ahojte, rad by som vedela, tie co cestujete aj s detmi, ci mate skusenost s dovolenkou na kanarskych aj s dietatkom, konkretne to nase bude mat 7 mesiacov v case dovolenky... co sa tyka teplot s tymi som oboznamena, skor ma zaujima ako to zvladli vase deti v takom veku. ( let + aklimatizovanie) dakujem
@evinkakub ...ešte ak môžem - doplním z vlastnej skúsenosti. Keď som počas letnej sezóny odlietala 2 tripy denne z Brusselu (čiže z mierneho pohrebného pásma) do letovísk ako napr. Grécko či juh Španielska (čiže do subtropických oblastí), skutočne som mala dosť a "po šichte" som sa cítila uťahaná, jak keby som týždeň fárala v bani. Veľká a prudká rozdielnosť teplôt, vlhkosti vzduchu a nadmorskej výšky je pre organizmus dosť náročná - a to podotýkam, že môj dospelý zdravý trénovaný organizmus je teda oveľa silnejší, než organizmus malého bábätka.
@evinkakub tak ono na letisku a v lietadle stretneš baktérie tak isto, ako napr. v nákupnom centre, v nemocnici, v kine,... Taktiež klíma v lietadle je v podstate detto, ako kdekoľvek inde, kde sa pohybuje veľa ľudí a kde sú priestory klimatizované. Akurát keď už o tom hovorím - napadlo ma v súvislosti s tou klímou, že ak by ste s drobcom niekam leteli, určite by som odporúčala dať mu na ušká tenkú čiapočku a nechať mu ju na hlavičke počas celého letu, nech nechytí prievan alebo zápal uška. V niektorých zónach v lietadle ozaj dosť fučí. Zmeny tlaku vzduchu pri vzlete a pristátí sa báť nemusíš - ak bude malý zdravý (čiže bez soplíkov), určite to v pohode zvládne. Zo skúseností môžem naozaj zodpovedne povedať, že deti zvládajú let lepšie, ako dospelí. A hlavne bábätká - 80% z nich zalomí skôr, než lietadlo vystúpa do svojej letovej hladiny. 😂 Monotónny zvuk motorov a jemné kolísanie väčšinu detí uspí (a inak - aj veľa dospelých. 😅 Našťastie okrem pilotov 😂😂).
Skôr by som sa obávala pobytu ako takého a rizík, ktoré číhajú na zemi. 😨
@evinkakub osobne by som s takým malým bábom nešla na žiadnu exotickú dovolenku. Let je ten najmenší problém - bábo väčšinu z neho prespí. Väčšie riziko vidím v úplne odlišnom klimatickom podnebí, v ktorom bude dieťa vystavené diametrálne odlišným vplyvom teplôt, vlhkosti vzduchu, iným typom vírusov, atď. Mnoho ľudí si to neuvedomuje, no takáto markantná zmena prostredia a klimatických podmienok dá zabrať aj dospelému organizmu, nie to ešte polročnému bábätku!