Kakanie 2,5 ročného dieťaťa do gatí

kinlly7
15. dec 2021

Ahojte, dcéra má 2,5roka je na deň odplienkovane, ale kaka do gatí. Ani za svet nechce inde. Nechcem ju nasilu brat na nočník, aby sa nezasekla. Co poradíte?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kinlly7
autor
15. dec 2021

@viestta keď sa jej chce, schováva sa, asi ako každé dieťa. Keby som ju chcela zobrať, tak mi uteká a schováva sa, proste nechce...

ivanaka24
15. dec 2021

ahoj, my sme mali presne toto isté so synom(teraz má 4 r). Každý deň som tŕpla, keď som šla po neho do škôlky, či v skrinke zasa nenájdem balíček s okakanými trenkami. S kakaním ako takým problém nemal, len vždy to spravil do gatí. Boli sme s ním aj u dr., tá nás poslala na gastro, odporučila nám zmäkčovať stolicu, a ak by to nezabralo, tak na týždeň do nemocnice, tam by spravili klystír a potom by to riešili so psychologičkou. Našťastie sa zľakol toho, že by musel ísť do nemocnice, pomohlo aj zmäkčenie stolice, pochvala za každým, keď sa vykakal na záchod. Teraz už kaká len na záchod, a len doma. Veľa trpezlivosti prajem 🙂

makova333
15. dec 2021

@kinlly7 u vas doma sefuje dieta?

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janulik2008
15. dec 2021

@makova333 super rada naozaj 🤦🤦🤦
K otázke, malá ešte par mesiacov po tom čo nemala plienku kakala iba do plienky na nočník odmietala

klip0
15. dec 2021

@makova333 a u vás nebodaj ty rozhodujes aj o tom, kedy dieťa pôjde na záchod ? Či ako sa odplienkuje malé dieťa, aby nebolo že šéfuje ono ? 🤷🏻‍♀️

kinlly7
autor
15. dec 2021

Poprosím, žiadne blbé otázky.... Iba rady a tipy, dik

carduelis
15. dec 2021

Nas po odplienkovani kakal este do plienky, velmi sa bal, mal hystericke zachvay kakat na nocnik/ zachod tak sme ho nechali, este asi 2-3 mesiace a potom raz sme s tym sekli a isiel na nocnik. Ma 3 a zachod stale odmieta.
Podla mna jej na kakanie davajte kludne plienku a neskor opat vyskusate zachod. Netreba sa ponahlat.

kinlly7
autor
15. dec 2021

@carduelis ona plienku ani nepotrebuje, v pohode do gatí bobky dá 😆

janynyna
15. dec 2021

U nás zabralo keď som dala malému nocnik tak aby ho nikto nevidel. Nikto pri nom nesmel byť. Proste potreboval svoje súkromie.

nwnw
15. dec 2021

@kinlly7 ked ju vymakmes v kute tak zober v klude za ruku ze "Ideme spolu kakat". Ono to mozno potrba dlhsie. Chvalit,chvalit, chvalit. Unas dlho trvalo,kym pochopil, ze treba tam sediet dlhsie apockat. Vo vseobecnosti neposedi.
Potom sme dali vedla nocnika stolik s detskymi casopismi. Normalne na dospelaka si tam tronil a cital noviny (Macka Pusika 🤣).

kinlly7
autor
15. dec 2021

@janynyna aj to som skúšala, ale nič....
@nwnw keď ju zavolám, že nech ide, tak uteká mi, schováva sa, musela by som ju nasilu zobrat

carduelis
15. dec 2021

@kinlly7 ale mozno by to bola pre nu fajn alternativa vymenit gatky za plienku 😀a pre vas menej prace

kinlly7
autor
15. dec 2021

@carduelis to mi nerobí problém povytrasat bobky, čo máva 😆

patys123
15. dec 2021

Mozno by pomohlo na isty cas tomu nevenovat pozornost a vobec na to neupozornovat. Moja je odplienkovana od dvoch rokov a teraz 2,5 rocna sa zacala pocuravat. Vidim ze to robi naschval, minuly tyzden sa tiez 2x pokakala do gati co nerobila NIKDY. Najprv som jej stale vysvetlovala ze je to nepekne, ze je uz velka atd...bolo to este horšie :D dostala plienku uplne som tomu prestala venovat pozornost a po 3 dnoch sa zacala pytat sama. 2,5 rocne dietatko je este malicke a ja som zastanca toho, ze tomu treba dat volny priebeh a oni na to pridu same. Ziade zakazy ani prikazy tu nepomozu, takze trapne poznamky kto doma rozkazuje su ozaj odveci. Nutenim dietata na wc sa to moze este viac oddialit.

kinlly7
autor
15. dec 2021

@patys123 áno nútenie na WC som počula, že nieje dobre. Nechám to tak, uvidíme 🙂

katka5161
16. dec 2021

Moj skoro 4 kaka do plienky🤣

nwnw
16. dec 2021

@kinlly7 nie zavolat na wc. Najprv daj ruku a nepovedz kam. Zas je este mala. Nue vsetky deti sa odplienkuju za tyzden.

Nie vsetci rodicia hovoria pravdu o odplienkovani 😉. Z vlastnej skusenosti fakt drviva vacsina prikrasluje a neprizna sa.

kinlly7
autor
16. dec 2021

@nwnw nedá mi v tom momente nič 😆 ani ruku 😆