Kde a ako ste našli opatrovateľku pre vaše detičky?

27. júl 2024

Prosím, aby sa vyjadrili LEN tie ženy, ktoré opatrovateľku detí majú/mali/budú mať. Opatrovateľka by mala dávať do práce istý citový vklad a mať lásku k deťom. Ťažko takú nájsť.

Napíšem tu jeden nemilý zážitok. Stretli sme opatrovateľku s dvojročným chlapčekom. Ledva s ním prehovorila, fungovala dosť mechanicky, a potom to prišlo…. Dala dieťa do hojdačky a k opatrovateľke došla jej známa. Čiže kým sa dieťa hojdalo, ony dve kecali. To by bolo ešte ok ak to netrvá dlho, ale jej známa začala komentovať dieťatko dosť nechutne že aké je vypasené, troška sa pridala opazrovateľka a malý sa rozpačito obzeral, kým to to dievča stoplo. Myslím, že keby sme neboli poblíž dobre by sa bavili dlhšie lebo to bolo promi dieťa tak dávali jedna cez druhú 😳.

elenkaba
27. júl 2024

Ano, presne tohto sa ja bojim. Tiez rozmyslam o opatrovatelke od 2 rokov dietata, lebo sa musim vratit do prace, s tym ze muz bude doma na home office pracovat, takze tu domacu cast aspon minimalne ustriehne, ale ked budu vonku, tak len doverovat... stale rozmyslam, ci dokazem vybrat spravnu osobu ci radsej nedat dieta do jasli? Je mi uplne jasne, ze opatrovatelka nebude mat taky vztah k dietatu ako matka alebo babka, ale nieco podobne bude aj neskor v skolke, niektore ucitelky su velmi mile, chapave a empaticke a niektore otras...

autor
27. júl 2024

@elenkaba ja by som radšej dala do jaslí asi. My budeme hľadať na prázdniny a voľné dni v škôlke. Niektorí ľudia sú svine a domov strážiť dieťa jedine s kamerami. Hlavne plánujem pohovor ako zvláda vzdor, kritické siruácie. Budem dávať modelové situácie a hodnotiť prístup a riešenia opatrovateľky, tiež zrejme bude so mnou 1-2 dni a tak sa rozhodnem. Bude ma zaujímať či vie čo je to syndróm traseného dieťaťa, aké následky z toho plynú.

veklipo
27. júl 2024

Ja som mala 4 roky tu istú. “Vychovala” mi 2 deti. Bola úžasná a dnes ju deti maju ako svoju babku a chodia k nej na prázdniny.
Našla som cez domelia.sk, 55rokov, detská fyzioterapeutka. Mala neskutočnú trpezlivosť, mohla som sa na na ňu 100% spoľahnúť. Zároveň bola dostatočne diskrétna, keďže mala u nás prístup do celého domu.
Bola u nás 6h denne plus sme jej platili zdravotne odvody. Takže to mala ako normálnu prácu. Ak si ochotná zaplatiť dobrého človeka, nájdeš dobrého človeka.

bolarazjedna
27. júl 2024

Ja som nad tým tiež rozmýšľala, že je ťažké nájsť láskavú opatrovateľku.... Aj keď, ja zas mam milú skúsenosť, raz na ihrisku sme s jednou pani hojdali vedľa seba deti, tak som sa k nej prihovorila, s dieťatkom bola veľmi milá, láskavá, venovala sa jej, pekne opomenula, keď robilo niečo zlé.... Myslela som si, že je to jeho maminka, ale potom som sa od nej dozvedela, že opatrovateľka (mama bola doma s bábätkom).

Na druhej strane, čo píšeš, že budeš skúšať, ako zvládajú kritické situácie... Je to dobrý úmysel, ale jednak pretvarovať sa pred rodičom môže hocikto, ešte neznamená, že bude taka aj v tvojej neprítomnosti...A tvoje dieťa tiež sa môže úplne inak správať, keď tam ty nie si.... A na druhej strane, keby niekto stojí nadomnou a sleduje, ako sa správam k dieťaťu, a hľadá "chyby", tak by som bola dosť v strese a aj na vlastné dieťa by som reagovala inak, ako bežne (a to som dosť trpezlivá a dôsledná aj empatická).

Na tvojom mieste idem na to podľa recenzií, ak už to robila predtým, nech dá kontakt na predošlú rodinu.... Alebo možno cez nejakú agentúru, kde možno ich majú skôr preverené.

autor
27. júl 2024

@veklipo fyzioterapeutky sú vysoko vzdelané zdravotníčky, pohybovo zdatné aj vo vyššom veku, zvyknuté usmerňovať pacientov a brať ohľad na ich diagnózy. Myslím, že toto si naozaj vychytala 🖐🤚.

dankagirl
27. júl 2024

Dobrý deň ,
Ja pracujem ako opatrovateľka .
Sama mám deti a prax v strážení niekoľko rokov
Ešte študujem za pôrodnú dulu .
Kľudne mi napíšte
Posobim v okoli Tt a Nr

autor
27. júl 2024

@dankagirl dobrý deň. V prvom rade budem hľadať zdravotníčku ❤️, žiaľ ste mimo nášho bydliska.

apolka77
27. júl 2024

Podľa mňa treba dať na prvý dojem . Intuíciu máme my ženy dobrú. Ak niečo nesedí hneď od začiatku dobre to nebude.
Napr.hned pri pohovore je vidieť či má daná osoba vzťah k deťom ,, alebo to ide robiť lebo nemá do čoho iného "pichnúť".
Po mojich skúsenostiach by som napr vylúčila dôchodkyne . ..

oslo1
27. júl 2024

Mala som opatrovatelku iba cez vikendy. Nesla som ju cez web stranku, mala velmi dobre hodnotenia a Bola velmi dobra aj na syna.

elenkaba
27. júl 2024

@apolka77 ja by som tiez vylucila dochodkyne, nic proti nim, ale uz nemaju tolko sily a trpezlivosti ako mlade, aj ked moze existovat aj vynimka. Ja by som si predstavovala mladu, slusnu milu babu, trebars co sa tento rok nedostala na vysnivanu vysoku alebo tak nejak a hlavne aby mala deti, absolutne nepozadujem zdravotnicke vzdelanie.

sszuzu8
27. júl 2024

Nasla som si študentku co práve zmaturovala a potrebovala si trosku privyrobiť 🙂 jedine krivé slovo na ňu nemám. Nasla som ju na fb v skupine nášho sídliska

dankagirl
28. júl 2024

To,že nie som zdravotníčka.
Neznamená,že neviem adekvátne poskytnúť prvú pomoc .
Prajem pekný deň

pieksamaki
28. júl 2024

My sme hľadali cez domelia.sk alebo tuším je aj stránka opatrovateľka.sk