Prosim vas mamicky o radu, ako to mate vy? Chcela by som sa len opytat, maly nastupil do skolky len tento rok a dcerka uz treti rok navstevuje skolku. No mame doma taku situaciu, ze jej triedu dali do karanteny a teda nejde do skolky. Ale zaroven malicky uz konecne v tej skolke neplace.. a co teraz? on nema este 3 roky a bojim sa, ze jeho hlavicka nepochopi, ze sestra nejde s nim rano do skolky (chodia do rovnakej) a on ano a ze to bude placu a zaroven, ze ked ho tam dam opat po 2 tyzdnoch, ze jedine jemu uskodim a opat sa bude musiet rozbehnut a zvykat si, kedze je tomu asi len tyzden, co uz neplacka :( Co by ste robili? Dakujem
a preco nenechas aj maleho doma? Ak ma starsia covid, tak za par dni ho moze mat aj mensi a pol jeho triedy kvoli tomu ochorie tiez a pojde aj cela jeho trieda do karanteny…
@bibih sestra ma tiez dvoch synčekov, starší zabehnutý škôlkar minule kaslal, tak bol doma a mladší, novy škôlkar ostal tiez. Ako pisete nepochopil by ak by rano nešiel do škôlky s bratom a plac by bol tak ci tak.
@bibih ked pochopi, skus mu vysvetlit ze sestricka maju v triede bacila a preto musi byt doma, aby deti neboli chore. Ked ho najdu a daju prec, tak pojde zase do skolky.
Ja som mala jedneho syna ze po vikende pondelok stale truc a rev a po chorobe ani nehovorim...a to mal 3r a viac.
Ked sú prázdniny, nechávam doma aj skolkara. Ale keď ma jeden napr zavretú triedu, mal zdravotne problémy (nie chorobu), druhý vždy chodil normalne. Vysvetľujeme si to odmalička (mladsi začal chodiť do škôlky ako 2r 9m) podľa situácie. samozrejme, aj plače boli rano, tomu sa nedá zabrániť, ale už cez den v škôlke nie. A to je asi dolezitejsie, akoby po dvoch týždňoch mal prist odznova (napriek tomu, ze nemal na to napríklad zdravotný dôvod).
Ja chápem, ze je pohodlnejšie rano nechat oboch doma. Ale som názoru, že sa to tie detičky musia naučiť akceptovat, vediet, ze jeden doma neznamená automaticky vždy aj druhý doma. predsa len, keď budú chodiť do školy, nebudú ostávať naraz doma.
@bibih ja by som malého normálne nechala v škôlke a vysvetlila mu, že sestrička by tiež veľmi rada do škôlky ale bohužiaľ nemôže a on má teraz dôležitú úlohu ako veľký brat kontrolovať hračky v škôlke a podávať sestre info či je všetko v poriadku a hlavne sledovať, či už náhodou sa nevracajú “veľkáči” do škôlky a dať vedieť, že už môže ísť aj ona 😃
Vysvetli mu tak ako pisu vyssie. S detmi treba len rozpravat neboj sa on to pochopi.
@qetka ak by starsia mala covid,nemoze ist mensi do skolky logicky..
Coskoro 3 rocne dieta chape uz velmi vela veci, no len v pripade, ak mu vysvetlujes od malicka a jeho mozocek je na to zvyknuty. Ak na "normalnu" komunikaciu nie je zvyknuty, tak to bude narocne. Zacni co najskor, nie je uz babatko. Toto mu normalne vysvetli, ako pisali dievcata vyssie. Nie su hlupi.
Len rozmyslam, ako to je spravne, ked je dcerka v karantene, asi bude lepsie nechat ho doma, nie ako volbu, ale ako povonnost, ak by chora bola, nech zase on nenakazi dalsiu triedu.
@tehula2016 ale oni nevedia, ci ho ma, kedze zatial je v karantene ako kontakt s pozitivnou osobou a na teste nebola.
@bibih mala je už po pcr? Antigen mala aký, toto by ma asi viac trápilo ako mozocek, či pochopí, či nie🤔. Ci tu už nemáme pandemiu? Lebo v prípade reálnej pandemie takýto postup určite nie je.
nechala by som ho doma. ak ma starsia tridu v karantene, tak by som ani neriesila, ze by som mensieho poslala. po teste by som mozno premyslala, no teraz by som ho isto nechala doma
Nas napriklad ani na testy neposielali, ani skolakov, ani skolkarov, len sa na 10 dni zavrela cela skolka a v skole par tried...no my sme zo skoly mali antigenove testy, tak sme skolaka otestovali aspon tym...ja aom teda mala obe deti doma, ked ten jeden bol v karantene, pre istotu. Som ale doma na rodicovskej s najmensim. Ale tak ci tak, ked uz som doma s jednym, tak aj s tym druhym.
@bibih neboj, raz budes spominat na tieto casy a nechapat. Teraz, ked mali prazdniny, tak skolkari nemali a dcerka sa pytala do skolky aspon do obeda. A dnes rano, ked uz kasle, tak plakala, z enemoze ist do skolky. A to prvy rok plakavala hadam 4 mesiace, kym si zvykla. Uplny sok, ako sa to zmenilo 🙂
@qetka ano ale maly je druhy kontakt a keby aj tie ostavali pre istotu v karantene,rovno mozu plosne zavriet vsetky skoly a skolky..
Ja osobne by som teraz nechala obe deti doma, naco teraz zbytocne riskovat, ked aj tak budes ty doma. Ja uplne chapem tie veci, jeden ide, druhy nie, mam tiez dvoch skolkarov, ale od zaciatku im netlacim ziadne kaleraby, ale normalne poviem, ze kto je chory, ten do skolky nemoze ist a hotovo a raz ide jeden, taz druhy, od septembra malo kedy obaja. Chapu to a nevystrajaju, deti su inteligentnejsie ako si myslime a klamat sa nema 🙂
Dakujem mamicky. Malej nie je nic. Na karantenu nastupila minuly tyzden kvoli pani ucitelke. Je doma uz 5 dni. Preistotu sme jej robili aj antigen kvoli starym rodicom cez vikend, takze toto prosim nerieste. Len jej proste zatvorili triedu, ako niektore mamicky pisu. Nikto nikoho tu nejde ohrozovat, toto viem este zdravo posudit a na to som sa ani nepytala 🙂
Dakujem za rady mamickam, ktore odporucali ho dat. Mozno to niektorym pride krkavcie, ale maly bol uzasny. Vybozkal sestru, zobral si tasticku s pyzamkom a isiel. Vysvetlovali sme mu od rana, ze je taka situacia a niekedy inokedy to moze byt naopak a na nase prekvapenie sa este aj sam poobuval. Niekedy my rodicia naozaj robime z deti nesamostatne jednotky svojou prehnanou empatiou a ja nie som vynimka 🤦♀️🙈 Dakujem za rady vsetkym. Pekny den prajem 😘
Neries mozocky, daj maleho do skolky, sestra nema skolku, lebo maju choru ucitelku. Neries dopredu, podla man to bude ok. Ak bude maly mat problem, potom budes riesit. Este sa xykrat v zivote stane, ze nepojdu spolu.
no a citam, ze uz je tam 🙂 tak nic.. 🙂
@bibih raz sa stane, že ochorie a budeš ho musieť nechať doma, je to len otázka času. A hej, vtedy sa začína odznova, opäť plač, my sme to absolvovali niekoľkokrát 😢 po každej chorobe sa tam vraciame akoby som ho tam niesla prvýkrát. Ale určite by som ho nedávala do škôlky keď mám doma jedno dieťa v karanténe.