Každé dieťa dokáže dobre spať

matilda72
10. máj 2017

Potrebovala by som vedieť či sa niekto stretol s touto knihou a či sa dá naozaj naučiť dieťa spať. Lebo u nás je zatiaľ spánok veľký boj. 🙂 Máme skoro 5 mesiacov, máme hádam všetky neduhy 🙂 od fitlopty, vysávača či výlučne spanie v šatke či len v kočíku a po novom spí len v mojom náručí beda položiť. je to síce krásne ale ja som vyčerpaná a nervozna. som len človek mám tiež svoje potreby 🙂 ako občas sa vyspať viac ako dve hodiny denne 🙂 a kakala som trochu na tú knihu sa mi celkom pozdáva tak či do nej inevstovať alebo je to zase nejaká blbosť

matilda72
autor
10. máj 2017

ospravedlňujem sa ale chcela som napísať kukala 🙂 to je ten nedostatok spánku a to, že malá je zase v manduce 🙂 a kolísať a písať zároveň dá trochu zabrať

stastnablcha
10. máj 2017

ahoj ja som skusala na zaklade tohoto niektore veci, u jedneho dietata to zabralo skvelo, druhe spalo len na mne/so mnou / pri mne a tretie uz tak akosi ide samo ani neviem ako.. za precitanie nic nedas, v niecom sa da inspirovat

zdena12345
11. máj 2017

citala, nieco bolo urcite dobre. netreba tam citat asi vsetky tie stadia spanku a pod... pride mi to zbytocne odborne a to som aj trosku v obore🙂 pre beznu mamicku nepotrebne. skor len tie rady pre rodicov. k niecomu je urcite dobra. nieco sa dalo upravit a nieco nie. jeden syn je skratka zly spac a nepodarilo sa nam to nicim zmenit, ale vekom je to znesitelnejsie.
(teda ak je to ta kniha co predpokladam, volala sa ze kazde dieta sa vie naucit spat tusim)

magmolatus
11. máj 2017

@matilda72

Kniha sa da stiahnut na uloz.to a nemusis nic investovat.
Samozrejme si musis sama určiť čo je pre tvoje dieťa vhodné a čo nie. Ale nejaké vodítko tam nájdeš. Ja keď som ju začal čítať, tak až vtedy sa malá naučila nejak normálne spať, a to sme nič z knihy neaplikovali. Mala skoro čosi po 1,5 roku, kým sa nejak upratala.

monicka144
11. máj 2017

Tak ja by som sa tým asi moc neriadila. Každé dieťa je iné ale tak väčšina matiek robí chybu hlavne v tom, že všetky pokusy veľmi rýchlo vzdá a potom to veru nemá žiadny účinok. Treba len vytrvať. Dieťa uložiť do postieľky a ono si zvykne

matilda72
autor
12. máj 2017

@monicka144 len ona tak plače až je fialová a celá spotená, skúšala som to týden a bez úspechu ja viem, že treba vytrvať 🙂 no musím sa na to dať a nespustiť a čo mám robiť ked tak hystericky plače a v spánku sa strháva

zdena12345
12. máj 2017

aj nam tak robi este aj teraz a to ma skoro 3r🙂 niekedy mava aj nocne mory, ale tak, ze stale krici a nevie sa prebrat, nijak na nas nereaguje.
Preto sa mi zda, ze na nieco je ta knizka dobra, ale niekedy sa to asi neda uplne dodrzat. Kazde dieta ma nieco svojske a neda sa uplne zapasovat do nejakej poucky. Rodicia musia vediet trosku odhadnut, co asi potrebuje viac casu...

matilda72
autor
12. máj 2017

@zdena12345 ale to robí ked som ju nahala v postieľke bola pri nej aby zaspala tak mala hisák, jednoducho ona nevie zaspať sama od seba len ked je aute, v kočíku alebo v šatke inak ani za svet

lucik2008
18. máj 2017

@matilda72 presne mam ten isty problem a to uz ma moj syncek 9m a snazim sa uz od 5m skusat, aby zaspaval sam, uz som skusala aj potom na posteli so mnou, to sa mi podari tak v 10%, skusala som spievat, pustat mu uspavanky, hladkat, macika mu davat, nic nepomaha, v nosici mi zaspi kludne a za chvilku ... ma vobec skusenost niekto s tym, ze sa samo odnauci dieta v istom veku? Lebo ta vyplakavacia metoda mi trha srdce,ked ho vidim ako sa strasne az trasie a place

matilda72
autor
18. máj 2017

@lucik2008 mi sme sa rozhodli, že ideme skúsiť takzvanú metodu bez slz, je že vraj zdlhavejšia ale účinná, treba dieťa privykať pomaličky tak aby ani netušilo,že sa niečo mení, stanoviť presné hranice pravidlá, ešte si to poriadne naštudujem a ideme to skúsiť ale len ked bude mať 6m, a ak to nepôjde tak potom možno skúsime túto metodu a to už budeme hádam vo svojom a nebudú mi do toho kecať svokrovci

lucik2008
18. máj 2017

A to je aka metoda prosím ta? Kde to najdem. Teraz znova cez hodinu sme lezali na posteli a nic a potom hystericky plac a nosic ... do 10min spal ... nevladzem ... stiahla som si aj tu knihu Kazde dieťa sa vie naucit spat, tak som zvedava ci tam volaco najdem 😢

matilda72
autor
18. máj 2017

@lucik2008 no našla som to na nete ked som si zadala metoda kontrolovaného plaču a tam mi našlo aj toto. bola tam taký článok no uvidíme ešte si chcem odpozorovať ako papapáme a všetky veci aby som zistila čo chcem zmeniť a premyslieť si to

katkakovac
18. máj 2017

Knihu som nasla, ked mal syn 8 mesiacov. Budil sa v noci 6-8 x a uspavanie bola katastrofa. Knihu som precitala a zaviedla do praxe. Dolezity je pevny rezim dna a ritualy na uspavanie. Mam to odskusane na dvoch detoch a obaja spavaju od 8 vecer do cca 6 ranoa poobede od 1 do cca 3. Zaspavaju viac menej sami, staci chvilku pomojkat a idem prec. Zavedenie rezimu trva cca tyzden, ale treba byt dosledna a vydrzat. Ak to chces len vyskusat, tak sa na to rovno vykasli, zbytocne vystresujes dieta aj seba. Ked tak pis IP

lubicajanoskova
26. júl 2019

@katkakovac prosím o radu ako naučiť dieťa samo zaspávať v postieľke, Ninka zaspí iba na rukách

katkakovac
29. júl 2019

@lubicajanoskova poradim kupit/stiahnut si knizku a Kazde dieta moze dobre spat a dodrzat vsetko, co je tam pisane. Rezim, ritualy, vsetko. U syna som to zvladla za tyzden, u dcery za dva. Dodnes spavaju bez problemov, aj napriek tomu, ze ma syn ADHD, co byva velky problem. Ale nie ze precitam a vyskusam. Na skusanie je tu skusobny ustav. Precitat a zaviest do praxe

petra7481
29. júl 2019

@matilda72 nemá koliky?

lubicajanoskova
29. júl 2019

@katkakovac ďakujem za odpoveď, knihu som prečítala, režim myslím mame, rituály aké napriklad?

tiumen
29. júl 2019

@petra7481 téma je 2 roky stará 😏

bobricek1979
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matilda72
autor
29. júl 2019

@petra7481 mala koliky a nejako sme to dali sice bez vyplakania a dlllllho trvalo ....teraz mame druhe a uz teraz trenujeme zaspavanie a celkom to ide 3m mame

matilda72
autor
29. júl 2019

@lubicajanoskova u mladsej mame ritual....kupel, spaci vak,kojenie, biely sum a do postielky a zaspi. Obcas je to boj ale zaspi

katkakovac
30. júl 2019

@lubicajanoskova vsak ako su popisane v knizke. Ritualy pri zaspavani. Naobedujeme sa 11:30-12:30, potom umyt ruky a usta a do postele. Krpata spinka 13:00- 14:30, max do 15:00 ak zaspi neskor. Vecer 19:30 sprcha, 19:45 osusit vlasky, obliect pyzamo, povalat sa v posteli. 20:00 masaz (nasa doporucena terapia), 20:15 citame, 20:30 mojkame sa v posteli, tatinko odnesie na rukach do postele a uz musia spat. Krpata si vypyta este trochu vody, nieco mi z postielky zakrici a uz musia spat. 21:00 deti spia. Denny rezim pevne dany, jeme vzdy v rovnakom case, spanok kontrolovany od - do. Fungujeme takto uz 5 rokov. Ani na dovolenke ani u baky ziaden problem. Napis si to ked tak na papier kedy co. Na zaciatok ziadne vylety, budte doma a venujte sa dennemu rezimu. Ked ma krpec spat, tak ste doma, aby spala v postielke. Ked si zvykne, tak mozes aj v kociari obcas uspat. Ostatne mas v knihe.