no holt má nejaké obdobie. Ale väčšinou sú deti odrazom svojich rodičom. Ak ste vy dvaja doma unudení, frustrovaní, možno sa hádate, alebo sa nerozprávate medzi sebou pekne, nedáte si pusu - ako sa má na dieťa nalepiť kľud, pohoda, prejavovanie citov, keď to z domu nepozná?
Ak chceš zmenu - začni od seba. Sú veci, ktoré môžeš zmeniť k lepšiemu, môžeš schudnúť, viac sa o seba starať. Zázraky do troch dní nečakaj, ale postupne to pôjde. Ak máte nedostatok financií (ak teda auto v čase tvojej rd je drahý špás), tak najvyšší čas sa obzerať po nejakom príjme pre teba. Aj tak ti rodičák o pár mesiacov skončí, tak aspoň nejakú brigádu. Zároveň bude muž nútený sa viac venovať malému a budú mať priestor vytvoriť si nejaký vzťah. No a časom uvidíš, možno sa vďaka tvojej zmene zmení aj syn aj manžel...

nyusika
19. aug 2020

tie druhe sa asi pol dna nezamyslaju nad tym, kde robia chybu a nediskutuju p ton na verejnom fore.
zdravo jedia, cvicia, usmievaju sa.

tvoj problem, ze mas mastne vlasy a nosis iba leginy a vytahane tricko....neviem, co si cakala, ake odpovede ?

ella_price
19. aug 2020

Keď chceš niečo zmeniť, začni najprv od seba a začni v prvom rade pracovať na svojom negatívnom postoje.

nyusika
19. aug 2020

a teda - ja pevne verim, ze toto je len vymysleny prispevok, lebo si nejaka frustrovana truba opat robi sociologicky prieskum.
ale poznamka o BMW otca a cervenom mercedese matky, to si zabila 😀 😀

ella_price
19. aug 2020

@nyusika Ona spravila chybu hlavne vtedy, keď sem začala písať 😀

taga
19. aug 2020

Zacni drobnostami
Umy si vlasy
Vyhod leginy
Primaluj sa, makeup, spirala, ruz, to trva 3 minuty
Budes sa lepsie citit a budes mat chut zacat so sebou robit dalsie a dalsie veci
Zacni sa lubit

Neporovnavaj svojho maleho
Vsimaj a vyzdvihuj na nom pekne veci, tie zle si tak nevypichuj, nedavaj im taku vaznost

S muzom neporadim 😂 ale necham mu doma maleho a chod sa prejst!

Ale inak, castokrat to mam rovnako, je to troaku aj o povahe deti... poznam rodiny s detmi, ktore kde polozis, tam si budu hodinu sediet a kreslit

Mone dve sa nezastavia ani na sekundu, ak ich na chvilku spustim z oci, rozbombarduju byt, pobiju sa o hracku, a tak podobne 😂

nanka1986
19. aug 2020

Keby boli všetci a všetko na svete rovnakí, bola by to nuda. Nemôže byť každý dokonalý, prachaty, krásny, s top deťmi.... Nerieš to, aj keď ta to štve, aj mňa sem tsm, ale nič nenarobis a nepomôže ti ochkat....mas sa stále lepšie, ako 70% populácie tejto planéty 😉

missdiva
19. aug 2020

Podla mna nejde o nespravodlivost ale o to ako si v zivote nastavis standardy a vo vacsine (nehovorim o tamtej konkretnej rodine, neviem co su zac) to maju podobni ludia naozaj odmakane a musis obetovat pohodlie nazaciatku... Jednoducho sa drzis zivotneho planu.
Ja som napr. po dietati strasne tuzila ako 22rocna, ale vdakabohu tuzbu som potlacila lebo logicky som si uvedomovala, ze najskor musim vystudovat, pracovat na sebe, vidiet svet, mat nejaku financnu istotu (boli mesiace kedy som robila 30dni vkuse bez jedineho volneho dna, z jednej prace do druhej) a stretnut 100%zodpovedneho muza aby som si potom mohla uzivat matersku s radostou uz s nejakymi splnenymi snami aby mohlo byt dieta priorita.
Podla mna sa tvoja energia prenasa na deti aj do vztahu...
Ale rozhodne si zivot neprepasla, zacni chudnut, starat sa o seba, pracovat na sebe a makat a ono sa to postupne zacne vsetko lepsit... 🙂
Maly sa prida ked bude citit, ze ma spokojnu mamu.
A s muzom to potom vyriesite alebo sa rozidete a budes za to rada.

basullinka
19. aug 2020

Za svoje šťastie, či nešťastie si môžeš len ty sama. Nikto nemá bezstarostný, šťastný život na ružovom obláčiku, to len pre nás je jednoduchšie sa stavat do role utrpiteľa, utápať sa v svojich problémoch a tie cudzie problémy zjednodušovať. Takže chybu robíš vo svojom zmýšlani. Ani jedna z chudších žien nemôže za to, že ty maš 100 kíl, že chodíš v rozheganych gaciach. Len ty sama.Čo sa týka dieťaťa - nedeptaj svoje dieťa tým, že ho porovnávaš s inými, každé potrebuje svoj čas na určité veci, posuny. Takisto, na vašom vzťahu s frajerom/manželom, musite pracovať vy dvaja, mamička na ihrisku to tiež za vás nepraví. Keď si s niečim neni spokojná, treba sa s tým vyrovnať, zabojovať, nelutovať sa a nečakať, že to vyriešia za teba iní.

ivca88
19. aug 2020

Kocka moja, skús schudnúť.
Naozaj.
Viem o čom píšem. Sama som schudla 40 kil a môj muž 50kil.
Začali sme športovať, zdravo jesť a život je o to krajší.
Ver či nie, je to tak.
Šport ti dá energiu, kondíciu, psychohygienu od deti.
Nám nik nepomáha, proste sa striedame s mužom pri deťoch, a keď je pekné počasie, tak chodíme na hory s deťmi ( aj tri krát týždenne vyslapeme niekde).
Ale môj muž bol vždy úžasný, popravde neviem čím som si ho zaslúžila. Deti vždy zvládal lepšie ako ja. Takže tam neporadim.

Keď budeš chudšia, vieš sa aj krajšie obliecť. Nie je to také ťažké, len treba premýšľať a niekedy obetovať komfort.
Oblekat sa dá aj cez výpredaje alebo second handy. Teraz je to všetko dostupnejšie.
Kolko krát nájdeš nový značkovy kus PC 100€ a cena 8€..
Netreba mať predsudky.

Najmä ak chces zmenu, tak sa snaž byť pozitívnejšia. Depresia ti na ničom nepridá.
Žiješ každý deň, tak si nepremrhaj zivot

lienocka2808
19. aug 2020

Zamyslela si sa niekedy nad tym, ze niekto moze zavidiet napriklad tebe? Ludia robia chybu, ze sa porovnavaju len s ludmi, ktori maju viac, su krajsi, chudsi a td. Robila som to aj ja a to sa mame celkom dobre. Toto ta bude vzdy deptat. Nevravim, ze sa netreba posuvat vpred, ale treba sa pozerat aj na ludi, co maju omnoho menej ako ty. Ja som si tuto vec uvedomila, ked som na materskej zacala pozeravat zamenu manzeliek, ako sa niektore rodiny maju strasne zle. V akych podmienkach ziju a vtedy som si uvedomila ake mam neskutocne stastie, ze mam zdraveho syna, muza s kilami navyse, ktory nesklapa zachodovu dosku. Neviem preco, ale velmi ma to ovplyvnilo v tom, ze sa uz s nikym neporovnavam a "Přitom taková blbost"

ajana
19. aug 2020

Aaale ktovie, čo za tými majetkovými pomermi väzí...a udržiavať sa je náročné...len si to priznaj, chce to námahu...ale treba si ju dať vrámci možností...aspoň žihlavový šampon, aj to je lepšie ako nič.
predpokladám, že máš zdravého synáčika-koľko žien majú deti na voziku...
vyťahane tričko a legíny vymeň, keď budeš môcť za dlhšiu blúzku a leginy, to vyzerá lepšie aj na silnejších postavách...trochu makeupu aspoň špirála to je 45 sekúnd.
Doma uprac a mužovi upeč a uvar...s plnými ústami sa nedá brblať...ale brblú aj chlapi z BMW🙂a ešte ako...A syna s láskou veď k pokojnému riešeniu situácie deň po dni naučí sa...
Prepáč, nechcem mudrovať...držím palce.

ckatka
19. aug 2020

Precitaj si knihu:
A dosť! Prečo francúzske deti nevystrajaju pri jedle.

Veľa pochopíš.

Materstvo nie je o otroceni dieťaťu a domácnosti. Materstvo je o užívaní si nejakej (časovo obmedzenej) epizódy v živote. Vyčisti si hlavu...u pokoj sa a začne byť normálnejsi aj muž aj dieťa.

A druhe odporúčam 5 jazykov lásky od Garyho Chapmana
Nauci ta ako vychádzať s mužom a vlastne aj so synom.

sasi_timi
19. aug 2020

Ale však ja nechápem čo riešiš 🤦🏽‍♀️
Dokedy sa chceš pozerať po iných mamickach a potom v kúte sedíš a plačeš lebo ty si iná ako ona ?
Však vstan a začni konať tak aby si vyzerala ako tie mamičky
A začni od toho najjednoduchšieho... umy si vlasy zuby tvar. Ja by som tiež nešla von s mastnými vlasmi🤷🏼‍♀️ Keď máš zlu pleť, investuj do nejakého lepšieho krému, staraj sa o svoju pleť, kup si masky na tvar, odlicuj sa každý večer a ráno aj keď sa nemalujes ale budeš sa čudovať koľko špiny by si mala na tampone po celom dni ( čo je prirodzene)
Oblečenie dokážeš hadam tiež zmeniť sama 😉 legíny nechaj na doma, von si daj voľnejšie šaty ukaz svoju ženskosť
Potom prichádza to ťažšie - chudnutie
Nehovor že nemáš čas ani polhodinu na cvičenie. Večer daj deti mužovi a chod behat
Inak mne behanie/rýchla chôdza pomáha aj psychicky, nielen fyzicky. Vypnes od všetkého a čerstvý vzduch ti dá energiu
A čítaj motivačne pozitívne knihy na nakopnutie ako zmeniť svoje myslenie.
Vieš prečo tvoj syn tak vyvádza ? Kvôli tebe. Zbytočne vravíš že ho miluješ, áno, to je samozrejme , veď je to tvoje dieťa
Ale on potrebuje hlavne milujúcu maminku. Nie klbko nervov ktoré je frustrované zo seba a zo všetkého. Zajtra od rana sa pozoruj ako reaguješ na malého aj na muža. Či si naozaj partnerka a mama. Alebo len chodiaca slúžka s nervami na konci.
Život máš len jeden... a je príliš krátky na to aby si obzerala iných a vravela “škoda že aj ja taká niesom”, lebo aj ty môžeš vyzerať ako ona.
Koniec

deti95060810
19. aug 2020

vidíš nejakú rodinku prvý krát a hneď robíš závery. Možno že keby si ich poznala, vypočula si ich problémy tak by si povedala že nechceš ani za nič na svete si to s nimi vymeniť....
Nie je všetko zlato čo sa blyští....slovenské príslovie

jany149
19. aug 2020

....v čom robíš chybu?v tom, že porovnávaš....
Neporovnávaj.....čo ty vieš,môže to byť pozlátko len, ako tu už vyššie spomínali, vieš že napr.ten uhladený štíhly ju napr. nepodvádza.....atď ...atď....ani deti neporovnávaj.....každé potrebuje čas...pozri...moja dcérka má 2 roky 2 mesiace zachvilu....od septembra prijatá do MŠ a nejdem ju dať až od januára lebo ešte nie je 100%odplienkovana....a tiež mi nerozpráva...
A s tými autami.....ja ti poviem za nás našu rodinu.....my sme auto nikdy nemali /myslím od mala ,rodičia/....ani ako dospelá ho nemám a nemáme ho ani teraz ako rodina....nemám ani vodičák..a žijeme....
S mužom sme si povedali že keď tak tak až keď budeme obaja robiť /som na RD tiež teraz s 2 deťmi po sebe/.....a žijeme....návštevy výlety všetko riešime busom vlakom poprípade taxi keď to nie je ďaleko..a tu sme....
Čo sa týka vzhľadu....začni od seba.....ja som v zime mala až 89kg čo je pri mojej výške už veľká nadváha až už nie obezita.....tak som začala obmedzením pečiva a sladkosti -kupovanych....keď pečiem dám si s mierou... A už je cca 7kg dole....necvicim.....na to som lenivá priznám sa....takže pomaly to ide...
Začni od seba pomalými krokmia pôjde to....a neporovnávaj..
Držím palce

ivca88
19. aug 2020

Na nakopnutie zopár screenov čo mam ako motiváciu.
Pozri sa ako opekneli... Všetko sa dá, je to len na tebe. Nik iný ti život nezmení.

karhu
19. aug 2020

citanie ma pobavilo...ty nemas ruky, nohy?
..ja ked mam mastne vlasy, umyjem si ich, ci si obleciem leginy a vytahane tricko je na mne (teba oblieka niekto iny?), co zjem a kolko sa hybem, je tiez len na mne..ak ma zlosti muz, tak ho dam do poriadku😈, ked mam vsetkeho dost a som nervna, dam si pauzu..tvoj zivot je v tvojich rukach, chciet nestaci, treba aj konat

vilma7
19. aug 2020

Rád tu bolo ohľadom premeny viac než dosť, ja len čo sa týka správania dieťaťa, tak je to AJ povahou detí, nie len výchovou.
Sú deti čo budú robiť cirkus za všetko a zas iné, čo nerobia kvôli ničomu atď...sama mám doma kľudasa, ktorý ešte nikdy nikde nevystrájal že nechce ísť domov atď a ver tomu že to nie je špeciálnou výchovou.

charlinka111
19. aug 2020

Citát, ktorý ti môže pomôcť ku tvojej zmene ,, Správaj sa tak, ako sa chceš cítiť,, (Skús to použiť aj v správaní k malému a k manželovi. Môj malý bol veľmi urevané dieťa ale keď som sa začala viac smiať ja, hneď sa zmenil aj malý na veselšie dieťa. Vyskúšaj a daj mi vedieť. papa 😉

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana_eyre_2
19. aug 2020

Prečo sama seba nemáš rada? To by bola lepšia otázka..

luccija
19. aug 2020

@vilma7 hlavne je to povahou dieťaťa a mamy😉

scila
19. aug 2020

Keby som tam bola aj ja, tiež by som mala mastné vlasy, neupravené nechty + kruhy pod ocami, moje dieťa by sa plieskalo o zem a môj muž na našom ojazdenom aute by neprišiel, lebo do večera robi. A tie drahé autá by som určite tiež závidela, asi málokto nie 😉 . Najväčší problém bude v tvojom prípade muž podľa opisu.