Kam sa to moje štvormesačné dieťa tak ponáhľa?

17. feb 2022

Cez víkend bude mať 4 mesiace. Zuby sa tlačia, pretočí sa na brucho, dnes sa z brucha na chrbát - a ešte aj do kopca (ležali sme na matraci, bol tak prehnutý, že sa vytočila do strany hore,nie spadla dole), pre zúbky plače druhý týždeň, na brušku dvíha zadok, cape sa rukami dopredu - kam sa tak ponáhľa? Viem,že každé dieťa individuálne, ale keď ste mali takého rýchlika, koľko asi, kým sa začali plaziť, sadali si?

pribinak
17. feb 2022

Niektoré 4 mesačne deti sa už aj plazia ako vojak. To čo popisuješ, je úplne ok

zojanka
17. feb 2022

No pozerala som foto ze kedy to zacal robit nas a teda tiez tak v tom obdobi rastli zuby, otacal sa, dvihal pomaly zadok, .... a nemysim si ze by bol daky extra "rychlik" teda. Normalne napredoval. A pamatam si ze medzi otacanim, skusanim dvihania zadku a nasledne lozenim a sedenim teda ubehlo par mesiacov. Neslo to z tyzdna na tyzden 🙂 sediet sam a lozit (neplazil sa) zacal po 7 mesiaci.

ziarifka
17. feb 2022

Moja sa v 3 pretočila na bruško a späť, v 4 pérovala na kolienkach, v 5 štvornožkovala, v 5,5 sa už postavila v postieľke, v 6 si sama krásne sadala. Chodila až od 11m.

S druhou sme už mali ísť cvičiť vojtovku, pretočila sa na bok v 5m, na brucho v 6m, štvornožkovala v 9m a chodiť začala už v 10,5m.

S prvou to bolo náročné, telo dokáže všetko, ale hlava absolútne nedokáže vyhodnotiť nebezpečenstvo, tak len beháš a zachraňuješ 🙂

marianarem
17. feb 2022

Moja neterka bola velmi rychla, 4nozkovala v 5m a chodila v 8m. Ale na druhej strane moj bol v tomto veku podobne na tom ako tvoj a chodil az tak v 15-16m. Dlho mu stacilo, ze vedel chodit okolo nabytku a daval prednost inym aktivitam.