Ahojte baby 👋
Rozmýšľam, teda mam možnosť si ísť popri rodičovskej privyrobiť , čo by sa mi aj zišlo keďže staviame 🏡. No staršia chodí do škôlky, mladšia ma 2 roky. Neviem čo s ňou 😂 nebolo by to každý deň možno 2, 3x do týždňa ale na celý deň .cize ju treba aj ukladat spinkat a všetko. Starí rodicia pracujú niekedy majú voľno niekedy nie čiže je to také ze neviem isto ci by snou mal kto byť celý deň . Ako ste to riešili zienky ked vám nemal kto postrazit dieťa ? Zháňali ste dáku známu ktorej ste zaplatili alebo daku opatrovateľku, či jasle ? No jasle sa mi až tak neoplatia nakoľko stoja mes. 500e to by nešlo.
Neviem samozrejme ak to nepôjde, nepôjdem nikde ale stále rozmýšľam ako to spraviť. Manžel nemôže, ten má 2 roboty a robí na dome . Niesme v núdzi ani nič podobné, peniaze nám pekne vychádzajú ale tak samozrejme ze každá koruna navyše by bola len plus popri stavbe
Prepocitaj, ci zarobis viac ako das opatrovatelke.
Staršie dieťa bolo od 2 rokov v MŠ, práca na plný úväzok.
Mladšie dieťa - od 1.roka muž na MD, potom polroka svokra na striedačku s mužom, od 2.rokov jasle, od 2,5 MŠ. Ja práca na plný úväzok.
Ale mala som aj opatrovateľku zajednanú, no upustila som od toho.
Starsia chodila do sukromnej skolky na 2 dni v tyzdni. Vyslo to cca 200€ mesacne. Skus sa poinformovat kde sa kolko plati a aky by si mala plat a podla toho sa zariad. Osobne si myslim, ze aj ked by si mala nejaku opatrovatelku, tiez to nebude robit zadarmo a aj to sa nacita na konci mesiaca. Uz si len musis zvazit ci sa ti to oplati. Este byvaju aj mestske jasle, skus sa ked tak aj tam opytat, ak mate take vo vasom meste.
3x na celý deň platiť opatrovateľku bude drahy spas
V niektorych jaslickach je moznozt davat iba niektore dni a tym padom je poplatok nizsi.
Sukromne školky, maju zvyčajne možnosť aj na 2-3dni, kde platiš iba za tieto dni nie cely mesiac.
3x týždenne na celý deň opatrovateľka vyjde viac ako jasle
V skolke, ale nezijem na SK, cize isiel od cca 2 rokov do skolky. Nejako 2 mes mu chybali do 2 rokov ked nastupil
Zarobíš toľko aby sa to to financne oplatilo po vyplatení opatrovatelky/skolky? Stoji ti to za to aby si 2 rocne dieta dala na cely den, ešte aj uspavat cudzej osobe? Pokial niekto musí, niet o o com. Ale tomu dietatu tým neurobíš dobrú službu pojial si dobra matka. Teda pokiaľ máte pekný vzťah a neleží ti na nervy byt doma s malym. Ak si odpovieš, ze je v pohode pre teba dat dieta opatrovať inym pre pár korún, daj. Určite najdes spôsob.
Ja som sa vrátila do práce keď mal syn 2 roky, on išiel do škôlky a keď ochorel alebo bola zatvorená škôlka buď mal muž home Office alebo pomohla babka/starkí, my sme mali ale vytvorené podmienky na to aby som sa vrátila do práce, keby to tak nebolo tak žiaľ by som musela ostať doma 🤷
@martinkatinka akurát som to včera spravila a teda žiadna sláva 😂 neoplatí sa to takto . Škoda, no nevadí tak ešte nieje asi môj čas. Musela by to byt lepšie zaplatená robota a do takej ešte nemôžem ísť to by musela ísť do jaslí q to nechceme tak pôjde do škôlky o rok v januári
Ďakujem Vám všetkým zienky. 🙂
@svetlonos presne je to tak toto všetko som brala do úvahy a koniec koncov neoplatí sa mi to teda aspoň nie pri tejto ponuke to obetovať za pár grosov teda nie .počkám ešte ďakujem. 🙂
@klip0 veru , už som to pozrela a vôbec sa to neoplatí to by som musela iné peniaze zarobit
@nyphadora ďakujem toto ma nenapadlo, mame jednu sukromnu u nás pozriem aj to
Opatrovateľku na tie dni co budeš v práci.