Ahojte maminky,
naša malá plne kojená baba s tichým refluxom má 3 mesiace a už asi 2 týždne sa nám každý deň nad ránom okolo 3:30 - 4:30 začne prehadzovať, je nespokojná ale oči má zavreté. Vidieť, že by chcela spať ale niečo ju ruší/jej vadí. Nakojiť nepomôže, plienku má čistú a ani príliš teplo/zima jej nie je. Ak ju tak nechám, bude to robiť aj hodinu, kým sa úplne nezobudí a neotvorí oči. Väčšinou si ju teda dám do šatky, lebo sa nemôžem pozerať, ako sa furt vrtí, keďže spíme spolu v posteli. Tam zvykne ešte zaspať väčšinou tak na cca hodinu. Rozmýšľam, že či to nebude trávenie, ale netlačí pri tom nejak... Máte niektorá s týmto skúsenosť? Lebo je to pravidelne u nás ako hodinky.
@freckled_cat u nas to nastalo okolo 4m tiez ked sa nevddela otocit z bruska na bok tak sa vrtela az kym som ju neotocila ja, rada si drzi plienku tak spinka dobre, inokedy zuby, teplo, zima, smadne, hladne, plienka plna, babatko mozno rychlo rastie ,,,je vela dovodov
To je taky cas..kedy sa pohnu crievka. Plus preunavene doeta ta skor zobudi,ine sa len viac vrtia alebo chcu cuckat. Kazde jedno to tak istu chvilu u nas malo. 3deti.
Podla mna ju budi to, ze sa jej da kakat. Toto je cas, kedy uz aj hladina melatoninu klesa a deticky sa uz prehadzuju v posteli a niektore zobudi uz len najmensi suchot. Ale skor si myslim, ze pricina su crievka. Bud sa jej da kakat alebo prdkat a to ju budi.
Inak ale v pohode vam aj moze zacinat 3-4 mesacna spankova regresia.
Moze to byt travenie, aj deticky,ktore maju koliku tak sa budia cca v rovnakom case
@ivangeline @ls56 @adriannasvk Koliky mávala veru výrazne, ale už si myslím, že jej to ustalo. Avšak toto ranné prehadzovanie so zavretými očami a nepokoj veru vyzerá na tie črievka. Dostáva aj probiotiká avšak tento každodenný ranný budíček zakončený šatkovaním ju drží. Neviete, kedy by to mohlo prejsť asi, že? :D
@freckled_cat to je dost individualne. Urcite to prejde,casom....ale to si asi nechcela pocut🙈
@freckled_cat Mojej to preslo postupne po 6m..
@freckled_cat tak ono kazdy ma svoj cas kedy mu treba vykonat svoju potrebu😀 a myslim si ze,tym,ze chce spinkat tak to ako keby sa snazi “potlacat” a tym sa prehadzuje. Neboj, nie si jedina…moju kolko krat zobudia crievka zacne prdiet rano o 5 tej a uz je hore a tym zacina den🙈
Ale urcite to prejde casom,ono u babatkach sa vsetko rychlo meni 🙂
@freckled_cat mne to moja robi, keď jej niečo vadí… stále krútila hlavou a zistili sme, že jej vadí, že na vankúš a teraz na len hniezdo a je spokojná…
Alebo chce mat vyššie hlavu, alebo nohy… aspoň ja mám skúsenosť, že chce zmeniť polohu ale keďže to sama nedokáže, treba jej pomôcť a prísť na to čo chce 😁😁