Jedovité 3,5 mesačné bábätko

17. aug 2021

Ahojte,
mozno ma niektora preklejete, ze sa pytam takuto vec, mozno je to uplne normalne ale posledne 2-3 tyzdne som si u maleho vsimla, ze sa dost jeduje, ked mu nieco nejde (zaspinkat na boku...ked mu dudel vypadne...ked si ho priviniem, lebo ho chcem upokojit,....) nie je to plac, ale doslova sa az netrpezlivo jeduje. Kedysi sa mi aj uhral par minutiek sam napr pri hrazdicke, no teraz musim byt permanentne pri nom, inac nastava plac. Spanky su tiez o dost kratsie, ako si zvykol pospat, bol riadny spac, teraz niekedy 3x 30 minut.
Mate nejake tipy, ako ho upokojit resp na nejake fajn aktivity s nim?
Viem, ze babatko sa vyvija, len akosi tieto jedovite vzdory u babatka...no ja neviem 🙂
Dakujem za pomoc

evica17
17. aug 2021

Nas tiez tie spanky mal a ma taketo. Ze predtym krasne pospal a zrazu sup polhodku max 45 min.
A ked sa jeduje tak nam pomaha zmena aktivity, napr citanie knihy na brusku , alebonaj ma kukat z okna, vylozim na parapet( mame dost siroky) a on na brusku sleduje okolie a ja ho pridrzam aby nespadol dole- to je dobra aktivitka ako si oddychnut psychicky od neho. A tiez zmenamiestnosti pomoze, ze zrazu ma ine podnety na kukanie a hranie.

evica17
17. aug 2021

A naj je ked zapnem pracku a bubonsa toci a on na to kuka a vydrzi aj 10-15 minut ;) a toto vsetko nam pomahali aj na trening drzania hlavicky. Samozrejme knizky aj na chrbatiku sa daju.

krisbar
17. aug 2021

Babatko nevie byt jedovite. Len nema splnenu potrebu - je hladne, smadne neprebalene, zjudene...

autor
17. aug 2021

@evica17 vdaka za rady 🙂 s tou miestnostou je to super napad, som si uvedomila, ze 99% casu doma, travime v spalno-detskej.
@krisbar ja tam nehladam nieco zle, len vidim, ze sa mi zmenil. Klasicky idem vzdy plienka, papat, zmena polohy, hraciek,.... Vsetky splnene a aj napriek tomu sa ,,jeduje". Rozmyslala som, ci to nie je tym, ze ho stve, ze by si aj sam zmenil polohy na idealnejsiu ale mu to nejde este

mogaa
17. aug 2021

pozri si rastový špurt
napr.
https://eduworld.sk/cd/beata-tancsakova/6472/ra...
ale deti sa prirodzene menia, stačí že niečo na neho lezie, či začínajú zúbky alebo má veľa vnemov a nestíha ich spracovávať....

ivangeline
17. aug 2021

Vzdor. :D Uvidis po 2 rokoch...

autor
17. aug 2021

@ivangeline to bude dalsi bod, kedy si poviem, ze som asi nechapava matka 🤷🙄

autor
17. aug 2021

@mogaa vdaka, nastudujem. Ako je pravda, ze je tyzden po ockovani.

zuzuliennka1
17. aug 2021

Moze to byt z ockovania, obycajny rastovy spurt, ale najskor to podla mna bude spankova regresia.
Ta prichadza najcastejsie prave okolo 3,5 az 4 mesiaca. Spankove cykly dietata sa prvykrat zacinaju podobat tym nasim dospelackym, co moze byt najma pre inak predtym super spaca - doslova rusive. Zrazu maju namiesto 2 spank. cyklov az 4 a prechody medzi jednotlivymi cyklami su pre ne narocnejsie - to k tomu spanku.
Plus sa babatka v tomto veku zvyknu zacinat pretacat - dalsia rusiva vec, celkovo zacinaju byt aktivnejsie, vnimavejsie. A teda aj nepokojnejsie. Plati ale opat stare zname; je to len obdobie.
Prejde to 🙂

autor
17. aug 2021

@zuzuliennka1 vdaka za odpoved, vidim, ze babatka sa menia kazdym dnom, snazim sa mu davat podnety, cvicit s nim, pochopit ho ...no ked si uz myslim, ze konecne som ho pochopila a som o krok vpred, na druhy den sa vratim o dva kroky vzad 🙂

zuzuliennka1
17. aug 2021

ano 🙂 to tak bude cely cas. Pride nieco, co zafunguje - a bude to fungovat den, dva a zas sa to zmeni.. minimalne do roka to plati na 100%. Treba vydrzat, utrasie sa to