Kamarátka kritizuje moje dieťa a výchovu

aylaxx
30. jún 2014

Ahojte baby,mam susedku,ktora chodi k nam so 15 mesacnou dcerkou.Jej dcerka je tichsia a taktiez sa stale toci okolo maminky.Moj 3r.syn je zato zivy a vzdy ked k nam pridu,tak sa aj predvadza..chce sa s nou hrat ale ona je stale pri maminke a moj syn to nechape,ze sa s nim nechce hrat..no a obcas vsetky hracky su jeho a nechce jej pozicat.No a kde je problem ??Stale hovori,ze som nanho makka -no ale ona nevidi,ze aj po nom pokricim a uz dostal par po zadku ked uz bolo zle.Ked je do mnou pomaha mi,ide pekne za ruku , poupratuje si hracky ..no ale ma dni ked vystraja a nepocuva vobec. stale hovori,ze jej dcera by si nemohla dovolit to a to a zeby mojho syna riadne zbila po zadku alebo ked dobera tak zavrela do izby ..povedala,ze nam bude skakat cez hlavu.Tak ja neviem,ci to len ja nevidim alebo ozaj je tak nevychovany??Ked nieco vyvedie tak sa ospravedlni,podakuje ..bol aj v sukromnej skolke na 4 hodiny a tam ho chvalili.On je taky spolocensky a dost hlucny..no a to jej vadi,lebo jej dcera sa boji ked krici ..no baby chcela som sa len vyrozpravat.

mima4
30. jún 2014

@aylaxx

doprdele "zeby mojho syna riadne zbila po zadku alebo ked dobera tak zavrela do izby "

- toto povie normalna zena? na male krpate decko, ktore zacina "riesit" zivot a vlastne svoju existenciu?

aylaxx
autor
30. jún 2014

@mima4 no ona stale tvrdi,ze jej dcera bude mat inu drezuru a nechce aby podchytila nieco od mojho syna..ze je strasne premaznany ..atd.

mima4
30. jún 2014

@aylaxx
moja svokra ma kamratku, kde v rodine bola hrozna drezura smerom k dietatu, dieta odmalicka bite, muselo aj kozy dojit... proste vsak nech ho vychovaju poradne.. este mu aj skolu vybrali..a ked malo decko 20 rokov, tak sa zastrelilo ☹

dieta je zivy tvor a v prvom rade potrebuje lasku. Do urcitej miery ho moze rodic mlatit, drezurovat, ale v momente, ked dosiahne vek, ze sa ubrani... tak vacsinou sa tak rapidne zmeni...bude robit vsetko "proti", naschvaly...
Mladi ludia, ktori droguju, chlastaju, maju nasilnicke sklony... su prave odchovancami rodicov, kde bola drezura, kde boli telesne tresty..

ako od kamosky si neber priklad... uz to, ze nechce aby jej mala bola v kontakte s tvojim 3 rocnym synom... ako pardon... ale toto je pre mna silna kava..

neboj..mozno sa v dospelosti do seba zalubia a ju porazi 😀

elise
30. jún 2014

@aylaxx kamosku neries najlepsie savychovava cudzie dietaa hlavne kritizuje jeho matka aj ked s tebou nezije. Kazde dieta je individualne a detstvo je predsa o hrach a v ramci hier ucenie . Si dobra mama a svojho syna poznas najlepsie.

kaja73
30. jún 2014

@aylaxx tak 3 rocny chlapec a 15m dievca je nie moc dobra kombinacia na kamartsvo-teda aspon zatial. Dievcata su vseobecne kludnejsie-aspon vacsinou- a male 15m dieta je zas uplne o inam ako 3 rocak.
Tu sa asi tazko zhodnete 😢 .
Najdi si radsej kamosku co ma syna v podobnom veku....
My mame kamosa o rok mladsieho-je to tiez divoch chalan ako moj- a predsa sa vyskytnu trecie zony,take chvile napatia medzi nami dvoma-lebo on je proste mladsi....... ale to vzdy aj bude....
No snazime sa to riesit k spokojnosti na oboch stranach a dake kriticke postoje k vychove tej druhej neodoznievaju-aj ked by mohli asi na oboch stranach 😲 ,lebo obe robime aj chyby...kazda ine ale robime 😝
Je to hlavne o tolerancii a ked ta tvojej kamoske chyba a veri len v svoju neomylnu vychovu, tak zvaz ako casto a ci vobec sa budete stretavat.

aylaxx
autor
30. jún 2014

@mima4 dakujem za tvoje slova..potesili-🙂no ona sa este nevie hrat so zviertkami a hry,ktore sa rad hra moj syn a este nerozprava a moj syn ma rad deti, my sa s nim stale hrame..no a pravda,nas moji rodicia nikdy netrestali fyzicky a pritom si ich vazime a respektujeme.

jasminet
30. jún 2014

@aylaxx ja mam svagrinu, ktora sa o mojej dcere vyjadrila stylom, ze dufa, ze bude dobre vychovana a neskor, ze je rozmaznana... len som sa pousmiala a tesim sa na moment, kedy jej dieta predvedie ake je dobre a nerozmaznane 😀 😉

zita19
30. jún 2014

@aylaxx no tak sa s nou nekamarat... Ked sa boji, ze by sa jaj dcera zlych móresov nachytala, tak sa nestretávajte. Inac kazdy ma ine hranice co sa tyka vychovy.

aylaxx
autor
30. jún 2014

@zita19 no ona sa coskoro stahuje do ineho mesta a ja tu nemam uplne nikoho a teraz je manzel v praci tak pride pozriet,predtym nechodila .No nie vzdy mi to hovori ..niekedy sa aj 'vyhraju'

aylaxx
autor
30. jún 2014

@kaja73 mas pravdu..mm vzdy hovori,ze je zvedavy aka bude ich dcera v obdobi vzdoru a ci ju idu vychovavat len na fyzickych trestoch..no a pravda,najlepsie sa kritizuje cudzie dieta ..

roni200
30. jún 2014

Podľa mňa je teraz v takom veku.V rodine máme tiež 3 ročné deti a vystrájajú rovnako.Vôbec to nerieš. Ono ho to prejde.PS: Dotyčná nemôže vedieť aká bude jej dcèra.

maryennn1
30. jún 2014

Ak sa kamarátke tvoja výchova a správanie tvojho syna (mimochodom na 3 roky úplne normálne) nepáči, tak nech nechodí na návštevu a hotovo. "Milujem" vyjadrenia tipu ja by som toto a ja by som hento, figu drevenú vie ako by sa zachovala a ak si aj myslí, že vie, veľmi skoro by prišla na to, že jej "výchovné metódy" nefungujú.
Takže nerieš ju, podľa toho čo píšeš a tvojom synčekovi, je normálny, zdravý, živý a spoločenský chlapček 🙂

tatiana7777
30. jún 2014

@aylaxx podla mňa nemože hovoriť aka bude jej dcera, nema vek ako Tvoj syn, nechapem prečo si toto dovoluje tvrdiť o Tvojom dieťaťu! Ku mne by už viac-krat nevkročila! Chapem že pokial tam nemaš moc znamych he fajn sa stretnuť s niekym kto ma dieťa a porozpravať sa no vysvetlila by som jej nech si svoje mudro necha pre seba! 🙂

seahorse27
30. jún 2014

Tvoja susedka ma naozaj "uzasne" vychovne metody. Necudujem sa, ze ma ustrachane a uzkostne dieta. Jasne, ze sa boji hluku, ked po nej od malinka hulaka...Urcite si nerob nic z jej reci a daj na svoju intuiciu. Bitkou a zatvaranim dietata do izby mu tak akurat sposobis traumu. Ty mas zo svojho synceka dobry pocit, vies si s nim vacsinou poradit, tak jej nazory vobec neber do uvahy. V tomto veku je uplne zdrave a vyvinovo primerane, ak sa dieta snazi presadit si svoje a potrvdit si svoju individualitu. Mas uplne normalne dieta, ktoremu sa snazis zadavat hranice. Okrem toho ten vekovy rozdiel medzi vasimi detmi ani nekomentujem. Normalny clovek nemoze ocakavat, ze sa spolu zmysluplne zahrasuju.

miku1
30. jún 2014

@aylaxx Kamarátke povedz, že si veľmi zvedavá a už teraz sa tešíš na to, ako sa bude chovať jej dcéra, keď bude mať 3 roky 🙂 Že potom jej tie jej múdre reči pripomenieš 🙂 Tvoje dieťa je úplne normálne ako každé iné 3 ročné.....Takže nerieš.

azbestica
30. jún 2014

@aylaxx hm tak to aby svoju dcerku ani na pieskovisko nebrala, lebo tam sa este len nauci veci 🙂) A ktovie aka bude jej dcerka v 3 rokoch. Co kamoska nevyskusala na vlastnej kozi, ked jej niekto daval mudre rady ako vychovavat jej dieta?? Skus ju niekedy aj ty poucit ako ma vychovavat vlastnu dceru a co robi zle...mozno jej to tukne 🙂

milota164
30. jún 2014

kazdy rodic si vychovava dieta sam a nikto nema pravo do toho zasahovat, moze povedat svoj nazor ale nech si vychovava svoju dceru. Ved uvidi aka bude ona ked bude vacsia

ali76
30. jún 2014

moj syn je podobyn tomu tvojmu, a vobec nie je nevychovany, je to prsote zive, spolocenske a zdrave dieta

mimla
30. jún 2014

Máte deti odlišného veku aj pohlavia a pravdepodobne aj odlišného naturelu. To by bola nuda, keby sme boli všetci rovnakí. Predstavme si hypotetickú situáciu, že jej dcéra je skutočne anjelik a tvoj syn je skutočne rozmaznaný. A teraz bude ona čo? Držať svoju dcéru celý život pod skleneným zvonom? Pretože rozmazaných detí behá po vonku viac ako dosť. Väčšina detí je aj hlučná. bude to mať v živote ťažké. Deti pištia v škôlke aj v škole. Jej dcéra sa bude celý život držať za uši, aby ju neohrozoval hluk?

Až také strašné to s tým tvojim synom asi nebude, keďže sa stretávate. Ak by to bolo skutočne kritické, pravdepodobne by ste už dávnejšie prerušili kontakt. Ona ho však neprerušila, takže je to asi v norme. Suseda sa asi len potrebuje na niekom realizovať, tak ste ty a tvoj syn na rane. Asi má priehrštie "dobrých rád", ktoré si ale nikto nie je ochotný vypočuť. Daj jej pekne pá-pá, popraj jej veľa úspechov v novom bydlisku a ty budeš mať konečne mentálny priestor, aby si sa zoznámila s niekym svojej krvnej skupiny.

pemizb
30. jún 2014

Mozno ked sa susede narodi druhe dieta a bude take zive ako tvoje, tak si spomenie na svoje reci.....a mozno ju bude niekto za to aj kritizovat.....ze ake ma dieta. Lahko je radit druhemu. Nenechaj sa znechutit. Nevadi mi ked si niekto povie nazor, ale nenavidim z duse ked niekto mudruje. Moje deti su tiez zive a co ich mam neustale len bit a bit? Jasne ze sa snazim im aj vysvetlit aj im capnem po zadku, nuz ale nie su to stroje...aby posluchli vzdy a vsetko. Radsej zive dieta ako dieta, ktore sedi v kute. Neboj, mas uplne normalne dieta. Ako vacsina nas. 🙂

siska53
30. jún 2014

@aylaxx nuz..chlapci su vzdy divokejsi,ked som "au-pairkovala",tak som sa tesila,ze mam dve baby na starost a nie chalanov,lebo ti odvedla,ti boli divosi. A to teda ta starsia,3r.bola,dost ziva. Yeraz mam parik,starsi je syn a tiez je divokejsi oproti dcere,hoci aj ona co-to uz obkukala a jasi z vymysla tiez aj take veci,ktore by synovi nenapadli. Ale je pokojnejsia tak-ci tak..
ty si poznas syna,ked ma hranice a problemy riesis,je to ok,no take male dieta este nie je partak pre 3r.velmi, ja mam 2 a 4 r. A tiez sa este velmi nevedia zahrat,obcas uz ano,ale napr. pred rokom sz hrat teda nevedeli,ak za hru nepocitam 4nozkovanie po byte.

naoeaj skus radsej pohladat primeranejsieho kamosa z ihriska,ci dakeho detskeho centra,oslov daku mamicku..

jana_eyre
30. jún 2014

skus sa len tak pre srandu kamaratky spytat, ci je normalne, ze ta jej dcera je taka az prilis kludna, ci nahodou nema syndrom tyraneho dietata, ked tak neznasa krik...

kamaratka si potom mozno rychlo uvedomi, ze staranie sa do vychovy nie je az take prijemne, ako sa jej zda... 😝

henikav
30. jún 2014

@aylaxx z toho si ty nic nerob, ked ti ona skritizuje zive a hrave dieta, povedz jej ze nemozes za to ze ona ma doma zaspateho mumaka. Nechapem ze dospela zena nechape ze kazde dieta je ine, taktiez porovnavat 15 mesacne babo s 3 rocnym chlapcekom je chore. Jednym uchom dnu a druhym von, ked ona chce nech si mlati to svoje, ty nebudes synceka mlatit len aby ona bola spokojna. Tiez som si naivne v mladosti myslela, ze moje dieta nebude uvrestane, nebude sa hadzat o zem, nepotecu mu sople az na krk, nebude nikdy zafulane, bude vzdy na slovo pocuvat......... ale ako zivot cloveku dokaze ukazat ze dieta je samostatna osoba s vlastnym charakterom, je take ake je, neda sa zmenit, da sa len "formovat" vychovou. Tak ci tak, 3 rocny je este malicky, podla mna len teraz prichadza do tazkeho obdobia, ja som si z mojho od 3-5 rokov trhala vlasy, co bol ako certisko, nikto mi ho nechcel ani na 5 minut postrazit a potom zo na na den sa stal najmilsim deckom na svete. Teraz sme v dalsom tazkom veku, puberte, dufam ze aj z tej skoro vyrastie 😉 😀

culia1
30. jún 2014

Počkaj si na chvilku, kedy jej dcerka bude mat obdobie vzdoru a potom jej pripomen tie slova, co si jej dcera moze a nemoze dovolit 😀

amelie123
30. jún 2014

@aylaxx lutujem dieta tvojej kamaratky! tvoje je absolutne v poriadku.

janka_mamka
30. jún 2014

Podla mna je to truba ta "kamoska" ako len raz by si dovolíla povedat ze da mojmu malemu po riti!!!!!!
A inak slecna ma 15 mes a Vas ma 3 roky halo?ved to sa neda porovnat...

marissenka
30. jún 2014

@aylaxx toto sa mne stalo na ihrisku..moj maly zdivenec vyliezol na preliezku a ,ze skoci dole...kebyze tam je sam aj mu to dovolim,lebo viem,ze takto lozi,skace,proste je zivy..kamoska tam s deckami,tiez tichuckymi hned:boze,toto ked nasi zbadaju,budu to tiez robit,capni mu na rit! do mna sto certov ,ale predychala som...neznasam to,ked je niekto premudraly 😠

aries24
30. jún 2014

@aylaxx necitala som si vsetky prispevky,takze neviem co Ti ine mamicky povedaly,ale ja Ti poviem,ze tu pani by som urcite kamoskou nenazyvala a urcite ja s mojou povahou by som to nevydrzala a stanovila by som hranice odkial po kial.Podla nej by bol moj syn urcite uplna katastrofa,ale to znaci len o jej nevzdelanosti 😠Ja som stastna,ze mam zive akcne dieta.Obdobie vzdoru ma uz od 10 mesiacou,vsak jeho to prejde.Teraz ma 3 a pol a uz sa to ukludnuje.A ja uz davno neriesim tie pohlady mudrovanie zo strany inych ked ma vydia ako maly ruci a ja s kludom anglicana sa otocim a kracam prec.Mam ho mlatit,aj mne to druhy radily a netvrdim,ze parkrat nedostal,ale k comu to viedlo?akurat k este vacsej zlosti z jeho strany.Ze nepozicia hracky,vsak to je v jeho veku normalne,my to riesime tak,ze ked ma niekto prist,vzdy mu poviem nech si odlozi tie hracky,ktore nechce pozicat a ktore pozicia nech necha tak,a funguje to.Takze ju vobec neries a bud rada,ze tvoje dieta je priebojne vie co chce a urcite sa v zivote nestrati.Lepsie je mat zive akcne dieta ako tiche utiahnute,aj ked povedzme si uprimne,tie co mame zive deti,kazda z nas aspon na chvilu chcela mat tiche poslusne dietatko 😀 😀 😀

niki101988
30. jún 2014

@aylaxx Ja som snívala, že budem svoje dieťa vychovávať tak alebo onak a keď prišlo dieťa tak som skrátka mu dovolila rozvíjať svoju osobnosť. Do výchovy by som si kecať nedala, ak sa kamarátke nepáči nech zavrie oči a zapchá si uši.
Aj mojej mame jedna kolegyňa vravela, že nás so segrami drži veľmi navoľno, že sa jej v 18tke vrátime domov tehotné. A vieš čo sa stalo? Moja sestra šéfuje v krásnom podniku, ďalšia sa plaví zaoceánskymi loďami a ja som si dieťa získala vzťahom s mojím dnes už manželom a tehotná nie je ani jedna z nás 😀

cerez
30. jún 2014

@aylaxx Neviem čo ti dievčatá písali, ale tvoj príspevok ma fakt zaujal. Kašli na reči svojej kamarátky a nech si svoje dieťa vychováva tak ako ona chce. Očividne nevie o čom točí, lebo 15 mesačné dieťa nemôže porovnávať s 3 ročným dieťaťom. Ako sa vraví "počkaj času ako hus klasu". Jej dieťa tiež príde do veku tvojho syna a potom uvidí čo je to "moje". A ak je jej teraz tichá, o rok a pol to už nemusí byť pravda. Nech si ju pekne cápa po zadku a zaviera do izieb, neskôr pochopí, že tade cesta nevedie a bude ešte len rada, keď jej poradíš. Ináč, skôr by som vyhľadávala detičky vo veku tvojho syna. Tam zistíš, koľko je rovnakých ako je tvoj. Poteším ťa, môjho je počuť a vidieť všade a čo sa týka vecí, svoje veľmi ťažko dáva a druhým berie. 🙂